G4Media.ro

INTERVIU Directorul Liceului Tehnologic din Liteni cu 10 note de 10 la…

Foto: Facebook.com

INTERVIU Directorul Liceului Tehnologic din Liteni cu 10 note de 10 la Bacalaureat 2023: Înainte, plecau în străinătate peste 20 de copii dintr-o generație care termina liceul. Anul trecut au plecat doar 4 / Noi nu scăpăm nicio finanțare, pentru că asta dă performanță

La Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, județul Suceava, au fost 10 note de 10 la Bacalaureat 2023 și rata de promovare pentru promoția curentă este de 88%, iar cea generală de 85%. „Pentru un liceu tehnologic, să spunem că rezultatele sunt în top 5, dar e o muncă titanică. Nu scăpăm nicio axă, nicio finanțare, pentru că asta dă performanță. Birocrația și probleme sunt la ordinea zilei, dar când văd procentele, asta mă îndârjește și mai mult”, a declarat Demis Maranda, directorul liceului, într-un interviu pentru Edupedu.ro.

  • Rata de promovare la Bacalaureat 2023 la nivelul județului Suceava este de 77,4%, iar la filiera tehnologică este de 55,5%. La nivel național rata de promovare este de 75%.

„La Bacalaureat anul acesta avem 10 note de 10: șapte la istorie, două la matematică și una la chimie. Rata de promovare pentru promoția curentă este de 88% și pentru toți care au dat examen de 85%. La Evaluarea Națională, 96% dintre copii au luat note peste 5”, spune Demis Maranda.

„Noi nu scăpăm nicio axă, nicio finanțare, pentru că asta dă performanță. Avem o colaborare extraordinară cu primăria și am investit foarte mult în infrastructura școlară și în dotări”, explică Demis Maranda.

„Înainte, plecau să muncească în afară. Exodul era mult mai mare, plecau în străinătate peste 20 de copii dintr-o generație care termina clasa a XII-a. Anul trecut au plecat doar 4 copii, sper ca anul acesta să fie mai bine”, adaugă directorul liceului din Liteni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...