G4Media.ro

INTERVIU Un elev din Germania explică ce înseamnă autotestarea copiilor la școală,…

INTERVIU Un elev din Germania explică ce înseamnă autotestarea copiilor la școală, de COVID: Ne testăm de 3 ori pe săptămână, în sala de clasă. Dacă e descoperit un caz pozitiv, venim la școală până e descoperit un al doilea caz

Testarea elevilor pentru depistarea rapidă a celor infectați cu noul coronavirus se desfășoară în școlile din România cu mare greutate, cu posibilitatea testării unui număr limitat de elevi și după ce Ministerul Sănătății a încercat să oprească ieri această procedură. Ce fac școlile din statele la ale căror rezultate educaționale România aspiră? Edupedu.ro a stat de vorbă cu un elev din Germania, care a povestit sub protecția anonimatului cum se testează copiii de clasa a VI-a de la o școală din landul Baden-Württemberg, care a redeschis școlile încă din primăvara lui 2020, la două luni de la izbucnirea pandemiei COVID-19.

“Ne testăm de trei ori pe săptămână, cu teste rapide și recoltarea eșantionului din nară”, a explicat pentru Edupedu.ro elevul de clasa a VI-a. “Fiecare elev se testează la începutul orelor, în sala de clasă. Bețișoarele și testele sunt aruncate într-un coș de gunoi special, profesorul trece prin clasă cu coșul și elevii aruncă bețișoarele și testele în coș”, a precizat copilul.

Școala a început în Baden-Württemberg pe 13 septembrie, la fel ca în România dar după o vacanță de vară mult mai scurtă decât în țară, “și nu a fost închisă anul acesta”, a precizat elevul. El a explicat că “pentru testare toți părinții și-au dat acordul, nu sunt testați cei care au avut COVID în ultimele 6 luni”.

“Dacă e descoperit un caz pozitiv, venim la școală până e descoperit un al doilea caz, și atunci clasa rămâne acasă” pentru o săptămână, povestește elevul care din 13 septembrie și până astăzi a avut “un singur caz în clasă”. Spre deosebire, în România clasa trece în online pentru 2 săptămâni dacă este descoperit un singur caz de elev infectat cu noul coronavirus, dar testarea elevilor s-a făcut până astăzi doar în școlile cu cabinete medicale (circa 4.000) și doar pentru simptomatici, precum și la revenirea la școală după a 8-a zi de la suspendarea cursurilor pentru descoperirea unui caz într-o clasă.

În situația în care părinții nu sunt de acord cu testarea copiilor de la școală, atunci revenirea elevului la cursuri se face cu test făcut în condiții medicale, a adăugat elevul de clasa a VI-a din landul Baden-Württemberg.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Prima dată am crezut ca e în romania, ma intrebam de unde avem noi atatia bani de teste in scoli.

  2. aha, bagati soparla cu venim la scoala pana la al doilea caz pozitiv, restul sunt detalii. Cimpeanu abia asteapta sa dea exemplu cum „la altii” se merge asa la scoala. Nu conteaza ca sunt vaccinati in % mare si ca se testeaza in scoli. La noi ar fi o bataie de joc maxima.

  3. Parcă țările din vest revenisera la normal datorită vaccinului. Ăsta e normalul?

    • Normal nu e dar merg la scoala si nu mai mor oameni.

    • nu gandii! asta este noua normalitate !fa-ti programare la booster, si arata-ti pasaportul pentru o cafea, nu-i asa ca este frumoasa viata asta ? oare cat mai rabda oamenii ?

    • Am noroc ca am creier si il folosesc ca sa gandesc ganduri proprii, nu ce balega produc sosoaca si analfabetul celalalt la rtv. Deci rezist mult si bine asa. Desi nu m-ar deranja sa renuntam la absolut toate restrictiile, dar care se duce la spital ca are covid si nu e vaccinat sa fie trimis acasa sa il trateze sosoaca. Ar fi numai beneficii, toata lumea e fericita ca nu mai sunt restrictii, scapam de haurolaci ca nu va mai avea cine sa-i voteze, va ramane o mana de oameni care sa zica „uite ca noi suntem bine mersi fara vaccin” inconjurati desigur de o gramada de cadavre, dar e ok, ei sunt prea mandrii ca sa se uite in jos.