G4Media.ro

Inspectorul școlar general al Bucureștiului: Directorii de școli să se adreseze primăriilor,…

Inspectorul școlar general al Bucureștiului: Directorii de școli să se adreseze primăriilor, nu buzunarului părinților; educația e gratuită

Inspectorul școlar general al Capitalei le transmite directorilor de școli ca, în cazul în care le lipsesc diverse materiale, să facă solicitări “consiliilor locale, primăriilor, direcțiilor de administrare a învățământului”, în loc să se adreseze “buzunarului părinţilor”.

Într-un interviu acordat Agerpres, Ioana Mihaela Neacşu a declarat că “nu suntem de acord cu nicio idee de plăţi informale în sistemul de educaţie. Educaţia este gratuită. Cetăţenii susţin educaţia prin taxele şi impozitele pe care le plătesc către stat şi mai ales, în Bucureştii fiind, vă pot spune că există cooperarea administraţiilor publice locale în sensul acoperirii tuturor nevoilor din şcoală“.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Gratuita pe dr*cu! Sa le fie rusine celor 3 principali candidati la Presedintie: toti in state, iar aici se plateste totul, de la manualele optionale, la paza, la ce vreti voi. Dar sigur ca tuta, iohanitza cu a lui „Romanie Educata” (mars ma d’aci), si corporatistul TREBUIAU sa mearga in SUA, ca doar acolo este campanie, nu?! Sa va fie rusine! Hai sictir!

 2. Ati putea face un efort prin care sa aflati cum banii adunati de parinti se duc la firmele de familie ale secretarelor, contabilelor, profesorilor, directorilor etc. Fara facturi de obicei.
  Daca cer de la primarie firma nu face bani…
  Si daca tot vorbim de ce nu fac scolile curatenia prin firme? Ventru ca femeile de serviciu din scoli sunt servitoare neplatite ale ….stiti voi cui si ati putea sa si scrieti.

 3. Daca tot sustineti sus si tare ca este gratuita educatia de ce mai lasati loc de interpretare a legii?
  Scrieti negru pe alb: Se interzic prin lege donatiile catre scoala dobandite sub forma de fondul scolii, fondul clasei,fondul asociatiei de parinti si plata gardienilor de catre parinti!

 4. ce mizerie !!! exact ca si in sanatate – ” avem de toate”, iar in realitate primariile dau bani pt toate tampeniile, numai pt scoli nu. Directorii le spun dirigintilor / invatatorilor – daca veti convinge parintii sa investeasca in clasa, ramaneti, altfel zburati. Dar in asa fel, incat sa nu para ca-i obligati(!). Realitatea este ca primarii nu fac nimic, sau fac doar cand au un interes direct (ex. directoarea liceului Sincai , care in final a trebuit sa demisioneze). Daca parintii nu dau bani, copiii n-au paza, n-au nici macar cu ce scrie pe tabla, nu au culegeri (si tineti cont ca manualele actuale sunt cele mai proaste din 1989 incoace, nu se poate face invatamant fara culegeri). Exact situatia „avem de toate” – mizerii absurde psd-iste, contra-faceri ale realitatii. Exact ca si cu pensiile si salariile – le maresc pana la cer, dar n-au cu ce le plati…

 5. Foarte adevărat! Personal, de câțiva ani de zile, am impus aceste lucruri directorilor (politici), diriginților, profesorilor șpăgari, precum și primarelui; acesta din urmă mi-a confirmat faptul că: ”primăria a asigurat întotdeauna cele necesare școlilor, dacă au existat solicitări în acest sens. De aceea, în cazul în care există vreo ”nevoie” a școlii, mă ofer să merg cu solicitarea la primar, în audiență. Vrăjeală comuniștilor șpăgari, și cei de la catedră, despre lipsa banilor este inventată doar pentru propiile lor buzunare nesăturle. Trebuie să menționez și faptul că șpăgarii s-au manifestat agresiv față de copiii mei, având grijă să-i asmută și pe colegi acestora. Totuși, de ceva vreme, nimeni nu mai are tupeul să ceră bani pentru fondul lor… comunist.
  Am cerut, în scris, să-mi fie prezentate toate temeiurile legale ale cererilor lor pecuniare, iar răspunsurile au fost: ” Învățământul este gratuit”, ”Nimeni nu cere bani părinților sau elevilor”; aceste răspunsuri venind chiar de la minister.

 6. Ce este gratuit pe lumea asta? Nimic, caci si nimicul costa. Mintea noastra este coruptibilia, si la orice nivel din societate ”se da” si ”se ia”, fara nicio exceptie.
  Cei care se mira sau care inca nu inteleg aceasta situatie, nu traieste in realitate.
  In rest, sanatate!

 7. Guvernantii sa dea liber initiativei private si in domeniul educatiei . Numai constipatii mintal nu suporta concurenta . Invatamintul public a ajuns , in multe cazuri , o mizerie din care se imbuiba numai salariatii .

 8. cum este ieducatia ? gratuita ? din ce film esti duamna ?
  nu e deloc gratuita. se plateste din sacul mare al bugetului. dar nu este gratuita.
  dumneata duamna faci voluntariat ?

 9. Dar ce are Duamna in mana?
  Microfonul?

 10. Un dildau wireless.