G4Media.ro

INTERVIU “Luni m-am întors la școală” – O elevă din Germania povestește…

INTERVIU “Luni m-am întors la școală” – O elevă din Germania povestește ce înseamnă revenirea la clasă în condiții de distanțare, după multe săptămâni de învățat acasă / “Unii prieteni se bucură că se întorc, eu cred că nu era chiar atât de necesar”

“Trebuie să purtăm mască atunci când venim la școală, să ne spălăm sau să ne dezinfectăm mâinile. Dar în clasă nu purtăm măști, suntem distanțați”, povestește o elevă de clasa a 11-a care, de luni, s-a întors la școala sa din Germania. Sub protecția anonimatului, ea descrie, într-o discuție cu EduPedu.ro, ce înseamnă întoarcerea la școală în comunitatea ei, cât de greu – sau nu – este acest proces și cum abordează elevii din ultimii ani de liceu de acolo obligația de a merge la clasă.

  • Germania, puternic afectată de pandemia Covid-19, este considerată a fi printre cele mai pregătite din lume, din punct de vedere al resurselor medicale, pentru a face față epidemiei. Autoritățile au decis luna trecută o redeschidere parțială – proces ce ar urma să fie extins rapid, după cum s-a discutat săptămâna aceasta. Școlile au început să se redeschidă treptat de circa două săptămâni, pentru clasele a 11-a și a 12-a, urmând ca celelalte clase să revină la școală în funcție de evoluția situației

În Kehl, oraș din landul Baden-Württemberg, învecinat cu orașul de frontieră francez Strasbourg, școlile s-au redeschis pentru elevii din ultimele clase de liceu luni, 4 mai. Printre cei care au revenit la clasă se numără și eleva de clasa a 11-a cu care a discutat EduPedu.ro și care, cu dorința să nu îi fie precizată identitatea, a dorit să-și prezinte propria experiență.

Spre deosebire de stilul panicard sau, după caz, mai relaxat al multor relatări de presă despre redeschidere, eleva – pentru care vom folosi numele fictiv “Ana” – abordează o atitudine echilibrată: ia lucrurile în serios, dar nu se stresează. Spune și ce-i place, și ce nu-i place, cum diferă părerile ei de cele ale altor prieteni.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.