G4Media.ro

Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia derulează o propagandă nerușinată a adopției forțate…

captura twitter

Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia derulează o propagandă nerușinată a adopției forțate a copiilor ucraineni

În Rusia și în teritoriile ucrainene aflate sub controlul acesteia a început o campanie înverșunată de laudă pentru îndepărtarea forțată a copiilor ucraineni în vederea adoptării lor ulterioare în familii rusești, potrivit Institutului american pentru studiul războiului (ISW), transmite BBC.

„Corespondenți militari” și oficiali pro-Kremlin distribuie intens pe rețelele de socializare un documentar în mai multe părți despre mai mulți copii ucraineni scoși din Donbas și plasați în familii rusești fără consimțământul lor, potrivit unui nou raport al ISW. Acest documenta5r susține că numai în 2022 oficialii ruși au evacuat peste 150.000 de copii din Donbas. Potrivit ISW, nu este clar de unde au luat sursele rusești această cifră: oficialii ucraineni au estimat anterior numărul la 6.000-8.000.

În plus, șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a declarat că, împreună cu comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, lucrează pentru a se asigura că „adolescenții dificili” din regiunile rusești și din părțile ocupate ale Ucrainei sunt livrați în Cecenia pentru „muncă preventivă” și „educație militaro-patriotică”.

Schemele de adopție forțată și de deportare a copiilor sub pretextul unor programe de vacanță și reabilitare par să formeze nucleul unei campanii masive de depopulare, sugerează analiștii. Acest lucru poate constitui o încălcare a Convenției internaționale privind prevenirea și pedepsirea genocidului, precum și o parte a unei campanii mai ample de purificare etnică.

În plus, cercetătorii de la ISW afirmă că finanțatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, continuă să se impună ca o figură centrală în comunitatea ultranaționalistă pro-război, probabil cu obiective politice ambițioase. ISW consideră că armata personală a lui Prigojin servește în primul rând propria agendă politică și în al doilea rând efortul militar rusesc din Ucraina. Aparent, el își va continua încercările de a stabili structuri paramilitare paralele și formarea unei mișcări îndreptate împotriva elitelor rusești, cimentându-și imaginea de figură-cheie în mediul ultrapatriotic.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Rusia e o hazna de bețivi inutili, așa că răpește copii. Ce sălbatici!

  • Sunt niste salbatici care urasc romanii. Tu esti un rus care uraste romanii.

   Stai in rusia ta sau in ucraina

 2. Institutul pentru Studiul Războiului e un fel de ONG. Când autorul scrie Institutul American pentru Studiul Războiului induce în eroare, dă impresia că e o organizație oficială.

  • Care-i problema, rusule? Adevărul doare prea tare? Mai ia o gură de vodkă.

  • Ești bolnav psihic.

  • Când Antena 3 mani.p.u.l.e.ază e rău, când G4media 3 mani.p.u.l.e.ază e bine ?

   Mai mult rău faci aici pe forum cu fanatismul tău, nu convingi nici un indecis în direcția bună.

  • e serviciul nepotului bugetarei Nuland, care is ia salariul numai din subventii de la Ministerul lui Nuland

   si g4 ia de la NED, USAID samd

  • Rusia ta răpește copii în Ucraina, ca să aibă carne de tun în viitor, dar eu sunt cel nebun.

  • Ciuca importa in fiecare an 50 de mii de africani. Anul asta a dat 100 de mii de vize. Totul pentru ca sa creasca profiturile firmelor olandeze gen Tazz. Rezultatul e ca ti-e frica sa mergi noaptea prin Piata Unirii, si chiar si ziua prin Parcul Verdi.

   Macar Putin importa oameni cu IQ 100.

  • La câtă minte ai, nu căștigi într-un cât am donat eu Ucrainei.
   Ești psihotic, vezi ruși peste tot.

 3. Evul Mediu in plina desfasurare in Rusia

 4. Se fura copii..ca politica de stat!?
  abominabil..candva oamenii astia..chiar cei furati..se vor razvrati!