G4Media.ro

Interpreţi afgani, care au lucrat pentru Olanda, convocaţi de talibani în faţa…

Interpreţi afgani, care au lucrat pentru Olanda, convocaţi de talibani în faţa instanţei: Ne vom răzbuna. Dacă nu reuşim să te prindem, vom rezolva asta cu rudele tale

Interpreţi afgani care au lucrat pentru Olanda au primit scrisori de la talibani prin care îi îndeamnă să se prezinte în faţa unei instanţe şi le ameninţă familiile, a raportat vineri televiziunea de stat olandeză NOS, scrie AFP, citată de Agerpres.

Interpreţii se ascund, dar membrii familiei ar putea fi traşi la răspundere pentru acţiunile acestora dacă ei nu vor apărea la tribunal şi „vor fi pedepsiţi sever pentru a da o lecţie altor trădători”, potrivit uneia dintre scrisori, arătată de NOS.

Postul de televiziune a adăugat că destinatarul scrisorii, care a lucrat pentru misiunea Europol în Afganistan, este suspectat că a lucrat ca interpret pentru străini şi că a primit „banii lor dezonoranţi şi interzişi”.

„Ne vom răzbuna. Dacă nu reuşim să te prindem, vom rezolva asta cu rudele tale”, a spus o altă scrisoare, acuzând interpretul că este responsabil pentru moartea unor luptători talibani.

Totul indică faptul că scrisorile, purtând ştampile oficiale, au fost într-adevăr trimise de talibani, a afirmat NOS, precizând că este aproape imposibil de verificat pe lângă talibani.

Televiziunea a indicat că este în contact cu mai mult de zece interpreţi şi persoane care au lucrat pentru Olanda şi a afirmat că situaţia lor devine din ce în ce mai dramatică.

Talibanii i-au îndemnat în iunie pe interpreţii afgani ai forţelor internaţionale „să se pocăiască”, dar să rămână în Afganistan după plecarea trupelor occidentale, susţinând că aceşti afgani „nu vor fi în pericol din partea lor”.

Imediat după preluarea puterii, talibanii au declarat o amnistie generală pentru toţi responsabilii guvernamentali şi militari afgani.

Dar, în pofida promisiunii insurgenţilor de a nu se răzbuna pe adversarii lor, un raport confidenţial al ONU afirmă că ei îi vânează pe cei care au lucrat cu forţele străine.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Da, talibanii sunt mult mai deschisi si permisivi, ba chiar mai iertatori decat inainte. Daca acum sunt „blanzi”, acum 25 de ani cred ca te luau la bataie si daca clipeai intr-un fel in care nu le convenea.

  2. Exact ca in Iran dupa alungarea sahului. Ii vor lichida pe toti, plus ceva pe langa, la gramada.