G4Media.ro

Inundațiile au afectat 24 de județe din țară. Codul portocaliu e valabil…

Inundațiile au afectat 24 de județe din țară. Codul portocaliu e valabil până mâine

Doar în ultimele 24 de ore, peste 100 de gospodării din 24 de județe au fost afectate grav de inundații, iar Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, noi avertizări de cod portocaliu şi galben de inundaţii. Acestea sunt valabile până miercuri, la ora 16:00, în 26 de bazine hidrografice, pe afluenţii mici ai Dunării în zona Porţile de Fier II şi pe râurile din Dobrogea, informează Agerpres.ro.

Marți, zeci de gospodării din Olt au fost inundate în urma ploilor torențiale, iar pompierii împreună cu localnicii au lucrat la supraînălțarea malurilor din mai multe sate după ce nivelul râurilor a crescut continuu pe anumite porțiuni.

În Giurgiu a fost nevoie de intervenția pompierilor în 128 de gospodării din 21 de localități pentru ca apa să fie scoasă din casele oamenilor.

În județul Alba au fost aduse 10 locuințe modulare pentru familiile din comuna Săsciori ale căror case au fost distruse complet de inundații. Peste 40 de adulți și copii se vor muta în locuințele provizorii puse la dispoziție de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în baza aprobării guvernului, informează Agerpres.ro.

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, s-a deplasat în localitatea Corod (Galați), una dintre comunele puternic afectate de viituri. Mașina ministrului a rămas împotmolită în noroaie și a fost nevoie ca toată delegația să împingă mașina, inclusiv ministrul, pentru ca aceștia să poată părăsi ulițele înghițite de glod. Episodul se întâmplă la scurtă vreme după ce premierul Dăncilă se lăuda că prin aplicarea programului de guvernare, PSD a reușit ”să scoată țara din noroaie”.

Petre Daea a anunțat marți că 10.000 de hectare din toată țara au fost afectate de grindină și inundații însă ministrul a precizat că, până acum, culturile nu sunt compromise.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, peste 100 de localităţi din 24 de judeţe şi Capitala au fost afectate de viituri şi inundaţii, iar echipele de intervenții au evacuat peste 170 de persoane numai în ultimele 24 de ore, anunță Agerpres.ro. Județele unde s-au înregistrat cele mai mari probleme au fost sunt Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti.

Foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.