G4Media.ro

Inspectorul școlar general din Botoșani, despre cine l-a susținut să ajungă inspector…

Foto: captură – Youtube / Botoșăneanul TV

Inspectorul școlar general din Botoșani, despre cine l-a susținut să ajungă inspector șef pe județ: Partidul Național Liberal în frunte cu domnul președinte Șoptică / Klaus Iohannis, în 2018, la lansarea România educată: PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional – o eroare fundamentală

Politizarea inspectoratelor școlare a atins apogeul în această perioadă, în care șefiile acestor instituții din Educație au fost împărțite integral între PNL, PSD și UDMR, conform algoritmului stabilit în coaliția de guvernare. În locul promovării prin concurs și a profesionalizării acestor funcții, așa cum sunt ele prevăzute în România educată, Ministerul Educației se pregătește să legalizeze politizarea veșnică în noile Direcții Județene de Învățământ preuniversitar, cum vor fi numite conform proiectului de lege actualele ISJ-uri. Un exemplu ilustrativ pentru modul în care este obținut în prezent postul de inspector șef este cel al inspectorului general din Botoșani, Bogdan Suruciuc, care prezent la o emisiune a unei televiziuni locale a declarat că a fost susținut să ajungă în vârful instituției de către PNL și de către președintele filialei județene a partidului. Politizarea Educației a intrat astfel în firescul lucrurilor, a devenit „noul normal” în perioada mandatului actualului președinte Klaus Iohannis, cel care în 2018 acuza acest flagel pe care promitea că-l va stârpi.

  • “Gestionarea sau managementul, cum se spune în ziua de astăzi, a entităților sistemului trebuie făcută de profesioniști”, susținea în 2018 președintele Klaus Iohannis. Vezi declarația sa integrală la finalul articolului.

Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general din Botoșani, întrebat la BotosaneanulTV ce a făcut prima dată în noua funcție în care a fost numit pe data de 20 iunie 2022, spune că „foarte important pentru mine este să nu dezamăgesc oamenii care m-au sprijinit și mă sprijină în continuare. Primul lucru [n. red. când a devenit inspector școlar general] a fost să mă gândesc la cum vom face echipă.

Până la urmă, inspectoratul școlar este imaginea învățământului botoșănean și, indiferent cine este sau va fi la cârma lui, trebuie să dea bine, să fie bine, să meargă învățământul. Pentru că învățământul și educația înseamnă temelie, iar temelia dacă este șubredă nu… viitorul este sumbru”.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. 😂😂😂😂😂
    Slava!

  2. De parca n-am sti ca nici femeie de serviciu sau portar nu te angajezi la stat daca nu ai „sprijin” politic, cum recunoaste sincer acest individ!!!!

  3. PNL este mai rău ca PSD ! Și sunt și mai prosti.

  4. Partidul face angajari la stat, la privat etc. cu ce e diferit fata de epoca de aur tovarasi?

  5. Ciudat mod de a gândi are acest inspector. PSD este „politizatorul” (unde o fi găsit cuvântul ditamai inspectorul școlar) educației, dar și pe el l-a ajutat PNL să ajungă șef. Desigur, era un act caritabil, nu unul politic.

  6. Ar fi bine daca domnii ziaristi si-ar aminti si ne-ar informa cau „don menistru” al Transporturilor Grindeanu – cel cu cartea publicata „virtual” si extraterestru „s-a PREOCUPAT de numirea unei cumnate Inspector General Scolar la Timis – mai zilele trecute ILGAL !! Si asa n-a mai avut timp bietul smecheras sa analizeze ofertele pentru A7 – Autostrada Moldovei – primite din Sept 2021 ! Dar de PUNGASIILE PSD …. mucles !!