G4Media.ro

Interviu acordat de Gabriela Firea postului TV deținut de primăria Voluntari /…

Interviu acordat de Gabriela Firea postului TV deținut de primăria Voluntari / Întrebare: Nu vreau să vă necăjiți, dar e evident, de vreun an jumate, că Guvernul ăsta nu vă iubește ca primar general. Numai bețe-n roate v-au pus cu testările!

Televiziunea Metropola TV, deținută de Primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele, a difuzat, luni seara, un interviu cu primarul Gabriela Firea, soția edilului din Voluntari, scrie jurnalista Iulia Marin în ziarul Libertatea. Potrivit sursei citate, Gabriela Firea a avut ”un monolog excelent” iar ar moderatorul nu a făcut altceva decât să încurajeze evoluția scenică.

”Abdicând de la orice spirit critic și chiar de la simțul ridicolului, Adrian Bucur și-a arătat, fără rezerve, admirația față de invitată: i-a lăudat spiritul de fair-play, lista de candidați, activitatea la primărie, proiectele, în contrapondere cu rivalii politici care nu au făcut altceva decât să “pună bețe-n roate”, notează jurnalista.

Potrivit Libertatea, în luna martie, televiziunea Metropola Tv, deținută de Primăria Voluntari, a primit licența de emisie, iar în urmă cu o săptămână a început să emită live. Postul a fost finanțat, până acum, cu un milion de lei, potrivit relatărilor din presă – bani proveniți din bugetul municipalității.

Adrian Bucur: Începem cu invitatul-surpriză din această seară, primarul general actual al Capitalei, doamna Gabriela Firea. Bună seara și bine ați venit în casă nouă!

Gabriela Firea: Bună seara, dumneavoastră și telespectatorilor. Vă felicit pentru debut, sunt convinsă că sunteți un post de televiziune de succes. Noi așteptăm de mult timp o stație care să fie dedicată bucureștenilor, ilfovenilor, precum și cetățenilor care locuiesc în țară în zone metropolitane, pentru că am înțeles că doriți să vă extindeți. (…)

Rep: E un drum lung la care ne-am încumetat, noi și echipa. Pe de altă parte, toată lumea știe, vă cunoaște de o viață, sunteți om de televiziune, nu vă sunt deloc străine lucrurile astea. (…) Să vorbim un pic despre peisajul mediatic, pentru că e nevoie ca informația să fie corectă și să ajungă la toți oamenii.

Firea: Într-adevăr, este nevoie și de traducerea informațiilor în dezbateri, analize, talk-show-uri, dar și de informația brută, curată. (…) Am văzut că asta faceți și mă bucur, sunt absolut convinsă că cei peste 4 milioane de cetățeni ai metropolei București-Ilfov vor fi telespectatori…

Rep: Vor fi telespectatori… 

Firea… fideli, vor dori să privească și către posturile de televiziune naționale, dar vor fi direct interesați și de viața lor de zi cu zi, pentru că, până la urmă, ce este mai aproape de noi, nu? Este metropola, orașul nostru, județul Ilfov și este normal să caute informații care le marchează viața direct. Aveți o misiune nobilă și vă felicit.

Rep: Ieri după-amiază, v-ați lansat candidatura și ați înscris lista pentru CGMB. Nume sonore – Petre, Roman, Mitică Dragomir, actori…

Firea: M-am gândit că trebuie să fie oameni care iubesc Bucureștiul, iubesc zona metropolitană, județul Ilfov, nu oameni care vor să se agațe de o funcție pentru a se îmbogăți, pentru a-și face un nume. Nu vor veni să facă avere, pentru că sunt oameni realizați în plan profesional, sunt oameni îndrăgiți de toți românii și m-am bucurat că au fost de acord să vină cu mine și să candideze pe lista CGMB. Ați vorbit despre fostul prim-ministru Petre Roman – nu cred că i se poate reproșa că nu iubește țara, Bucureștiul…

Rep: Iertați-mi digresiunea, spune că este get-beget bucureștean…

Firea: Este un om care a pus umărul la România de după Revoluție, un profesor, un cadru didactic, un vorbitor perfect de limbi străine, foarte bine apreciat în Franța, în Spania. E un român cu care ne mândrim.

Rep:…și are și priză la public, doamna Firea!

Firea: Are și priză la public.

Rep: Și nu e singurul! Elementul notorietății, iată, a contat în a întocmi lista aceasta. Elisabeta Lipă, un sportiv-fanion al României!

Firea: E adevărat, am spus azi că în administrație este ca în sport: îți trebuie fair-play, mult antrenament, foarte multă muncă și performanță!(…) Și acasă am un om care iubește foarte mult sportul, face sport și a promovat sportul, mă refer la soțul meu. (…) De asemenea, vreau să îi mulțumesc actriței Monica Davidescu…

Rep: Diafană prezență! Ați ales și un actor cu notorietate și asta vorbește despre ce ați făcut în trecut pentru teatrele bucureștene și pentru cultura din Capitală! 

