G4Media.ro

Insolvenţele şi desfiinţările de firme, în creştere bruscă în România

Insolvenţele şi desfiinţările de firme, în creştere bruscă în România

România a înregistrat o creştere accentuată a insolvenţei comerciale, în primele patru luni ale acestui an, arată ultimele date publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), informează agenția de presă chineză Xinhua, citată de RADOR. Potrivit statisticilor, numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) în caz de insolvabilitate sau suspendare s-a majorat faţă de anul precedent cu 17,38%, respectiv cu 35,58%, în ianuarie-aprilie 2018.

Conform datelor ONRC, 2965 companii şi PFA şi-au declarat insolvabilitatea în primele patru luni ale anului 2018, în timp ce alte 6.958 persoane şi-au suspendat activitatea. Capitala Bucureşti a înregistrat cel mai mare procent, companiile şi PFA-urile reprezentând aproape 20% şi 13% din totalul ţării. Sectoarele cele mai afectate de fenomenul de insolvenţă sunt comerţul en gros şi cu amănuntul, precum şi atelierele de reparaţii auto.

Anul trecut, 9102 de companii şi PFA şi-au anunţat insolvabilitatea, în creştere cu 8,73% din 2016, în timp ce alte 16.380 şi-au suspendat activitatea, o creştere de 2,9% faţă de anul precedent. Insolvenţele din România rămân de două ori mai mari decât media din Europa Centrală şi de Est (CEE), potrivit datelor prezentate în februarie de oficialii Coface, citată de agenţia oficială Agerpres.

(Sursa foto: Insolvență Ploiești)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează