G4Media.ro

INTERVIU Profesorul din Oradea care făcea propagandă anti-mască în timpul orei își…

INTERVIU Profesorul din Oradea care făcea propagandă anti-mască în timpul orei își bazează atitudinea pe ”studii” pe care nu le poate cita. El pretinde că „elevii pot decide singuri, sunt adolescenți”

Profesorul orădean, Nelu Sandu Pop, de la Liceul Sportiv din Oradea, care s-a filmat în sala de clasă purtând o mască de carnaval și numindu-i pe elevi „animăluțe ținute în țarc”, spune într-un interviu pentru G4Media.ro că își bazează refuzul de a purta mască pe presupuse studii, pe care nu le poate cita, însă. Profesorul spune că nu poartă mască nicăieri, dacă nu este constrâns de lege. El admite că nu i-a întrebat pe părinții copiilor din sala de clasă dacă sunt de acord ca aceștia să participe la forma sa de protest.

Pop este profesor de lupte greco-romane și predă teorie sportivă. Este în învățământul românesc din 2003. G4media.ro a stat de vorbă cu el pentru a-i lua un punct de vedere. Recent, premierul Ludovic Orban a anunțat că profesorul ar trebui dat afară din învățământ. Deocamdată, susține profesorul, nu a fost suspendat, iar de săptămâna viitoare se așteaptă să meargă în continuare în sala de clasă.

Rep: Rămâneți sau nu în învățământ? Ce v-au spus cei de la Inspectoratul Școlar Județean?

Nelu Sandu Pop: Da, de ce să n-o fac? Am fost anunțat că mi s-a făcut o plângere penală, deocamdată atât. Mi se pare oricum o nebunie toată povestea asta, tot acest tam-tam. Nu mă așteptam. Eu ce-am făcut? M-am exprimat liber. Dacă nu mai putem face asta, unde ajungem? Eu merg la cursuri. Sunt profesor de lupte și mă duc în continuare la antrenamente, sigur că mă duc. La clasă predau teorie sportivă. Eram la cursul de teorie sportivă la clasa a XI-a atunci când m-am filmat. Săptămâna viitoare voi merge din nou.

Rep: I-ați filmat și pe elevi. Și ei purtau măști. Dumneavoastră le-ați dus măștile?

Nelu Sandu Pop: Da, eu le-am cumpărat. Cu o zi în urmă i-am întrebat dacă doresc. Cine n-a vrut, n-a participat. Cine-a vrut, a participat. N-a fost decât o reprezentare a realității, din punctul meu de vedere. Și n-am îndemnat pe nimeni să încalce legea.

Rep: Ați discutat cu părinții lor înainte? Știau despre această formă de protest?

Nelu Sandu Pop: Având 17 ani jumate, 18 ani, cred că ei sunt liberi să decidă ei pentru ei și au capacitatea de a gândi.

Rep: Cei de 17 ani sunt minori.

Nelu Sandu Pop: Ei răspund penal de 16 ani, mai nou au posibilitatea legală să întrețină relații sexuale de la 15 ani, și-atunci nu pot gândi liber la 17 ani, la 18 ani, spre asta tindem?

Rep: Ați avut plângeri după acest episod din partea părinților?

Nelu Sandu Pop: Nici vorbă. Am susținerea lor. Și copiii îmi scriu, îmi trimit mesaje de susținere.

Rep: Din moment ce specialiștii din sănătate publică susțin că purtatul măștii este o măsură de prevenție care ajută la stoparea răspândirii coronavirusului, de ce o numiți „botniță”, iar pe copii îi faceți „animăluțe ținute în țarc”?

Nelu Sandu Pop: Păi asta este realitatea. Este punctul meu de vedere, repet. Mergeți în fața școlilor la acel triaj epidemiologic, să vedeți câți poartă mască și cum stau la grămadă. Deci acolo se dă Covid, iar după ce treci gardul nu mai este Covid? Mergeți să vedeți elevii cum stau în afara orelor și trag toți dintr-o țigară, iar apoi intră la ore. Ce, nu se dă Covid decât în școală?

Rep: Da, dar o școală este obligată să asigure toate condițiile de siguranță pentru elevi și cadre didactice. Este o instituție obligată prin lege să se asigure că, în cazul de față, riscurile sunt minimale în incintă. Dacă elevii se infectează în afara școlii este o problemă, dacă se infectează în școală este o problemă gravă.

Nelu Sandu Pop: Eu spun că nu sunt de acord cu masca în sala de clasă. Deși toți elevii mei au purtat-o și în acea filmare. Sub acele măști, ei aveau și măștile sanitare, obișnuite. 70% din comunicare este non-verbală, hai să vedem ce impact psihologic va avea asupra elevilor purtarea asta a măștii. Nu poți face nimic. Nu le vezi mimica, nu le vezi gesturile.

Rep: Dumneavoastră purtați mască în mod obișnuit?

Nelu Sandu Pop: Nu. O port doar unde sunt constrâns de lege. Dacă nu aș fi constrâns, nu aș purta-o. Dar respect legea.

Rep: Deci susțineți că purtarea măștii de protecție este inutilă. Și, dacă nu ar fi o lege să vă oblige, ați circula fără ea, inclusiv cu riscul de a fi infectat și de a-i infecta pe alții.

Nelu Sandu Pop: Eu nu neg existența unui virus gripal, el există, dar personal nu cred că e atât de periculos pe cât se vehiculează.

Rep: Pe ce vă bazați când spuneți asta?

Nelu Sandu Pop: Pe ce? V-am răspuns politicos, nu înțeleg ce doriți de la mine.

Rep: Sunt atât de mulți medici care spun că virusul este foarte periculos.

Nelu Sandu Pop: Fiecare cu punctul său de vedere. De aia avem libertatea de a ne exprima liber, potrivit articolului 30 din Constituție.

Rep: Da, dar atunci când riscați să puneți în pericol sănătatea celor din jur, se mai poate vorbi de articolul 30 din Constituție?

Nelu Sandu Pop: Eu nu pun sănătatea nimănui în pericol. Am zis, eu port mască fiindcă sunt constrâns. Sunt sute de studii și medici care spun treaba asta, că masca nu e firească, iar virusul acesta nu e atât de periculos pe cât se zice.

Rep: Dați-mi un singur exemplu.

Nelu Sandu Pop: Păi acuma nu-mi vine, dați-mi dumneavoastră un nume de medic.

Rep: Vă dau mai multe, din Cluj, din București, de unde doriți.

Nelu Sandu Pop: Sunt păreri pro mască și contra.

Rep: Dumneavoastră sunteți antrenor de lupte și profesor de teorie sportivă. Cei care susțin purtarea măștilor sunt medicii în primul rând, cu pregătire medicală, cu studii medicale. Pe ce vă bazați când susțineți teza asta?

Nelu Sandu Pop: Eu v-am spus punctul meu de vedere.

Rep: Sunt lucruri care țin de sănătate publică. Dacă dvs. ați fi infectat cu coronavirus și ați transmite virusul peste tot, nepurtând mască?

Nelu Sandu Pop: Se poate. Probabil că l-aș da, probabil că nu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

63 comentarii

 1. Exprimarea liberă pe un subiect în care nu ești specialist, nu ai studii și nu ai echipe cu care să verifici rezultatele, se numește prostie.

