G4Media.ro

Interes crescut al cetățenilor Republicii Moldova pentru cursurile de limba română organizate…

Photo 33256271 | Intelligence © Igor Mojzes | Dreamstime.com

Interes crescut al cetățenilor Republicii Moldova pentru cursurile de limba română organizate de Ministerul Educației de la Chișinău. Număr dublu de înscriși anul acesta, față de 2023

Aproape 13.000 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au înscris în Programul național de studiere a limbii române, ediția 2024, Organizat de Ministerul Educației de la Chișinău, Programul, care pune la dispoziție, la ediția din acest an, 5000 de locuri, este destinat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero, scrie ZdG.md.

Față de anul trecut, numărul moldovenilor interesați să studieze limba română este dublu în 2024.

Conform datelor furnizate de MEC din Republica Moldova, cele mai multe cereri au fost depuse de persoane care locuiesc în Chișinău, urmat de UTA Găgăuzia, Bălți și Tiraspol. Din numărul total de solicitanți, peste 9 000 au cerut să studieze nivelul începător (A1) sau nivelul elementar (A2).

Persoanele înscrise la cursurile de limba română activează în educație, economie, medicină, administrație publică centrală și locală, arte sau justiție.

Cursurile de limba română pentru cetățenii moldoveni sunt gratuite și vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în perioada martie-decembrie 2024. Durata unui curs este de 120 de ore, în funcție de nivelul de competență lingvistică, comparativ cu cel din 2023 care avea 60 de ore, mai notează ZdG.md.

La final, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului  de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...