G4Media.ro

Interviuri audio fascinante cu John Lennon, scoase la licitaţie: Aș dori să…

Sursa Foto: Facebook/ Yoko Ono

Interviuri audio fascinante cu John Lennon, scoase la licitaţie: Aș dori să mor în același minut cu Yoko Ono / Dacă ar fi trei minute mai târziu, ar fi un iad. Nu aş rezista trei minute

Interviuri audio cu muzicianul englez John Lennon care nu au fost făcute publice până în prezent vor fi scoase la licitaţie pe 28 septembrie şi este estimat că aceste casete vor fi adjudecate contra unei sume cuprinse între 20.000 şi 30.000 de lire sterline, transmite News.ro

Nou descoperitele casete cuprind 91 de minute de discuţii „fascinante” despre cântecul The Beatles preferat de Lennon, dragostea lui pentru Yoko Ono şi despre faptul că era „posedat” de faimă, scrie The Guardian.

Înregistrările au fost realizate de jurnalistul Canadian Ken Zeilig, cu trei ocazii, în 1969 şi 1970, pe când The Beatles era pe punctul de a se destrăma. Doar cinci minute din ele au fost difuzate într-o transmisiune TV, la finalul anilor 1980.

Zeilig a murit în 1990, la zece ani după ce Lennon a fost asasinat la New York, iar casetele au fost găsite recent de familia lui.

Despre cântecul preferat de la The Beatles, muzicianul spune: „Îmi plac ale mele, ştii (râde), îmi place «Revolution #9»”. Cerându-i-se să numească mai multe, el a ales „I Am the Walrus”, „Strawberry Fields Forever”, „A Day in the Life” şi „Rain”.

Sursa Foto: Facebook/ Yoko Ono

El a mărturisit că The Beatles a fost influenţat de compozitorii Karlheinz Stockhausen şi John Cage şi a minimalizat însemnătatea grupului. „Oamenii spun că The Beatles a creat un stil de viaţă şi de gândire cu totul nou. Ei bine, noi nu am făcut asta, am fost parte din chestia asta. Dacă era un mare val în oceanul care reprezenta mişcarea, eram în faţa valului. Dar nu am fost mişcarea în sine”.

Lennon a fost intervievat alături de Yoko Ono, cu care se căsătorise în martie 1969. Despre ea a spus că „l-a recultivat pe John Lennon cel natural care se pierduse în The Beatles, în lume şi m-a făcut să fiu eu însumi”.

Muzicianul îşi dorea să moară „exact în acelaşi minut” cu ea, „altfel, chiar dacă ar fi trei minute mai târziu, ar fi un iad. Nu aş rezista trei minute”.

Lennon şi Ono organizaseră cu puţin timp înaintea interviurilor câteva proteste pentru pace, în paturi din hoteluri din Montreal şi Amsterdam, împotriva războiului din Vietnam.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cîțu ar vrea sa fie demis mult dupa ce ajunge Presedinte (de asociație)

  2. ma emotioneaza ce a zis acest Moculesc al Angliei