 2. Interviu!?
  Purtati masca, va poate salva viata! Marea vrajeala inoculata zi de zi!

  • Vrajeala?!!!
   Ia uite ce mesaj DISPERAT iti transmite MAMICA unei FETITE de 1 AN, infectata cu Coronavirusul periculos si internata la Spitallul de Boli Infectioase – Cluj:
   ADEVARUL, 25 Septembrie 2020: „Mesajul dur al unei mame al cărei copilaş de 1 an este infectat cu COVID: „E calvar, copiilor li se dau medicamente anti-HIV“.
   O clujeancă, internată alături de copilaşul ei de 1 an infectat cu COVID-19 şi care are simptome şi i s-a prescris un tratament pentru HIV, are un mesaj dur pentru toţi SCEPTICII care refuză să poarte masca şi să i-a măsuri de distanţare: „Poartă masca peste moaca aia, nu pentru tine, pentru familia ta şi pentru apropiaţii tăi”.
   Andaluna Bogdan, o clujeancă internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj cu copilul ei de 1 an descrie calvarul prin care trece într-o postare pe Facebook şi recomandă purtarea măştii: Redăm mai jos postarea integrală (intertitlurile ne aparţin) „De citit, recitit, rumegat şi dat mai departe, mai ales pentru bipezi ce fac umbra pământului în jurul nostru, în loc să o facă singuri în pădure. Nu ştiai pe nimeni cu Covid? Iţi arat Clujul din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, dintr-un salon în care sunt internată cu fetiţă mea ce are puţin peste 1 an. Probabil nu ştii încă nici cum e să afli azi că părinţii tăi sunt infectaţi, că tu intri în carantină imediat împreună cu copilul tău, că părinţii îţi vor fi preluaţi şi duşi la spital şi nu ştii dacă finalul e cu toţi împreună sau nu. Ca să nu zic că nu ştii cum e să stai să aştepţi să vezi simptome la tine şi la copilul tău. Sigur nu ştii nici senzaţia şi durerea pe care eu am trăit-o, că oameni pe care îi iubeşti dincolo de cuvinte poate ţi-au îmbolnăvit omuleţul căruia i-ai dat viaţă. La fel, nu ştii nici ce îţi trece prin minte când vezi că puiul tău de om începe să nu mai fie asimptomatic, cum se spune că sunt copiii şi apar simptome peste simptome, chemi ambulanţa în toiul nopţii şi începe calvarul.”
   „Tratamentul pentru un copil, un medicament pentru HIV, pentru că nu exista încă nimic pentru Covid”
   Părinţii în continuare în spital, tu pe cont propriu cu un copil în braţe, căruia i se fac investigaţii noaptea, la 3, într-un cort de triaj, cu 15 grade. Iţi poţi imagina cum arată asta? Că eu sigur nu uit niciodată urletele fetiţei mele chinuită de tot ce i se întâmplă. Sigur, nu ştii nici cum e senzaţia aia în care ţi se spune ce înseamnă tratamentul pentru un copil, adică un medicament pt HIV, pentru că nu exista încă nimic pt Covid, dar tu dă-te zmeu în continuare. Nu ştii nici că tu vei primi tratament pentru malarie şi nici presiunea pe care o pui singur pe tine dacă accepţi sau nu tratamentul, în special pentru un puiuţ de om. În tot timpul asta, părinţii sunt în continuare în spital, toată familia e infectată şi nu primeşti vizite, nu poţi părăsi nici salonul din spital, în casa în care ai stat nu va intra nimeni să iţi ia haine, pentru că şansele să se infecteze sunt uriaşe.
   „Să îţi mai povestesc sau începe să fie confortabilă masca aia nenorocită?”
   „Să îţi mai povestesc sau începe să fie confortabilă masca aia nenorocită? E suficient ca unul din familie să lase garda jos pentru o clipă şi să intri în cea mai înspăimântătoare experienţă. Asta dacă ai ceva sentimente pentru alte fiinţe umane decât pentru fundul tău. Şi ar fi bine să ai, că vei descoperi că ai nevoie de prieteni să îţi aducă niste cumpărături măcar.
   Tu crezi că treci peste toate astea? Gândeşte-te, bipedule, că înainte să ai simptome, ai apucat să infectezi pe cineva dintr-o familie în care sunt copii mici, bolnavi cronici, gravide, etc. Nu e orice virus, e ceva necunoscut pentru medici, aşa că nu spera că vei fi norocos. Poartă masca peste moaca aia, nu pentru tine, poartă pentru familia ta şi pentru apropiaţii tai şi nu mai împrăştia cretinisme online. Stai liniştit că nu te cipeaza când eşti în spital cu Covid, bine ar fi să o facă, macar 2 neuroni în plus să iţi puna în cip”.

  • Ai argumente pentru „vrajeala” sau doar esti un microcefal ce se crede liber daca nu crede in stiinta?

  • mai dinulet, uite putina lectura „de specialitate” pentru habarnisti ca tine: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2026913
   poate dupa ce citesti, daca esti in stare, te mai luminezi si tu putin ce e „vrajeala” asta cu purtatul mastii ….

  • NICIODATA NU A FOST DAT PUBLICITATII CODUL SURSA ORIGINAL AL PROGRAMULUI LUI.FERGUSON cu care s au facut predictiile gen nostradamus / mama.vanga / onida

   era oare o „cutie neagra” in care erau doar cateva comenzi de.genul

   print „How many deaths do you want ?”
   input A
   read A
   multiply A by 10.000.000
   print

   Failures of an Influential COVID-19 Model Used to Justify Lockdowns

   I asked Ferguson and his colleagues for their model on multiple occasions to see how they got their numbers, but they never replied to my emails.

   According to Nature, they had been “working with Microsoft to tidy up the code and make it available.”

   I also asked the U.S. Centers for Disease Control and Prevention for the codes it used to develop its COVID-19 forecasts, but got no response.

   After we had published our work, news surfaced that Microsoft had actually made some headway in making the Imperial College team’s model available.

   But the codes it released are a highly modified version of what the Imperial team actually used.

   And, it turns out, the model has serious flaws, which a former software engineer from Google discusses at length in his blog.

   The Imperial College code provides different answers using the same inputs.

   In particular, the same assumptions can provide results that differ by 80,000 deaths over a span of 80 days.

