G4Media.ro

Institutul pentru Politici Publice a sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire…

Institutul pentru Politici Publice a sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire la veniturile declarate de Viorica Dăncilă ca europarlamentar

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a sesizat vineri, 14 decembrie 2018, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cu privire la o presupusă încălcare de către Viorica Dăncilă, în calitate de europarlamentar, a modului de completare a declarațiilor de avere. E vorba despre o posibilă nedeclarare a deconturilor de deplasare.

Este vorba despre Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor şi demnităților publice.

”Din interpretarea sistematică a dispoziţiilor legale incidente, potrivit Anexei nr. 1 la Legea nr. 176/2010, declaraţia de avere se va completa la toate rubricile prevăzute de formularul în cauză, nedeclararea, în declaraţia întocmită a cuantumului veniturilor declarantului, ale soţului/soţei, constituind contravenţie şi sancţionându-se cu amendă de la 50 Lei la 2.000 Lei”, arată IPP într-un comunicat de presă.

IPP reclamă faptul că Dăncilă nu a declarat în secţiunea VI din ultimele declarații de avere că ar fi primit decont de deplasare din partea Parlamentului European. IPP arată că este un ”lucru cel puţin bizar, având în vedere că toţi ceilalţi europarlamentari au declarat acest lucru (ex. Norica Nicolai, declaraţie 26.06.2017, deconturi deplasări şi diurne 163.160 Euro, cheltuieli pentru biroul parlamentar 69.368 Euro, Renate Weber, declaraţie 11.06.2018, indemnizaţie zi – 40.495 Euro, indemnizaţie timp şi diurnă – 12.528 Euro, Ioan Mircea Paşcu, declaraţie 25.05.2018, diurnă şi alocaţii transport – 125.152,32 Euro, Damian Drăghici, declaraţie 14.06.2018, diurnă 102.572,16 Euro)”.

G4Media.ro a solicitat o poziție din partea premierului și o vom publica imediat ce o vom avea.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. risipa de MAXIMA DE bani, in special cu specimene gen Dancila… PSD, ALDE, PMP, PNL sa le multumim ca trimit acolo marionete care sa incaseze un banut

  • Urmeaza ca frauda sa fie inclusa in infractiunile amnistiate de OUG-ul lui Dragnea.

   Fiindca in Romania hotii sunt aparati in fata legii.

 2. Pe surse: Cristian Preda a declarat si un „cont de plasare”.

 3. Ha! Damian Draghici e europarlamentar. Habar n-aveam.

 4. E ‘decat’ proasta, nu stie sa completeze formulare si Declaratii, pentru numele lui Dumnezeu!

 5. D-zeule ce a ajuns Romania, cel mai idiotic PM, muierea habar nu are pe ce lume traieste si voi ii cereti sa completeze formulare, aia nu stie numai sa cheltuie banii romanilor pe zdrente, crede ca alea o fac mai desteapta, gresit, e tuta tutelor din lume si o rusine pentru tara!!!!

 6. Mare dreptate a avut Iohannis ! Mafia Romaniei va ravasii Europa, inclusiv statele nemembre UE PSD-ALDE mint si talharesc groaznic de primitiv. Trimiteti pe Dancila, Iordache, Dragnea sau Carmen Dan in Franta, Italia, Ungaria si veti vedea urmarile…. Guvernul trebuia sa se abtina de la presedintie daca vroia coeziunea statelor UE.

 7. Stimabile Nic, dvs si multi altii aveti tendinta sa manifestati o relativa ingaduinta alaturi de dezgust pentru conditia de tuta a premierului ! Insa cand Tuta Infractorului accepta sa devina Premier (in situatia politica a Romaniei din 2017), ea arata ca depaseste orice limita de toleranta la prostie pe care o poate manifesta dpdv uman orice persoana normala. Putem tolera, putem chiar admira o tuta croitoreasa, bucatareasa, menajera , la locul ei , in locul in care priceperea/indemanarea , mai rar cunostintele o pot plasa si cu care ne putem intalni ….
  O sa vedeti ca aceasta tuta nu are constiinta limitelor ei, ca o sa continue sa rosteasca discursuri ipocrite sau fraze fixe ca raspuns la nimic /orice si prin aceasta (lipsa oricarei urme de inteligenta) , o face sa fie cel mai periculos (nu numai cel mai prost-la propriu) premier pe care l-a avut Romania , in istoria sa !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.