G4Media.ro

Investiție de 30 de milioane de lei în Slatina: se reabilitează două…

Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina

Investiție de 30 de milioane de lei în Slatina: se reabilitează două săli de cinema, o cafenea și o sală de teatru

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, ce cuprinde două săli de cinema şi o cafenea culturală în prezent închise, precum şi o sală de teatru care funcţionează, va fi reabilitat cu aproximativ 30 de milioane de lei, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local Slatina la finalul lunii, anunță Agerpres.

În referatul de aprobare a proiectului privind studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, propus de primarul Emil Moţ, lucările de reabilitare a imobilului Centrului Cultural sunt estimate la 29,9 milioane de lei şi se vor derula pe o perioadă de 18 luni.

În contextul pandemiei, sălile de cinema şi cafeneaua de la Centrul Cultural Slatina au fost închise, iar în ultimii ani, pereţii exteriori şi plafonul imobilului s-au degradat, nemaifiind efectuate investiţii semnificative după anul 2010, când a fost inaugurat.

Începând de anul trecut, pe reţelele de socializare au fost mai multe campanii de susţinere a redeschiderii sălilor de cinema din Slatina.

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” a fost inaugurat în noiembrie 2010, după ce Primăria Slatina a preluat spaţiul fostului cinematograf „Alutus” şi l-a modernizat şi recompartimentat cu o investiţie de aproximativ 13 milioane de lei.

Sala de teatru are o capacitate de 150 de locuri, iar cele două săli de cinema 3D au fiecare o capacitate de câte 50 de locuri.

În momentul inaugurării din 2010, finisajele folosite constituiau o premieră pentru România, clădirea având atenuator de vibraţii, iar faţada o ceramică antigraffiti.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...