G4Media.ro

Inspecția Judiciară face control la Curtea de Apel București după controversele privind…

Inspecția Judiciară face control la Curtea de Apel București după controversele privind repartiția dosarelor la judecătorii Vasile Bîcu și Alina Ghica – surse

Inspecția Judiciară, instituție condusă de Lucian Netejoru, a anunțat public că începe un control tematic la Curtea de Apel Bucureşti, control ce va urmări modul de repartizare a dosarelor la completurile de judecată, potrivit unui comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că acest controale a fost determinat de controversele publice legate de repartiția unor dosare extrem de sensibile la judecătorii Vasile Bîcu și Alina Ghica.

Astfel, după cum a dezvăluit G4Media.ro, în acțiunea inițiată de Ministerul Apărării contra Administrației Prezidențiale în contencios administrativ pentru anularea decretului prezidențial de prelungire a mandatului generalului Ciucă la șefia Statului Major, ministerul a sesizat Curtea de Apel până când dosarul a ajuns la judecătorul Bîcu. Potrivit regulamentelor interne, acesta trebuia să trimită dosarul la primul complet sesizat, dar nu a făcut-o.

Ministerul Apărării a înregistrat la Curtea de Apel două acțiuni având același obiect, una pe data de 11 ianuarie și alta pe data de 14, după cum rezultă din portalul instanței. Cauza a fost judecată de al doilea complet deși, potrivit regulamentului instanțelor, trebuia să ajungă la primul complet sesizat, au explicat juriștii consultați de G4Media.ro. Astfel, decizia de suspendare a decretului prin care președintele Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Armatei a fost pronunțată de judecătorul Vasile Bîcu, considerat un apropiat al Liei Savonea și Alinei Ghica.

În privința Alinei Ghica, există mari semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea tocmai într-o cauză privind compunerea completurilor de la Înalta Curte.

Judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea este Alina Ghica, fostă președintă CSM și considerată o apropiată a Liei Savonea, membru CSM care trece drept unul dintre oamenii de bază din justiție ai liderului PSD. Savonea a fost președinta Curții de Apel București. Potrivit surselor G4Media.ro, conducerea secţiei a VIII a a propus-o pe Ghica cu doar două zile înainte de ședința, să intre în complet în locul judecătorului Vasile Bîcu, cu nesocotirea oricăror reguli privind serviciul de permanență. Culmea ironiei, cauza judecată de Ghica privește tocmai legalitatea compunerii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte.

Comunicatul Inspecției Judiciare:

În perioada 11 – 18 februarie a.c. Inspecţia Judiciară efectuează un control la Curtea de Apel Bucureşti cu următoarele obiective:

a) verificarea respectării dispoziţiilor din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti referitoare la repartizarea actelor de sesizare;

b) identificarea eventualelor vulnerabilităţi ale programului informatic utilizat în scopul distribuirii aleatorii a cauzelor.

Foto: Lucian Netejoru (Agerpres/ Cătălina Păun)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. De-aia nu mai pot ei!

  • Merg ticalosii sa albeasca infractorii. Sa zica: am cercetat si totul este legal. Ciuma rosie in actiune. Tot ce fac ei este previzibil si este ticalos.

 2. De urmarit… Poate vrea sa intre in gratiile europenilor???

 3. Dragnea stie?! Tumorel stie?! Cine le-a dat ordinul?

 4. Controlul este ca OUG-ul. Odata hotararea luata, mortul nu prea se mai intoarce de la groapa! Asta daca nu-l ingroapa definitiv chiar inspectia judiciara!!!

 5. Rahat. Asta e facuta la misto. Inspectia judiciara este super pesedista.

 6. se poate ca sa zica IJ ca totul e alb si curat, ca sa intareasca deciziile

  • Nu prea are cum, ca si colo, si colo sunt lucruri suspecte. Acu ei tre’ sa vada cum s-o alcatuiasca, asa incat sa iasa ca a fost corect, nicio problema.

 7. Ia uite, v-ati sesizat si voi pe 5 februarie, da’ ce iuti sunteti, mai baieti! Ghica a suspendat la CAB completul lui draknea in 23 noiembrie 2018, iar bicu asta pe 14 ianuarie 2019, dormiti, dormire-ati somnul al lung! V-a intrat vreun morcov, este? Mai ales ca aveti o actiune pe rol deschisa impotriva IJ, la Tribunalul Olt, in care s-a decis sesizarea CJUE, legat de obligativitatea Romaniei de a respecta MCV.

 8. La o cautare simpla pe situl just.ro decizii CAB din ultimii 5-7 ani, dl BIGU a dat decizii in favoarea firmelor de casa Alstom, Euroconstruct si contracte in valoare totala de peste 1 miliard si jumatate de euro. ingonrant total evaluarile comisiilor, deciziile CNSC, deciziile instalelor de judecata, domnul BIGU si echipa de la CAB a decis ce a dorit. Vezi Vintu-Simeria, contract semnat de FCC si intors de dl BIGU prin decizei definitiva in favoarea Euroconstruct-Alstom_Arcada. vezi licitatia de la simeria arad lot 2 c alte 300 milioane de euro, dupa ce Euroconstruct- Alstom nu a depus o oferta completa. vezi Brasov Sighiosoara 800 Milioane de euro catre faimosii Alstom si euroconstruct recent decis de dl BIGU. Daca v-am facut curiosi verificati ca sa vedeti cate alte sute de milioane le-a incredintat dl Bigu acestor companii ignorand TOTAL legea. In romania rosie de azi mafia continua sa prospere, restul e praf in ochii prostilor.

 9. auzi, cica-s „vulnerabilitati la programul informatic”, eu as zice ca vulnerabilitatile sunt altundeva, ba chiar cu duiumul.

 10. Cinci frectii la doua picioare de lemne …de foc ! :)))))

  • Evident ca ai dreptate, sunt absolut scarbosi in obedienta lor fata de psd-draknea, iar cumatrul asta e scarbos de-ti vine sa versi numai cand te uiti la el!

 11. In acest caz , Seful IJ , are posibilitatea sa-si „spele pacatele”si sa-si manifeste neutralitate in analiza celor doua situatii .Asteptam rezultatele si masuri concrete.

 12. la sanchi, la hoha.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.