G4Media.ro

Inspecția Judiciară a demarat un control tematic la Parchetul din Caracal, verificând…

Inspecția Judiciară a demarat un control tematic la Parchetul din Caracal, verificând toate dosarele din perioada ianuarie 2018 – iulie 2019

Inspecția Judiciară a demarat joi un control tematic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal vizând activitatea desfăşurată în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 iulie 2019, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție.

Potrivit sursei citate, controlul se va desfășura vreme de o săptămână, până pe 8 august, și vizează următoarele aspecte:

  • modul de înregistrare, repartizare, precum şi prioritizarea soluţionării dosarelor şi lucrărilor;
  • modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale vizând verificarea competenţei de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale şi respectiv, declinarea de competenţă;
  • modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale în exercitarea atribuţiei de a conduce şi supraveghea activitatea organelor de cercetare penală în soluţionarea dosarelor penale înregistrate, precum şi a oricăror alte situaţii vizând managementul cauzei;
  • modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale în soluţionarea plângerilor vizând tergiversarea soluţionării dosarelor.

La solicitarea Inspecției Judiciare, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a suspendat joi din funcție pe procurorul din Cristian Popescu din Caracal, care a întârziat intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Caracal.

Miercuri, Inspecția Judiciară a demarat cercetarea disciplinară a procurorului Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pe care îl acuză de exercitarea funcției cu gravă neglijență pentru că nu a permis intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00 dimineața, joia trecută.

”În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, se arată într-un comunicat transmis de Inspecția Judiciară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu ma deranjeaza.

  2. Se extinde TelDrum la Caracal.