G4Media.ro

Întâlnire Predoiu-Klemm: Refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale…

Întâlnire Predoiu-Klemm: Refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în perioada care urmează, precum și restabilirea capacității parchetelor de a combate criminalitatea

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul SUA Hans Klemm, la cererea acestuia, pentru un schimb de vederi legat de agenda ministerului și cooperarea judiciară internațională româno – americană, anunță Ministerul Justiției. Cele două părți au exprimat faptul că refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în perioada care urmează și a fost subliniată importanța restabilirii capacității parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procedurale, precizează sursa citată.

„Încă din debutul întâlnirii, domnul Hans Klemm l-a felicitat pe domnul Cătălin Predoiu, pentru preluarea mandatului de ministru al justiției și i-a transmis întregul suport atât din partea Ambasadei Statelor Unite, cât și a SUA, pentru agenda cu care a venit în fruntea ministerului așa cum se regăsește în programul de guvernare”, se arată în comunicat.

Ambasadorul SUA „și-a exprimat disponibilitatea în ceea ce privește cooperarea juridică internațională, precum și întregul suport pentru munca pe care ministerul justiției, alături de sistemul judiciar și de Parlament, o va întreprinde pentru refacerea legilor justiției și a codurilor penale”.

Cele două părți au exprimat faptul că refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în perioada care urmează, astfel încât justiția din România să devină un serviciu public eficient și, în același timp, înfăptuită la termene rezonabile, să aducă cetățenilor dreptate și pace socială. De asemenea, s-a subliniat importanța restabilirii capacității parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procedurale”, potrivit comunicatului.

În mod special, ambasadorul american a exprimat interesul Statelor Unite în cadrul cooperării internaționale privind combaterea infracțiunilor în ceea ce privește regimul drepturilor proprietății intelectuale.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul american i-a înmânat ministrului Justiției scrisoarea Procurorului General al SUA, William P. Barr, adresată Guvernului României, care evocă cele arătate mai sus.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a mulțumit pentru deschiderea și sprijinul Ambasadei SUA și al Procurorului General SUA pentru eforturile pe care Ministerul Justiției le va face în reluarea cursului reformelor în Justiție și cooperarea judiciară internațională.

În mod special, Ministrul Justiției a exprimat interesul părții române pentru cooperarea în recuperarea produselor infracțiunii și a prejudiciilor create de acestea, inclusiv prin transferul de expertiză și bune practici în domeniu, astfel încât ANABI să devină o agenție de temut pentru toți cei care deturnează banii publici și îi scot din țară prin diverse tehnici fiscale și juridice, inclusiv în jurisdicțiile off shore”, mai precizează sursa citată.

În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali au subliniat din nou faptul că pentru România și Justiția din România, cooperarea cu partenerii strategici, cu SUA și UE, este crucială pentru atingerea obiectivelor Ministerului Justiției, inclusiv în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare în domeniul Justiției, drept pentru care cele două părți vor restabili și dezvolta această cooperare.

„Cooperarea cu SUA și UE a fost esențială în trecut pentru Ministerul Justiției în atingerea obiectivelor de reformă în Justiție și de combatere a criminalității de toate tipurile, va fi reluată și va aduce beneficii cetățenilor noștri, magistraților și sistemului judiciar. Sunt foarte interesat să prevenim infracționalitatea și să recuperăm produsele și prejudiciile create prin infracțiunile de toate tipurile. Banii publici deturnați de infractori sunt ai cetățenilor și trebuie aduși acasă de oriunde aceștia i-au ascuns de Justiție. Înțeleg interesul părții americane pentru refacerea legilor justiției și a codurilor penale, ca și pentru combaterea infracțiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, sunt și obiectivele noastre. Vom relua cooperarea și o vom dezvolta, pentru că este în avantajul cetățenilor români și servește intereselor noastre de țară”, a conchis Ministrul Justiției.

Sursa foto: Facebook Cătălin Predoiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Nu ne pasa de justitie, noi vrem 100 de lei in plus la pensie!