   The software engineer has noted there are apparently myriad other problems as well—including undocumented codes and numerous bugs.

   heritage.org/public-health/commentary/failures-influential-covid-19-model-used-justify-lockdowns

  • Vrajeala??!!!
   Ia uite ce iti transmite mamica unei FETITE de 1 AN, infectata cu coronavirus si internata la Spitalul de Boli Infectioase, Cluj:
   „Mesajul dur al unei mame al cărei copilaş de 1 an este infectat cu COVID: „E calvar, copiilor li se dau medicamente anti-HIV“
   O clujeancă, internată alături de copilaşul ei de 1 an infectat cu COVID-19 şi care are simptome şi i s-a prescris un tratament pentru HIV, are un mesaj dur pentru toţi scepticii care refuză să poarte masca şi să i-a măsuri de distanţare: „Poartă masca peste moaca aia, nu pentru tine, pentru familia ta şi pentru apropiaţii tăi”
   Andaluna Bogdan, o clujeancă internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj cu copilul ei de 1 an descrie calvarul prin care trece într-o postare pe Facebook şi recomandă purtarea măştii:”
   https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/mesajul-dur-mame-copilas-1-an-infectat-covid-e-calvar-copiilor-dau-medicamente-anti-hiv-1_5f6e0d105163ec427150d196/index.html

  • @bug
   Crezi tu ca prostul asta care considera masca drep o fandoseala este capabil sa citeasca in engleza? Pai asta nu intelege nimic nici in romana! Va muri si el curand rapus de coronavirus, pentru ca acum selectia naturala lucreaza la foc continuu, ii elimina pe idioti. Din pacate idiotii astia fac si victime colaterale.

  • @bug: omu’ n-o fi inglișmen – lasă-l în pace.. sau o fi din tabăra domnului .. citez un alt articol (G4):
   Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: ‘Coronavirusul nu există’. […] ‘Oricum, sunteți toți niște proști!’

 3. Nu are CVul public, cred ca e scolit pe seara, la mare distanta, la Spiru Haret sau la Dimitrie Cantemir, nu cred ca a pus piciorul intr-o Facultate de Invatamant la ZI!
  Deraiati si dereglati d-astia gasesti destui, riscul e ca el poate fi „model” pentru Elevi, mai ales in familiile unde parintii copiilor sunt amatori de RTV si Antena 3, unde indobitocirea e la nivel inalt!!!
  O fi vreun ratat si cred ca a simtit nevoia sa devina persoana bagata in seama in spatiul public!!!

 4. Foarte civilizat a fost omul. Credeam ca-i un exaltat, dar nu e.

  • „Ideile” sustinute – aberatii ale unor persoane profund „smintite” – il califica, fara drept de aple, ca un om necivilizat indiferent de aparente

  • „Foarte civilizat”???!!
   Ce v-a dus la concluzia asta?
   Puteti detalia??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Conform DEX:
   „CIVILIZÁT, -Ă, civilizați, -te, adj. 1. Care are o cultură și o tehnică înaintată, care a ajuns la un nivel superior de civilizație, la un standard de viață ridicat. ”
   „Civilizatie. Nivel INALT de dezvoltare a societatii”.
   ??!!!!!

  • @lili @tyty
   Omul are dreptul la o opinie, oricare ar fi ea. Nu i-a silit si nu i-a indemnat pe elevi sa inalce regulamentul sau legea. Nu a dus in discutie teorii ale conspiratiei si n-a sustinut ca virusul nu exista. Are dreptul sa aiba o opinie fara sa-l luam in dezbatere si sa-l infieram tovaraseste. In decembrie ’89 s-a murit pentru asta, nu pentru „consens”.

 5. Un tip cu foarte mult bun simt.
  Reporterul cica nu a putut cita studii, dar nici reporterul nu a putut cita niciun studiu cand a fost intrebat. Ca daca cita, ar fi fost nevoit sa citeze din Arafat si Tataru.
  Absolut hilar cum Arafat a devenit brusc idolul rezistentilor 😀

  • Postac psdist negationist, las-o balta, ca maine va duceti dracului peste tot, chiar ma mir ca mai poti trancani, la cata jale o fi pe neamul tau!

  • Numarul mortilor in Lume de la descoperirea virusului se apropie rapid de 1 Milion…
   Pentru majoritatea oamenilor e simpla STATISTICA…
   Pentru un OM caruia i-a murit cineva foarte drag, un apropiat din familie e o mare TRAGEDIE.
   Ganditi cand vorbiti!??????????????????????????????

  • Arafat și Tătaru sunt singurele voci din lume care îndeamnă la luarea în serios a virusului ?! Mă tu ești normal ??

  • @lili
   Tuturor ne-au murit oameni dragi si apropiati, este categoric o tragedie personala, ceva ce nu se poate descrie si nici nu trebuie descris cuiva. Cata vreme omul ala poarta masca acolo unde-i obligat s-o poarte, poate avea orice opinie, nu-i problema noastra.

