G4Media.ro

Instagram va lansa noi instrumente pentru a preveni hărțuirea online / Un…

sursa foto: Pexels

Instagram va lansa noi instrumente pentru a preveni hărțuirea online / Un filtru va împiedica utilizatorii să vadă mesajele abuzive

Instagram va lansa noi instrumente pentru a preveni hărțuirea online / Un filtru va împiedica utilizatorii să vadă mesajele directe abuzive

Platforma social media Instagram anunţă lansarea unei noi funcţii pentru a ajuta la stoparea hărţuirii online şi a altor comportamente abuzive, notează blogul din România al companiei de securitate cibernetică Eset, citat de Agerpres.

Astfel, este vorba despre un filtru care va împiedica utilizatorii să vadă mesajele directe (DM) abuzive, precum şi despre un instrument pentru a opri persoanele deja blocate să nu vă mai poată contacta dintr-un alt cont.

„Înţelegem impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor conţinutul abuziv – fie că este rasist, sexist, homofob sau orice alt tip de abuz. Nimeni nu trebuie să experimenteze asta pe Instagram. Dar combaterea abuzului este o provocare complexă şi nu putem face un singur pas pentru a-l elimina complet „, a declarat Instagram într-un post de blog care prezintă introducerea noilor instrumentele.

„Într-adevăr, hărţuirea cibernetică a devenit o problemă constantă pe reţelele de socializare, victimele variind de la copii la adulţi. Pentru a proteja confidenţialitatea utilizatorilor, reţeaua de socializare deţinută de Facebook nu monitorizează proactiv DM-urile utilizatorilor, aşa cum este cazul conţinutului vizibil public pe platforma sa. În schimb, lansează un instrument care va filtra mesajele abuzive. În acest scop, introducem un nou instrument care, atunci când este activat, va filtra automat cererile de DM care conţin cuvinte, fraze şi emojis jignitoare, astfel încât să nu fie nevoie să le vedeţi vreodată. Acest instrument se concentrează pe cererile din DM, deoarece aici oamenii primesc de obicei mesaje abuzive – spre deosebire de căsuţa de mesaje obişnuită, unde primiţi mesaje de la prieteni”, au explicat reprezentanţii reţelei de socializare, citaţi de Eset.

Potrivit sursei citate, noua funcţie nu este diferită de sistemul de filtrare a comentariilor introdus anterior, care permite utilizatorilor să ascundă comentariile abuzive sau jignitoare, precum şi să configureze un filtru de cuvinte care să ascundă comentariile ce conţin termenii semnalizaţi.

Noile filtre pot fi configurate prin accesarea Setărilor de Confidenţialitate (Privacy Settings), în secţiunea Cuvinte Ascunse (Hidden Words).

„În timp ce utilizatorii Instagram vor avea opţiunea de a crea o listă personalizată de cuvinte în funcţie de ceea ce consideră ofensator, compania a lucrat, de asemenea, cu mai multe organizaţii anti-agresiune şi anti-discriminare pentru a crea o listă predefinită de cuvinte jignitoare. Important, Instagram nu va vedea conţinutul mesajelor, deoarece filtrarea se va face nativ pe dispozitiv; cu toate acestea, utilizatorii vor avea opţiunea de a raporta un comportament jignitor. Deşi utilizatorii au reuşit deja să blocheze conturile persoanelor care îi hărţuiau, Instagram introduce, de asemenea, un nou instrument care le va permite să blocheze şi orice alt cont nou pe care agresorul îl va crea pentru a-şi continua seria de mesaje jignitoare”. notează specialişti Eset.

Ambele instrumente de la Instagram ar urma să fie lansate pentru utilizatori în lunile următoare.

Instagram, care numără peste un miliard de utilizatori, încearcă de mai mulţi ani să lupte împotriva hărţuirii, discurilor bazate pe ură şi dezinformării, care abundă pe reţelele de socializare.

În 2019, compania a lansat un program pentru a avertiza proactiv personale care vor să publice mesaje injurioase şi, mai recent, a anunţat că va folosi un algoritm automat pentru a intui vârsta reală a utilizatorilor.

În martie, reţeaua de socializare şi-a confirmat planul de a crea o versiune a serviciului său rezervat celor mai mici dintre adolescenţi, stârnind nemulţumirea specialiştilor în drepturilor copilului.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Se gandesc ca daca ma face unul dobitoc, retard, eu o sa ma gandesc:”bai spune unul despre mine ca sunt retardat si eu o sa imi orientez viata dupa cum spune ala,poate ma si omor”.
  Adica instagram crede ca sunt retardat.Si de asta interzice altora sa imi spuna ca sunt asa.lol.
  Ar fi amuzant,daca as avea cont de instagram.
  Dar nu am cont,pt ca nu sunt dus cu pluta.

  • Pe mine ma amuza mai mult cum principiul din spate e sa bagam totul sub covor. Poti hartui pe altii cat vrei, doar ca nu vor vedea mesajul. Concluzia dupa un rpoart peste 5 ani? Hartuirea a scazut cu peste 50%. De unde stim? Nu o vedem, nu ca nu ar exista.

   Un fel de Polichinelle undercover pe Instagram.

   Ce simplu ar fi daca viata reala, nu cea online, ar functiona la fel. Ai credite la banca? Da foc la raportul cu grafic. Gata, nu mai ai credit. Ai bani putini? Ignora. Gata. Ai rezolvat. Nu ai prieten/prietena? Uita. Gata, problem solved.

 2. Instagram devine politie politica ca si fesele cu buci ale comunistului zuck