G4Media.ro

Ioan Aurel Pop respinge o posibilă candidatură la președinția României din partea…

sursa foto: Facebook/ Ioan Aurel Pop

Ioan Aurel Pop respinge o posibilă candidatură la președinția României din partea AUR

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a respins vineri o posibilă candidatură la președinția României din partea AUR, după ce și George Simion, și Claudiu Târziu l-au nominalizat ca posibil candidat.

”În urma unor menționări din ultimul timp ale numelui meu, legate de scena politică, trebuie să precizez din nou că singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române și singura mea preocupare publică este menținerea acestei venerabile instituții la nivelul stabilit de fondatori și de înaintași, întru promovarea valorilor intelectuale autentice, a cercetării științifice și creației culturale la standardele cele mai înalte”, a scris vineri Ioan Aurel Pop pe Facebook.

Delimitarea lui Pop de AUR vine la doar câteva ore după ce și Biserica Ortodoxă Română a criticat dur AUR pentru că a târât religia în scandaluri politice. BOR a transmis, vineri, prin vocea purtătorului de cuvânt Viorel Bănescu, faptul că amestecarea politicii cu religia a făcut deja ”prea multe victime”. Comunicatul BOR vine ca urmare a solicitărilor de poziționare a Bisericii față de AUR, după ce în spațiul public au apărut informații că membri ai BOR susțin demersurile partidului de extremă dreapta.

Reamintim că AUR a fost respins și de alianța partidelor suveraniste din UE. George Simion a fost dat afară de la o reuniune a acestor partide desfășurată la Madrid. (sursa foto: Facebook/ Ioan Aurel Pop)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Acum sa-si repare si dictionarul. Si „academicienii”.

  Mai interesant e cum au ajuns AUR sa-l propuna… iau salariul de la acelasi client?

  • Gugurila nu este obligatoriu sa ia salariul de la același „furnizor”. AUR nu face altceva decit manipulează. Vehicularea numelor unor personalități, chiar dacă acestea nu au nici o legatura cu aurolaci gen AUR, rămâne undeva în memoria analfabeților atrași de aur. „AI VAZUT BAI CE TARI SUNT ?”

 2. Sigur, relicva asta, sef peste cimitirul elefantilor, mai lipseste sa fie presedinte.

 3. Gruparea AUR camuflaj de acoperire. Marii antisemiti ai României sunt in instituții, BOR, Președinție, CCR, Justiție, MAI, Parlament, Educație, etc, nu in AUR.

 4. De cate ori vedeți sau auziți despre AUR mulțumiți PSD-ului.
  Fara voia PSD-ului nu ar fi fost posibilă existența AUR în Parlament .

  • Asta am constatat si eu, un fost lider local ,psd-ist din tata in fiu , acum este presedinte de filiala AUR . Este vazut mereu in curtea sediului PSD judetean .

 5. @Ion,nume de sluga.

 6. Viitorul presedinte trebuie sa vina dintre politicienii nostri asa jerpeliti cum sunt la ora asta. Am avut 2 presedinti unul din afara politici si unul de la marginea ei. Sunteti multumiti de ei?

 7. Delimitarea nu exista si pana acum? Fiecare era cu treburile sale. AUR isi mai trimitea membri pe la diverse conferinte cu tenta religioasa. In rest? De unde asocierea? Domnul Barna nu a fost sa discute cu Patriarhul Daniel despre vaccinare? Asta ce inseamna? Ca ce?

 8. Evacuarea lui conu George din reuniunea partidelor suverane este normala. Căcatul se vidanjare. Asta e coane Jorj!!!