 6. Studii de specialitate ca sa ce….?😁 Trebuie doar sa te uiti peste gard la spanioli unde masca era obligatorie si cand te spalai pe dinti si apoi arunci un ochi la suedezi unde masca a fost tot timpul facultativa. O zi buna sa aveti!

  • Raportat la populație Suedia are cel mai mare număr de morți din lume. Deci ?

  • @zava – suedezii au facut curatenie si de mai bine de o luna o duc cel mai bine. Noi am ascuns gunoiul sub pres si acum apar valatucii de praf si ne sufoca.

 7. G4media, pai ce faceti ati ajuns sa ne prezentati toti clown-ii?

 8. Momentul acela dubios când realizezi că te școlesc idioții..

 9. Omul este obraznic, nu poate fi scos din ale lui, zero remușcări. Mi-a plăcut de răbdarea reporterului, doar că aș fi vrut să pună o întrebare închisă de genul , Dacă dobitocul de profesor l-ar infecta pe reporter în urma refuzului de a respecta legea și ăla ar muri, ar fi de acord să facă pușcărie pentru omucidere? SIMPLU

  • Nu situ despre ce remuscari vorbesti. Omul are o opinie si crede in ea asa cum tu crezi in a ta si eu in a mea. Remuscari pentru ce? E obraznic pentru ca are alta opinie?

  • Concret, dacă tu m-ai infecta pe mine nerespectând regulile de distanțare socială, ai fi de acord să faci pușcărie pentru omor din culpă ?

  • @zava – cum afli ca te-am infectat eu? Esti foarte agitat si vocal, dar iti lipseste logica.

 10. Atata timp cat este profesor,in timpul orelor parerea personala trebuie sa o tina pentru el,pentru ma sa sau pentru unul ca tine!

 11. Oameni buni, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca ceilalti oameni au dreptul la o opinie, buna sau rea, fundamentata sau nu. Opinia poate fi diferita de a noastra sau identica. O opinie majoritara nu inseamna automat ca acea opinie e corecta, ci doar ca-i impartasita de mai multa lume. Faptul ca suntem mai multi cu aceeasi parere nu ne da dreptul sa incercam „sa le inchidem gura”, nu-i transforma in prosti sau inamici.

  • prietene tu nu realizezi ca profesorul nu poate preda elevilor parerile lui personale? Una e libertatea de exprimare si alta este influentarea elevilor cu parerile tale personale. Adu-ti aminte reactia parintilor cand au vrut sa introduca educatia sexuala in scoli in conditiile in care suntem cap de lista in UE cand e vorba de mame minore. Religia se preda doar cu acordul parintilor, de ce aici ar fi altfel? E vorba de deontologie nu de libertatea de expresie. Parerile personale le expui in cercurile de prieteni sau pe retelele de socializare daca vrei neaparat dar nu implici elevii.

  • @Mazarica
   De acord cu ideea ca in timpul orei iti predai materia, nu idei personale legate de lume si viata. Daca a facut asta in timpul orei, atunci a gresit si va trebui sa raspunda in fata scolii. Daca n-a facut-o in timpul orei, atunci poate sa spuna ce vrea el, doar un judecator poate sa-l cenzureze. Nu vreau sa discut despre religie si alte subiecte sensibile pentru ca nu-i locul lor aici. Un profesor poate sa expuna pareri personale in timpul lui liber si in recreatie. Scoala ii poate interzice s-o faca in localul scolii, daca au un regulament interior. Persoanele fizice sau juridice care se considera lezate, pot sa-l dea in judecata. Pana atunci poate sa spuna exact ce doreste.
   In continuare sustin dreptul la opinie al oricui, inclusiv tau si chiar si al celor care ma mai injura uneori pe aici. Asta e un drept la care n-am de gand sa renunt.

  • Dreptul la opinie este o aberație, nu ai dreptul la nici o opinie, ai dreptul doar la o opinie educată. Adică arunci când înțelegi ce spui și poți susține cu dovezi ceea ce afirmi, poți avea o opinie. În rest, părerea oricui nu contează, nu poți pune pe picior de egalitate un neica nimeni cu unul care a muncit în cercetare toată viața și are n doctorate, doar fiindcă neica nimeni vrea să fie auzit.

  • @Vali, așa este.
   Dreptul la opinie e liber. Inclusiv dreptul de a avea
   altă opinie, decât ceilalți.
   Dar – în contextul morților de 1M la scară planetară și al Legislației restrictive, al riscurilor pentru cei din jur – nu știu dacă mai e drept a instiga pe alții [la nepurtarea măștii].
   Mai ales, că e vorba de copiisubiecți cu gândirea în formare..

   (Dacă asta, a făcut domnu’ cu pricina; dacă nu – sorry..)

