G4Media.ro

Invazie de buburuze pe plajele de pe litoral / Specialiști: Trebuia să…

Sursa Foto: Facebook/ Mioara Genes

Invazie de buburuze pe plajele de pe litoral / Specialiști: Trebuia să iasă de vreo lună, dar a tot fost frig. Cum a dat căldura, toată lumea s-a trezit

Zilele acestea, plajele româneşti sunt „luate cu asalt” de insecte, iar cele mai vizibile sunt buburuzele. Se aşază peste tot, inclusiv pe corpurile turiştilor întinşi pe şezlonguri, scrie Adevărul.ro

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a explicat pentru Radio Constanţa de ce au ieşit buburuzele pe plajă.

„Buburuzele, numite impropriu gărgăriţe sau mămăruţe, sunt nişte insecte micuţe, toxice, urâte pentru păsări, frumoase pentru noi…Atunci când se încălzeşte şi dacă se încălzeşte şi brusc, ies multe.

Ele trebuia să iasă de vreo lună, dar a tot fost frig şi asta le-a oprit din stadiul de adult epibiont, un adult care stă şi doarme, adică doarme de frig. Cum a dat căldura, toată lumea s-a trezit, sunt multe, invazia este mare, au ieşit brusc şi au ajuns peste tot.”

Acum, ele caută să mânânce, să se reproducăşi să-şi depună ponta, spune specialistul. „Sunt foarte interesante şi pentru că ele consumă numai afide, adică numai păduchi de plante, sunt bune, sunt foarte bune”.

Sursa Foto: Facebook/ Mioara Genes

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sa vina repede vanatorii sa ii scape de chin pe bietii oameni.
    Sa impuste fiecare buburuza si dupa aceea sa dea si cu insecticid sa fie siguri.
    Repede OUG pe mediu!

  2. Asta e! Pământul nu este doar al țopârlanului românesc. Este al florei si faunei. Sa arunce burtoșii maneliști de pe plaja cateva zile pentru protecția insectelor!

  3. Buburuzele ….”trebuiau” sa iasa… foarte bine…! Dar nu inteleg de ce jurnalistul nu a scris corect (chiar dacă specialistul respectiv vorbește agramat) sau de ce nu se mai corectează textele, din punct de vedere gramatical…!