G4Media.ro

Introducerea de note la Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a…

Introducerea de note la Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și legiferarea evaluării online – propunerea președintelui Federației Părinților

Președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, propune ca din această toamnă elevii să primească note clasice la Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, și nu punctaje ca în prezent. O altă propunere este ca evaluările să fie realizate online.

Amintim că România s-a numărat printre cele 8 țări care au susținut Testarea PISA 2018 pe hârtie, în timp ce elevii din celelalte 72 de state au dat testul pe calculator.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Astia care tot propun examene online ar trebui sa spuna cu gura plina ca vor ca elevii sa fraudeze examenele. Cum sa spui asemenea enormitati? Pai cat de greu poate sa-i fie unui elev de clasa a 8-a sa foloseasca un calculator ca sa dea examenul si un telefon ca sa caute raspunsurile corecte? Pe urma ne miram ca avem rezultate proaste la PISA.

  • Ca o completare pentru cei care n-au priceput. Sa dai examenul de admitere la liceu de acasa in fata unui calculator legat la internet nu e tot una cu a da examenul pe un calculator intr-o sala supravecheata cum se intampla in cazul testelor PISA. De acasa poti cu usurinta sa-ti gasesti raspunsurile de care ai nevoie pe un telefon sau tableta ori poate sa te ajute altcineva.

 2. Au trebuit ani de zile ca sa va dati seama ca aceste evaluari (2,4,6) fie trebuie notate fie scoase.
  Am impresia ca de fapt totul este programat.
  Se pot face lucruri bune rapid, dar nu le facem bine din prima sa fim siguri ca avem activitate vizibilă…

 3. Federatia Asociatiilor de Parinti?!?!!!!
  Ce organizatie este asta si pe cine reprezinta?
  Sunt Presedintele Comitetului de Parinti a unei Scoli din Bucuresti. Ocup aceasta functie de 6 ani.
  Scosla se afla in Sectorul 4. Singura forma asociativa pe care o avem la nivel de sector este un grup de whatsapp.
  Cand vom termina odata cu aceste smecherii cu scop politic? Aceste asociatii nu pot fi reprezentative macar pentru motivul ca procedurile pentru a inscrie fiecare parinte trebuie sa treaca prin tribunal. Si imaginativa ca milioane de parinti fac asta!!!!. Pai ar bloca justitia pe o durata mai mare decat numarul de ani pe care il oetrec copiii lor in scosla :))))).
  Cate asociatii cuprinde aceasta Federatie si cati membri au acestea? Pariez ca nici 5% dintre parinti nu sunt reprezentati (si am fost megaindulgent cu procentul).
  Parintii sunt reprezentati in fiecare scoala prin Comitetele de parinti. Exista atat Comitete de Parinti pe clasa (celula de baza), cat si Comitete de Parinti pe Scoala. Doi teprezentanti ai parintilor sunt membrii Consiliului de Administratie ai Scolilor.
  Acestea sunt singurele organisme oficiale care ii pot reprezenta pe parinti si sunt reglementate de Regulamentele pe baza carora functioneaza scolile (poate sunt prevazute si de lege). Asociatile despre care vorbiti sunt “tepe”. Incetati sa le mai luati in considerare. Federatia, cu atat mai putin. Instrument politic. Vechituri. Institutii la mishto.