G4Media.ro

Inteligența artificială, implicată în descoperirea de noi medicamente / Se încearcă rezolvarea…

Sursa foto: Pixabay

Inteligența artificială, implicată în descoperirea de noi medicamente / Se încearcă rezolvarea conflictelor de la nivel molecular, din cauza cărora peste 90% din medicamentele ajunse în faza de test clinic nu funcţionează

Conglomeratul american Alphabet anunţă înfiinţarea unei companii care va căuta să descopere noi medicamente, pe baza combinaţiilor încercate cu ajutorul inteligenţei artificiale, anunță News.ro.

Noua companie, care se va numit Isomorphic Laboratories, va folosi tehnologiile DeepMind, altă subsidiară Alphabet, care deja are experienţă în pronosticarea structurii proteinelor cu ajutorul AI-ului.

Isomorphic Laboratories va fi condusă de Demis Hassabis, CEO-ul DeepMind. Cele două companii vor colabora, însă vor funcţiona independent.

Noua companie va folosi inteligenţa artificială pentru a încerca să înţeleagă ce efecte au asupra organismului uman diversele combinaţii chimice şi va lucra pe structura proteinelor pentru a înţelege cum ar putea interacţiona între ele diverse proteine.

Isomorphic nu va dezvolta sau vinde medicamente. În schimb, va realiza parteneriate cu companiile farmaceutice, cărora le va licenţia schemele descoperite.

Folosirea AI-ului pentru crearea de noi medicamente nu este o noutate absolută, mai multe companii făcând acest lucru în ultimii ani. Intrarea Alphabet pe această zonă, însă, cu resursele pe care conglomeratul american le are, ar putea rezolva unele din problemele cu care se confruntă chimiştii în prezent, printre care se numără faptul că, din cauza conflictelor de la nivel molecular, peste 90% din medicamentele ajunse în faza de test clinic nu funcţionează.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Inteligenta artificiala e o forta. Dar si plutitorul Jurma Dascalu Vasi e valoare. Pacat ca cele doua nu s-au intalnit, ca poate am fi avut un tratament anti-covid la 22 de luni de la identificarea virusului.

  2. Organismul viu este un laborator de reactii fizico-chimice in continua transformare si perfectionare.

  3. Provoc Inteligenta artificiala sa creeze mai multi neuroni pentru sosocii daci-liberi semianalfabeti.