  • @Mazarica – profesorul este un model pentru elevi, implicit isi expune parerile personale. Vrei ca atunci cand elevii comenteaza si te intreaba direct un lucru, tu sa iti exprimi doar comunicatele Guvernului? Atunci ne intoarcem in vremea Impuscatului. Esti pe langa rau.

  • cred ca tu nu faci diferenta intre opinii pe curiculum si ce a facut „modelul” tau aici. Ce legatura are ce a facut desaxatul asta cu ora de sport? Ca el e profesor de sport.

 12. Hai sa margem pe statisticile anulu 2020.
  3.6 mil. Decedati din cauza fumatului. S au interzis tigarile ,NU.
  730000 decedati malarie, nu afecteaza Europa nu i problema.
  17, 500 decedati din cauza foametei in 24 h pe26.09.2020 ne interesant pt locuitorii tarilor civilizate . Ooo avem covid cu ~1 mil decedati 90% cu comorbiditati in faze terminale in 9 luni, haideti sa blocam lumea, haideti sa terorizam copii, haideti sa purtam masti ca ne salveaza de virus, o lume orbita de egoism si infatuare!( sursa worldometer )

  • mai cioblitura, ca de obicei esti euforic incoerent si debitezi tampenii. pai mai cioblitura, citeste te rog articolul asta si hai sa vedem daca intelegi ceva din el: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2026913

  • Să te conving pe tine, pe banii și timpul cui ?
   Repet întrebarea adresată și altor năuci, dacă ignorând regulile de distanțare socială mă infectezi cu Covid 19 și eu îmi pierd viața, ești de acord să faci pușcărie pentur omor din culpă ? E o întrebare închisă, n-ai cum să scapi. Da sau nu.

  • „Ooo avem covid cu ~1 mil decedati 90% cu comorbiditati in faze terminale in 9 luni”

   Maimuțoiule, cu excepția cancerului și a altor boli deosebit de grave, dar care și ele sunt tratabile și mai trăiește omul câțiva ani, comorbiditățile celor decedați de Covid 19 sunt afecțiuni banale și pe care le au milioane de români. Hipertensiune, astm, supraponderalitate/obezitate etc. Nu ți-e rușine mă ?

  • @zava – maimutoi este doar reflexia din oglinda cand te uiti. Esti foarte agitat, calmeaza-te. Moartea este singura chestie sigura pe Terra, nu e cazul sa te sperie.
   Cat despre intrebarea ta inchisa, raspunsul il stii singur, e doar o intrebare retorica ca sa sperie prostii, desteptii nu pun botul la prostiile tale.

 13. Ps .Am uitat si de gripa noastra de toate zilele ~300000 decese pe anul in curs. Interesant ca avem si vaccin si tratament!! In concluzie covidut din tigru s a transformat in pisoias !

  • Analogia între Covid 19 și boala viruslui gripal este una năucă, din moment ce decesele din gripa obișnuită NU sunt cuantificate, DOAR estimate, în timp ce în cazul primei ele SUNT cuantificate. Trebuia să știi asta, n-ai vreo scuză, sorry, au mai fost imbecili care se agățau de comparația asta. Aveai șansa să înveți din imbecilitățile altora.

 14. Este ca si cum,in numele libertatii,un doctor ar da parintilor tai o reteta cu slanina si mici pentru hipertensiune si colesterol mare ca a citit el trei studii aflate la moda( sa zicem atkins)!
  Un psiholog ar trebui sa si dea cu parerea si despre purtarea acelei masti in fata copiilor,asociata in ultimii ani cu filmele horor.

 15. Zava, te rog sa refaci calculul!!! Macar fata de Spania. Daca poti cu cifre in procente! Poate ma convingi!

 16. Bug, bad aceeasi dracie! Ca si in alte comenturi eu vin cu date reale ,tu vi cu articole de „specialitate” pe scurt teorii, care in viata de zi cu zi nu si gasesc rostul. Pe tot parcursul acestei pandemii s au vehiculat fel de fel de teorii ale specialistilor care au fost abandonate lamentabil. Ideea generala transmisa de toti mari specialisti ai planetei este ca habar nu au cu ce se confrunta! Putinele tarii care au avut nervii tari se pare ca au reusit si controleaza lucrurile, restul se scalda in incoerenta si haos. Asa ca poti sa iti bagi articolele tale in…!😅😅

  • nu stiu specialistii cu ce se confrunta dar sti tu :))) pericolul acestui virus nu este mortalitatea ci ca este foarte contacios

