G4Media.ro

Avantajele catalogului electronic, explicate de directorul unei școli dintr-o comună din județul…

Foto: Școala Gimnazială din comuna Unirea

Avantajele catalogului electronic, explicate de directorul unei școli dintr-o comună din județul Călărași: În afară de note și absențe, părintele vede dacă a fost activ la oră, dacă a venit fără manual

Liviu Moise, profesor de Istorie și directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Comuna Unirea (județul Călărași), a explicat pentru Edupedu.ro care sunt avantajele catalogului electronic: „În afară de note și absențe, avem acolo comportamentul elevului și părintele vede dacă a fost activ la oră, dacă a venit fără manual, dacă a deranjat ora. Până ajunge copilul acasă, informația este deja la ei (părinți – n. red.)”. Amintim că 742 de școli au fost selectate să folosească catalogul electronic în anul școlar 2022-2023, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

  • În Școala Gimnazială nr. 1 din Comuna Unirea este implementat programul Pâine și Mâine, derulat de World Vision România. Programul implică o masă caldă pentru copii și ore cu profesorii în sistem “școală după școală”.

„Anul acesta, ne-am făcut și catalogul electronic, suntem avizați de Ministerul Educației. Inclusiv acesta a fost un plus în relația cu părinții. În afară de note și absențe, avem acolo comportamentul elevului și părintele vede dacă a fost activ la oră, dacă a venit fără manual, dacă a deranjat ora. Până ajunge copilul acasă, informația este deja la ei”, spune directorul școlii.

Acesta a povestit că părinții primesc o notificare când se trec notele, absențele sau alte observații în catalogul electronic: „(Catalogul electronic – n. red.) este foarte benefic. Înainte, cu carnetele de note, copiii se mai făceau că le-au pierdut, le mai ascundeau dacă luau o notă mai mică, părinții nu veneau atât de des la școală încât noi să le prezentăm situația imediat. Acum, cu acest catalog electronic, punem nota și apare ca notificare părinților, punem absența și apare ca notificare”.

Articolul integral, pe EduPedu.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Ar putea avea si dezavantaje: se poate verifica data la care a aparut nota in catalog (nu mai merg antedatate sau modificate ulterior), se vede daca s-a incheiat modulul si notele nu sunt trecute in catalog, etc.