G4Media.ro

Investiție de 400 de milioane de euro, într-o fabrică de tractoare, în…

Sursa foto: Syn Trac

Investiție de 400 de milioane de euro, într-o fabrică de tractoare, în Arad / 400 de mașini agricole vor fi produse anual, începând din 2023

O nouă fabrică de tractoare va fi construită în vestul țării, la Ghioroc, în județul Arad, investiția ridicându-se la peste 400 de milioane de euro, iar primul tractor va ieși pe poarta uzinei în luna octombrie 2023, informează Economica.

Compania austriacă Syn Trac este cea care va începe construirea fabricii, iar aici vor lucra circa 600 de persoane.

Managerul consorţiului de firme care vor activa la Ghioroc, Patrick Monac, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în viitoarea fabrică locală se vor asambla anual circa 400 de tractoare, care vor fi livrate în special în Europa de Est.

Compania va colabora cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad pentru pregătirea studenţilor care vor lucra în domeniu, aceştia urmând să beneficieze de burse de studiu.

În acelaşi parc industrial vor mai fi construite, între altele, un depozit regional de medicamente şi o fabrică de conserve alimentare.

Sursa foto: Syn-rac.at

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Cam putine masini agricole produse pe an, raportate la valoarea investitiei. La o fabrica auto cu investitie asemanatoare productia este de zeci de mii de exemplare pe an.

    • E un mare nonsens. Nu poți plăti 500 de oameni să îți facă 12 tractoare pe luna.poate e CA in bancul ăla in care soțul fura o bicicletă de pe linia de producție și după ce o asamblează acasă îi iese mitraliera.

    • Daca era fabrica in China angaja 50. Și veneau cu ele pe camp până în România. Scoteau banii de motorina din arat.

  2. Foarte bine, am avut fabrici de tractoare de utilaje agricole dar nu mai sunt . Acum trebuie investit în agricultură și în industrii adiacente agriculturii în procesare în fabricarea de tot ce au nevoie în agricultură iar subvențiile trebuie transformate în vauchere imputuri etc cu care fermieii sa își cumpere tot ce este produs la noi.

  3. Sigur, Aradul este colosea la granita dar tot ma intreb ce fac politicienii sa dezvolte si alte regiuni orase din Romania? Ar trebui un program special care sa armonizeze tara. Gradientii abrupti intre saracie-bogatie, si nu numai, nu sunt buni din multe puncte de vedere. Science parcuri langa universitati. Profesori tineri, cunoscatori de engleza, germana si care stiu sa faca aplicatii de cercetare, programe EU si care sa aiba energia „corecta” nu fuga dupa titluri si bani.

  4. România are nevoie de 4 lucruri esențiale, irigații masive, tractoare moderne , autostrăzi si exploatarea resurselor energetice autohtone.
    când ai mâncare si energie ieftina si din abundentă restul lucrurilor bune vin natural. In plus mai ajung la cimitir foștii nomenclaturiști si securiști care au distrus România prin furt, privatizari, justiție controlată politic, legi comuniste…

  5. Orice investiție în agricultură este bine venită.
    Ar fi bine venite fabrici de procesare a materiei prime obținute din agricultură.

  6. Orice investiție în agricultură este bine venită.
    Ar fi bine venite fabrici de procesare a materiilor prime obținute din agricultură.