  • mai cioblitura, „articole de „specialitate” pe scurt teorii” sunt articole publicate in reviste din domeniu si revizuite de comunitatea stiintifica. deci vine un copil analfabet ca tine si spune ca de fapt comunitatea stiintifica e total pe langa, nu intelege nimic!? :)))))))))))))) mai copilas, medicina nu este intr-adevar o stiinta exacta, dar ce afirmi tu e o prostie mare cat galaxia! pai mai habarnist penibil, tu cand te imbolnavesti te duci la medic? daca da, esti ipocrit, pentru ca acel medic foloseste „teorii” si tratamente descoperite exact de cei care scriu si fac review la astfel de articole! deci, cand o sa mai ai probleme de sanatate, si o sa ai destule, stai linistit, sa te duci la vrajitoare, ca ele nu au indoieli, ele stiu „adevarul” si o sa te vindece :D.
   deci, asa cum banuiam, nu ai inteles absolut nimic din acel articol. vorbesti de date reale, pai articolul e plin de date reale. sunt si ipoteze evident, dar aceste ipoteze sunt sustinute empiric. daca nu ai fi analfabet si ai avea cat de cat capacitatea cognitiva de a analiza elemente simple, ai fi inteles din articol de ce e utila purtatea unei banale masti.
   dar asta e, fericiti cei saraci cu duhul …. si euforici din motive usor de ghicit ….

  • NICI o țară din lume NU a reușit să controleze nimic, nici măcar Finlanda sau Corea de Sud, țări cu sistemele de protecție medicală bine puse la punct, virușii nu aleg victimele decât în funcție de gradul de respectarea măsurilor de distanțare socială.

  • @bug boy, Ph.D. in medicina sau conexe? Spune-mi te rog cea mai activa substanta din cel mai eficient vaccin COVID-19 pana acum si din ce compus chimic natural a fost extras? Informatia nu este neaparat in mediul public, dar vreau sa vad cat de inovativ gandesti.

  • @Diana IT-ista e simplu, e vorba de … kriptonita 😀 mai diana … „girl”, vezi ca vaccinul nu e medicament ca sa aiba „substante active” :)))) principiul vaccinului e altul (bine, sunt mai multe variante de vaccin cu mai multe principii insa in general toate au acelasi scop – sa induca o reactie imunitara. e adevarat ca pe langa antigeni au si diverse substante insa acestea au rol ajutator, potentiator in special). asa ca te sfatuiesc sa ramai in sfera „IT” si sa te uiti mai putin la filme ciudate cu virusi si „antidot” 😀

  • @bug, as fi apreciat daca partajai ceva util in raspunsul tau in loc de >50% kriptonita ficționala si o suma de jigniri.

  • Pai diana, cand pui intrebari in bataie de joc, ce raspuns te astepti sa primesti?

 17. Intai geniile tale stiintifice sa vina cu rezultate palpabile nu cu teorii lipsite de esenta. Suntem in sec 21 se investesc mld de dolarii si ei vin numai cu teorii. Stiinta mai are restante si cu alte boli cum ar fi sida si cancerul, vad ca se tot screme de vreo 50 de ani sa gaseasca solutii poate in 100 de ani le si eradicheaza.

  • Bai, specialistule, candidezi la Premiul Nobel cu teoriile tale!!????

  • hahahaha .. ce tare, mucosul se burzuluieste la comunitatea medicala!!!! :)))))))))))))))) am trait sa o vad si pe asta! 😀 pai mai copilas analfabet, daca invatai ceva in scoala, ai fi remarcat ca organismele vii sunt sisteme extrem de complexe, sunt miliarde de lucruri pe care omenirea nu le intelege despre acestea (optimistic vorbind). asa ca nu a reusit inca sa rezolve total „banalitati” ca sida si cancerul :D. asa ca ai dreptate sa-i certi, nu? :))))))))))))))) si tu vorbesti de 100 de ani?! pai mare minune daca reusim sa vindecam majoritatea tipurilor de cancer in 100 de ani. tu nu intelegi complexitatea problemelor. dar stai linistit, nu ai cum sa o intelegi dar nici nu ai nevoie, vrajile, descantecele si incantatiile sunt ceea ce cauti tu 😀
   si in incheiere, daca tu nu ai idee de „rezultate palpabile”, asta nu inseamna ca nu exista. stiu, tu esti din cei care cred ca ce nu vad nu exista :)))) . ce tara frumoasa si popor sublim avem 😀 . parca zicea Brancusi ceva de poporul asta. cioblitura, cred ca la tine se referea