 2. SUPER TARE Banii publici deturnați de infractori sunt ai cetățenilor și trebuie aduși acasă de oriunde aceștia i-au ascuns de Justiție. Înțeleg interesul părții americane pentru refacerea legilor justiției și a codurilor penale, ca și pentru combaterea infracțiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, sunt și obiectivele noastre. Vom relua cooperarea și o vom dezvolta, pentru că este în avantajul cetățenilor români și servește intereselor noastre de țară”, a conchis Ministrul Justiției.

 3. Deci cum ar veni… a zis sefu ambasadoru sa vina la ordin ministrelu si sa isi ia lumina cu ce tre sa faca pe urmatorii ani cat mai e agentu lor prezident… tara e condusa de oricine, dar nu de romani… sau Romania… colonieeeee… combatem criminalitatea, dar numa pt romani, pt corporatii dam legi sa ia totu gratis…

  • nu-i nimic, important e sa demonstram ca dancila e proasta, sau invers…
   ca iohannis poate sa poarte un dialog, sau invers…

  • Scoate, bai, capul din fundul lui Putin.
   Tampeniile astea nu mai merg nici macar la aia cu veceu in fundu curtii.

 4. Iar Predoiu, distrugatorul Codurilor Penale…ciuruite la CCR de cat de bun profesionist in drept a fost cand le-a conceput…da’ cu infractiunile sexuale cu minori ce-ai avut de le-ai eliminat de facto, mai, Predoiule? La vremuri noi, tot noi :))

 5. ca in Ucraina lui Biden. Vin cu liste de facut, si liste cu oameni intangibili. #Placuta Suedeza PNL-ului.

 6. Intrebarea este daca sunt obiective esentiale si pentru dl. C Predoiu.
  Mi se pare important sa aflam avand in vedere apropierea de fostul sau presedinte T.Basescu, care nu si-a ascuns dusmania la adresa LCK si a institutiei pe care o reprezenta, in urma istoriei cu incarcerarea lui Udrea si punerea sub acuzatie a ginerelui sau. Dusmanie care a costat bucurestenii 4 ani cu firea la primarie, dupa ajutorul dat de Predoiu in campanie PSD-ului.
  C.Predoiu e acum ministru al justitiei deja, si nu a catadicsit sa desfiinteze SS Adinei Florea si al lui Dragnea.

  • Poate avem o surpriza placuta saptamana viitoare, chiar in prag de prezidentiale, sa le-o dea la rarunchi cu ss.

 7. Cel mai bun ministfu al justitiei.
  Profesionist desavarsit,prestatie publica impecabila.

 8. Hopa, se vede treaba ca psd nu-si poate roada prada in liniste

 9. Corect . Sarcina dlui Ministru este urgenta… de recuperare in prima faza, a banilor din deciziile definitive ale instantelor de judecata si grabirea anchetelor procurorilor si a proceselor de judecata , fie ca-s completuri de 3-5 judectori , dar sa inceapa odata si sa se finalizeze cat mai curand.

 10. Domnule Predoiu , decat sa va duceti ca un SLUGOI la klemm ,
  mai bine ati introduce in legea raspunderii magistratilor ,
  urmatorul articol din Codul lui Hammurabi .

  „If a judge try a case, reach a decision, and present
  his judgment in writing; if later error shall appear
  in his decision, and it be through his own fault,
  then he shall pay twelve times the fine set by him
  in the case, and he shall be publicly removed from
  the judge’s bench, and never again shall he sit
  there to render judgement.”

 11. Foarte bine. Il felicit pe domnul comisar sovietic Hlemovici ca vine sa sustina iar aparatul de represiune stalinist asa cum sovietele americane au facut în anii trecuti. Ce au facut rusii acum 70 de ani trebue continuat, o represiune exemplara impotriva a tot ce este romanesc pentru a putea implementa valorile comuniste de distrugere a natiunilor, familiei si proprietatii private. Traiasca revolutia neomarxista si represiunea sovietica orchestrata de americani cu ajutorul securitatii. Contnuati sublim munca inceputa acum 100 de ani de kominternisti.

 12. ,,Mai bine sluga americanilor decat sluga rusilor” – Klaus Iohannis cu prilejul sarbatoririi Micii Uniri

 13. In vreo 11 ani o sa reusim.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.