G4Media.ro

Inspecţia judiciară, încă o cerere de sancţionare pentru Kovesi

Inspecţia judiciară, încă o cerere de sancţionare pentru Kovesi

Inspecţia Judiciară cere din nou, pentru a treia oară, sancţionarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Inspecţia anunţă într-un comunicat că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de şefa DNA pentru că nu s-a prezentat la Comisia specială a Parlamentului care verifica organizarea alegerilor prezidenţiale din 2009.

Inspecţia Judiciară o acuză pe Kovesi că a avut „manifestări care aduc atingere onoarei profesionale şi prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu şi nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi ş) din Legea nr. 303/2004”.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

Este cea de-a treia cerere de sancţionare a lui Kovesi cerută de Inspecţia Judiciară, instituţie condusă de Lucian Netejoru. Până acum, CSM nu a sancţionat-o pe şefa DNA.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.