G4Media.ro

Institutul de Sănătate Publică: Pentru București scenariul verde nu poate fi aplicat,…

Institutul de Sănătate Publică: Pentru București scenariul verde nu poate fi aplicat, din cauza infrastructurii școlare aglomerate

“În mediul rural, spre exemplu, unde sunt mai puțini copii și structura școlii permite venirea mai multor copii la ore, bineînțeles că pot merge toți atâta timp cât localitatea se află în scenariul verde. Același scenariu verde, însă, nu poate fi aplicat pentru București din cauza infrastructurii școlare aglomerate”, a declarat pentru Edupedu.ro directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică, Simona Pârvu.

UPDATE Oficialul a precizat pentru Edupedu.ro că “dacă în București sunt unități unde infrastructura unității permite, se poate aplica scenariul verde“.

La nivel general, însă, “Bucureștiul intră în scenariul al doilea ca nivel de organizare [scenariul hibrid, online și față în față – N.Red.], chiar dacă rata cazurilor de coronavirus este de sub unu la mie și zona ar intra teoretic în scenariul verde. Însă, dacă în București sunt unități unde infrastructura școlii permite, atunci se poate aplica scenariul verde”.

Șefa Inspecției Sanitare de Stat a declarat pentru Edupedu.ro că „dacă se descoperă un copil infectat, atunci se va închide sala de clasă, aceasta va fi dezinfectată, iar elevul și contacții acestuia vor sta în izolare timp de 14 zile. Dacă vorbim de un focar mai mare, atunci școala va fi închisă pe o perioadă de 14 zile. Din punct de vedere epidemiologic, ar trebui să fie minimum trei cazuri dispersate în ture sau clase diferite pentru a închide toată școala, altfel, dacă vorbim de o singură clasă, atunci avem de a face cu un focar localizat. Nu se pune problema de a da vina pe cineva, este un virus cu transmisie comunitară, oricine îl poate lua de oriunde, important este să localizăm cât mai repede cazurile și să limităm cât mai mult transmiterea bolii”.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. In sfarsit mai vedem si noi ca sunt si oameni intregi la cap. Un sigur copil infectat intr-un liceu si gata carantina si pentru liceu si pentru familiile copiilor.Mai mult, sunt copii care nu suporta purtatul mastii, din motive medicale cunoscute sau nu.Medicii si psihologii de scoala trebuie sa verifice foarte atent acest aspect, pentru a evita declansare unor fobii, depresii…

  2. Săptămâna trecută Iohannis a zis că Bucureștiul e la scenariul verde, acum cică e la galben… administrație de incompetenți… A plecat „ciuma roșie”, acum e „virusul galben”… Să vadă ei la toamnă, poate le-o trag în bot și votez cu Băse…

    • Da, pai nu inteleg nici eu. Ori e scenariu verde si vin toti copiii la scoala in conditii normale ori nu mai e scenariu verde. Pai cum vine asta, scenariu verde dar cu online si fata in fata.

  3. deci un elev are simptome, se duce la doctor si iese pozitiv la rt-pcr. apoi, dupa legea arahatica e arestat cel putin 48h iar parintii si colegii de clasa trimisi in izolare.
    si atat? profesorii nu sunt testati ca au purtat masca? pai gigantica industrie a meditatiilor nu e luata in calcul? testele fals pozitive nu se iau in calcul, se inchide scoala cu >=30% eroare?

    „Nu se pune problema de a da vina pe cineva” – 48h la spital cu infectatii, fals pozitiv, e chiar o pedeapsa.

  4. Sa mai faca biserici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.