G4Media.ro

Institutul Naţional de Sănătate Publică face apel la părinți să își vaccineze…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Institutul Naţional de Sănătate Publică face apel la părinți să își vaccineze copiii: Este cea mai sigură metodă prin care îi puteţi proteja împotriva anumitor boli infecţioase

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) face, marţi, un nou apel la vaccinarea copiilor, explicând că în Calendarul Naţional de Vaccinare sunt prevăzute vaccinuri care protejează împotriva a 11 boli. ”Vaccinarea ste cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii împotriva anumitor boli infecţioase”, au transmis specialiştii, transmite News.ro.

”Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii împotriva anumitor boli infecţioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsivă, difteria, tetanosul, hepatita virală B, etc. În cazul în care un copil vaccinat va contracta un virus, sistemul lui imunitar va şti să reacţioneze, să lupte împotriva infecţiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid şi eficient boala”, au transmis, marţi, oficialii INSP.

Aceştia atrag ataneţia că, prin vaccinare, se asigură atât binele propriuşui copil, cât şi al comunităţii.

”Atunci când un număr mare de persoane se vaccinează se obţine imunitatea de grup, situaţie în care bolile nu se mai pot răspândi cu uşurinţă de la o persoană la alta”, au mai transmis specialiştii.

Calendarul Naţional de Vaccinare prevede vaccinuri pentru 11 boli.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...