Firea… și, mai ales, am vrut foarte mult să dau un semnal că în continuare sunt un om care apreciază foarte mult ce se întâmplă în mediul cultural din Capitală. (Între timp, burtierele rulează două titluri: “Performerii din sport alături de Gabriela Firea” și “Personalități la Consiliul General”)

Rep: Doamna Firea, au trecut câteva ore de când v-ați înscris în cursa pentru Primăria Generală. Vă așteptați la atacuri? Și dacă da, cum le veți gestiona? 

Firea: Categoric, da, pentru că, dacă vă aduceți aminte, imediat după Revelion, din ianuarie, au apărut tot felul de atacuri și s-au dovedit nefondate, și nu pentru că spun eu, ci pentru că adevărul a ieșit la lumină. (…) Trebuie tot timpul să ai grijă să te aperi și nu cred că e normal, pentru că se consumă foarte multă energie. (…) Este declanșată și o campanie negativă, o campanie murdară pe care o întrețin contracandidații noștri.

Rep: Eu vă știu de mult din presă și eu vă știu că aplicați sloganul ăsta al fair-play-ului și în viața reală, între colegii de breaslă. Acum, în politică este mai greu… Dar haideți să vedem de unde ar veni atacurile astea și ce interese ar avea.

Apoteotic, ziaristul: ”Nu vreau să vă necăjiți” (…) (Pe ecran rulează declarații de la Nicușor Dan, Traian Băsescu ș..a.)

Rep: Vă e frică de Traian Băsescu? L-ați înfruntat, ca realizator de emisiune, nu o dată… 

Firea: Mi-e frică doar de Dumnezeu. Nu mi-e frică decât de mânia lui Dumnezeu, dacă aș face fapte reprobabile. Nu are de ce să-mi fie de nicio persoană de pe pământ frică, pentru că suntem cu toții copiii lui Dumnezeu și suntem, cu toții, îngăduiți și cu bune, și cu rele. Vreau foarte pe scurt să răspund acestor acuzații nefondate pe care le-ați difuzat – vedeți, nu puteți fi acuzați de părtinire, pentru că prezentați toate punctele de vedere – în primul rând, am remarcat faptul că unul dintre contracandidații mei citește de pe o foaie niște cuvinte pe care, probabil, nu le înțelege. Am remarcat neplăcut – eu nu mi-aș permite să folosesc de această manieră – le cer bucureștenilor. (…)

Rep: Nu vreau să vă necăjiți, dar e evident, de vreun an jumate, că Guvernul ăsta nu vă iubește ca primar general. Nu doar ministrul culturii, însuși premierul Orban, ministrul sănătății… Numai bețe-n roate v-au pus cu testările! (…)

Firea: Eu văd altfel politica, am lucrat 20 de ani în presă, am avut invitați oameni politici de la toate formațiunile și i-am tratat cu respect, cu decență… Eu nu văd o competiție între noi, transformată în jigniri, în manipulări, în fake news.

Rep: Doamna Firea, știți ce-mi amintesc eu? Când toată lumea stătea în martie, speriată în casă, lipiți cu ochii de televizor…

Firea: Eram tot timpul prin spitale. -Nu erați șoricel ascuns sub canapeaua din sufragerie, că vă vedeam în fiecare zi, mergeați la muncă! Nu vreau să fiu părtinitor, dar e de natura evidenței! (…) Iată cum vă sabotează iarăși Guvernul Orban

Sursa: Libertatea.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Știu ca ma repet și îmi cer scuze pt asta dar.
  Firea, Pandelica, PSD Mars la coșul de gunoi al istoriei.

 2. Diafana nuanta de maro pe limba reporterului…
  Am incercat sincer sa citesc tot interviul, dar senzatia de greata m-a invins!
  Prostitutia massmedia ar trebui pedepsita la fel ca cea clasica. Sa pupincur cu asemenea patos ar trebui sa fie clasificat ca perversiune. Macar au pus bulina cu interzis copiilor?

  • Nici cu un kil de lămâi nu poți citi până la capăt…

  • Mie milă de așa zisul reporter (ita), a făcut o facultate, a încercat să-și găsească un job și până la urmă face clismă cu limba la niște gunoaie de șmecheri.