 18. Cum abordeaza Pandemia de coronavirus o Tara moderna cu un popor civilizat:
  „Încă o țară din Europa uimește prin modelul luptei contra Covid-19. Are printre cele mai mici rate de infectare și o economie de succes.
  Finlanda a avut cu 90% mai puţine decese de coronavirus pe cap de locuitor decât Suedia, iar economia sa a fost afectată mai puţin în prima jumătate a anului. Chiar şi acum, când restul Europei este îngrijorat din pricina unui nou val de cazuri, Finlanda are una dintre cele mai scăzute rate de infectare de pe continent.
  Finlanda a avut cu 90% mai puţine decese de coronavirus pe cap de locuitor decât Suedia, iar economia sa a fost afectată mai puţin în prima jumătate a anului. Chiar şi acum, când restul Europei este îngrijorat din pricina unui nou val de cazuri, Finlanda are una dintre cele mai scăzute rate de infectare de pe continent, relatează Financial Times, citat de Mediafax.
  Experţii au spus că abordarea Finlandei – şi cea similară a Danemarcei şi a Norvegiei, şi anume adoptarea de măsuri restrictive rapide, dar nu totale, pentru a controla pandemia, iar apoi redeschiderea după câteva luni, a fost una dintre cele mai de succes din Europa.
  O mare diferenţă între Finlanda şi toate celelalte ţări europene este concentrarea sa asupra pregătirii şi a modului de acţiune în situaţii de urgenţă la nivel naţional, atitudine născută din experienţa pe care a avut-o ţara în timpul războiului din 1939-1940 împotriva URSS.
  Renumită pentru stocurile sale de echipamente medicale şi de protecţie în caz de urgenţă.
  Legea privind starea de alertă menţionează în mod explicit pandemiile şi a fost aplicată pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial, Finlanda fiind renumită pentru stocurile sale de echipamente medicale şi de protecţie în caz de urgenţă, atunci când întregul continent trăia lipsuri acute.
  Anders Tegnell, epidemiologul de stat al Suediei, a declarat: „Nivelul lor de pregătire depăşeşte cu mult Suedia. Dar, desigur, dacă ai un vecin ca Rusia şi ai dus războaie cu ei dintotdeauna… ”
  Pekka Nuorti, profesor de epidemiologie la Universitatea din Tampere, precizează: „Finlanda are o lungă tradiţie în răspunsul la crize, iar oamenii tind să fie uniţi atunci când apare criză. Ceea ce a fost remarcabil atunci când au fost puse în aplicare restricţiile au fost schimbările în comportamentul populaţiei” , observându-se o reducere în proporţie de 75% a contactului fizic dintre oameni. „O pandemie este într-adevăr o oglindă a funcţionării şi a organizării întregii societăţi în ansamblu” , a mai adăugat acesta.
  Johan Strang, profesor de studii nordice la Universitatea din Helsinki, a declarat că abordarea finlandeză este demnă de remarcat, referindu-se la ATITUDINEA populaţiei faţă de Deciziile Guvernului: „Au fost calmi, în sensul că pot implementa măsuri destul de drastice fără ca cineva să-i pună la îndoială. Finlanda a fost mai bine pregătită pentru acest lucru decât Suedia”, a spus el.

 19. Oare cand isi face partid sa il voteze elevii presedinte? Ca le da el discernamant de la el.

 20. Mai Zava, zava ,sensibilule, intre voi si desteptii care asteapta sf lumii in buncare ultradotate , pline cu conserve 😅 nu este nici o diferență. Stai linistit zava ca dupa ce mori o sa mi fac autodenunt😅😅😅. Retarzi mai sunteti!!! Apropo luati o din loc si faceti plinul cu alimente ca vine marea inchidere de toamna sau tu mai ai proviziile din primavara!!!🤣🤣🤣

 21. Cautati pe youtube filme din Olanda sau Suedia de anul asta. Daca vedeti vreo botnita sau vreun mort, omorati-l pe oradean cu pietre.

 22. Rolul unui profesor nu este sa tranmita elevilor lui tot soiul de aberatii pentru ca el presupune ca elevii au discernamant. Intr-o institutie de invatamant profesorul este formator de opinie si de cunostinte pentru elevi. Afara din clasa cu profesorasul asta diliu la cap! Respiratia sau tusea lui otravita pot trimite in mormant ruda vreunui elev sau chiar un elev de-al lui.

 23. lasati-l fratilor pe Ci(o)by in pace ! N-are omu’ nicio vina ,ii e frica ca-l cipeaza Bil Geitz cu forta . Degeaba ii dai o informatie precisa sau ii raspunzi la aberatii . Nu e-n stare sa-ti raspunda la obiect ,vine mereu cu alte elucubratii . Omul e pierdut ,saracu’ .Decat sa sa autodenunte daca omoara pe cineva din inconstienta, mai bine ne spune locurile prin care umbla ,doar asa ,ca sa-l evitam 🙂 . Am mai scadea putin rata de reproductie a virusului …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.