 3. Marsh la bucătărie unde îți este locul!

 4. F bun reporterul, documentat la maxim! Guvernul Orban nu are un an și jumătate !!! E din noiembrie.

  • Chestie de perceptie. Li s-a parut ca a trecut un an jumate.
   Greu trece timpul cand nu le mai pe ai toate la indemana…

 5. tembeliziunea e pe banii alegatorilor ? sa-si pupe dosul pe banii alegatorilor!
  desigur !
  astia doi si mai ales ea cumpara la greu voturi cu banii alegatorilor !

  ha ha ha ha ! ha ha ha ha

 6. pe tucalarul politic al psd-ului, Sinistrul tericeanu nu la-i chemat la poza ? doar sunteti pe mana.
  si pe petrov, numai sa fie disponibil…

 7. Mircea Daneliuc a surprins in 95 o față a României, ce va dăinui încă 25 de acum încolo.
  Acest interviu, manevră a la „Senatorul melcilor”, e oglinda actuală a politicianului corupt din Romania.
  Numai printr-o prezenta masivă la vot, locale/parlamentare/prezidențiale, această nație latino-balcanică, va mai avea o șansă de a ieși din mentalitatea cetățeanului Moromete a lui Marin Preda…
  ☹️

 8. O intrebare sosita de la publicul telespectator:
  ”Ne poate spune doamna Primar General motivul pentru care a fost poreclită ”Madame Găletusă” ?
  Moderator: Tăiati, tăiati sonorul !!! Ne cerem iertare, doamna Găle…, pardon, doamna Primar General ! Stiti, emitem…decat de o saptamană si n-avem experientă in munca cu publicul !
  Telespectator: Nu cumva porecla are legatură cu Enormitatea cusută cu sarmă de fierar?
  Moderator: Sunt terminat…! Ce mama Dracu’ faceti de n-ati taiat sonorul ?! Echipa tehnică, se aude…!?”

 9. Fix ca în „dezbaterea” prezidențială a lui guWerner! Dar fix la fel!
  😀 😀 😀

 10. Cum e sacul, si peticul! Firea Gabriela: un primar fara vocatie, fara cultura, fara intelepciune, fara viziune, cu orgoliu bolnav. Bucur Adrian: un reporter fara cultura, fara discernamant, fara coloana vertebrala, plin de sine, gaunos. Interviul este pur si simplu descalificant pentru fiecare in parte.

 11. Să ne spună a cui a fost mâna criminală care i-strecurat sârma în anus.

  • A fost lovitura de PR a lui Pandele, geniala!
   A facut-o mai celebra decat daca si-ar fi tatuat un desen obscen pe frunte.
   Mai aveau in plan si o transmisiune in direct cu camera endoscopica dar nu a mai fost nevoie.

 12. Forme extreme de manifestare a prostituţiei, în direct, la ore de maximă audienţă. Aşa cum stă cel mai bine unei televiziuni de nişă, cu emisii reziduale care se adresează doar familiei finanţatoare şi împrejurimile propriei curţi.

 13. Fireo, nu e apa calda in Bucuresti, fir-ai a dracului, cu jurnalistii tai de rahat care te lingusesc!

 14. Doar un an si jumatate? 15 ani, cel putin! Daca nu era guvernul asta, distinsa doamna ar fi fost aleasa de mult prima femeie presedinte, a Uniunii Europene!.. 🙂
  Dar iata, guvernul asta nu aprecieaza ce minune s-a scurs de la Bacau spre Bucuresti, a fost distinsa doar cu o sarma’n..

 15. Pai, fix asa aratau si interviurile la Mihai Gadea la Antena 3 cu Dragnea sau cu Viorica cand PSD si Antena 3 se iubeau cu foc, pe BANI multi de la PSD, evident!!!
  Apoi, mi-o amintesc pe Ionela Nastase cum era cat pe ce sa cada de pe scaun la RTVul lui Ghita in campania din 2016 cand Dragnea a pus ca va dubla pensiile si salariile iar Ionela era atat de „uimita” ca era cat pe ce sa cada jos de pe scaun!!
  Ati uitat?!
  Asa arata si acum la Ciutacu la RTV interviurile cu Ponta!!
  Slugi bine platite si politruci care de 30 de ANI mint si tin Romania in SUBDEZVOLTARE!!!

 16. Nu pot sa ma abtin „Începem cu invitatul-surpriză din această seară” – parca era la surprize, surprize 😀 deci nici acum nu m-am oprit din ras, ma doare burta de la ras. Care o fi invitatul surpriza la tembeliziunea lui pandele?

 17. Si mai este si asta, de manual, orgoliu nemasurat, dar tipic pentru esscroci:

  „Mi-e frică doar de Dumnezeu. Nu mi-e frică decât de mânia lui Dumnezeu, dacă aș face fapte reprobabile. ”

  Toti escroci, talharii, infractorii inca ne-dovediti au replica asta; pentru ca au strans averi nemasurate si au puteri nelimitate, cred ca orice pacat ar avea se spala cu „donatii” catre biserica si cu matanii batute duminica de ochii lumii. Donatii, din banii furati, sau din banii fraierilor care platesc taxe, dar in nume propriu.
  Iar biserica nu are probleme sa primeasca de la oricine („sa fie primit” +) pune ban pe ban si ajunge iar ca la reforma lui Cuza – cel mai bogat proprietar prin rascumpararea pacatelor celor care „s-au cait”.