G4Media.ro

Inscripții naziste și svastici pe afișele  Ministerului Apărării de ”Ziua Eliberării”, la…

Sursa foto: Facebook / Appio-Tuscolano

Inscripții naziste și svastici pe afișele  Ministerului Apărării de ”Ziua Eliberării”, la Roma / Mișcarea studențească palestiniană și-a anunțat deja prezența într-un loc de comemorare a partizanilor evrei

Mai multe simboluri naziste au apărut la Roma, pe afișe postate de Ministerul Apărării care anunță evenimente consacrate zilei de 25 aprilie, Ziua Eliberării, o sărbătoare națională în Italia, relatează Corriere della Sera.

„În această dimineață, în Via Matera. Cartierul nostru este, din păcate, și acesta…”, a scris un italiar pe o rețea de socializare, după ce au apărut simboluri și scrieri naziste pe afișele pentru Ziua Eliberării.

Locuitorii au răspândit fotografiile, nedumeriți, însoțind imaginile cu fraze de condamnare. Un afront, tocmai în zilele premergătoare sărbătorilor din 25 aprilie, care se anunță a fi tensionate în capitală.

Ziua Eliberării este o sărbătoare națională a Italiei, care este celebrată în fiecare 25 aprilie pentru a comemora eliberarea Italiei de sub ocupația nazistă și de regimul fascist, ca o încununare a rezistenței italiene la nazi-fascism.

Printre alții, Luisa, o locuitoare a Romei, postează cu tristețe fotografii ale afișelor deteriorate pe grupurile din cartier. Drapelul Italiei a fost defăimat cu inscripțiile „25 aprilie sărbătoarea ticăloșiei”, „Sigh Heil”, salutul victoriei de memorie nazistă, apoi svastici și alte simboluri runice.

De asemenea, a fost vizat și afișul cu care Asociația Națională a Partizanilor Italieni (ANPI) anunța procesiunea programată pentru 25 aprilie la Porta San Paolo: „Onoare RSI” (n.r. La Repubblica Sociale Italiana, un regim fascist care a colaborat cu Germania nazistă  între septembrie 1943 și aprilie 1945), scria pe el, alături de alte insulte. Apoi, târziu în cursul dimineții, afișele au fost smulse de pe pereți și aruncate.

O sărbătoare de 25 aprilie în Italia, în care tensiunile au explodat deja, va fi pusă în scenă la Roma. Mișcarea studențească palestiniană și-a anunțat deja prezența în piața de la Porta San Paolo, un loc simbolic al Rezistenței romane și unde brigada evreiască se va reuni pentru a-și aminti de partizanii evrei. Dar fără a lua parte la procesiune, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace.

„Eliberarea din acest an nu poate fi sub semnul unei parade ipocrite, în Palestina are loc un genocid, așa că nu vom permite ca niciun simbol sionist fie afișat și asociat cu Rezistența”, a declarat în ultimele ore președinta mișcării studențești, Maya Issa, care a cerut comunității evreiești să „se distanțeze de statul israelian”.

 

De asemenea, tot la Porta San Paolo – în același loc și la aceeași oră în care s-au adunat mișcările antisioniste – Brigada Evreiască va depune o coroană de flori pentru a celebra Ziua Eliberării. Din acest motiv, poliția este deja în alertă, pentru a garanta securitatea pe parcursul desfășurării fiecărui eveniment anunțat, având în vedere și faptul că în trecut s-au înregistrat deja momente de tensiune între activiștii pro-palestinieni și reprezentanții Comunității Evreiești, tensiuni care au împins apoi Comunitatea și Brigada Evreiască să renunțe la procesiunea de la Roma pentru 25 aprilie.

Anpi, care a organizat tradiționala procesiune spre Porta San Paolo, a lansat semnale de destindere prin intermediul președintei secției din Roma, Marina Pierlorenzi, care a făcut apel la „un bun simț al responsabilității să prevaleze într-o piață populată de locuitori ai cartierului și să nu încercări de a transforma o sărbătoare a Zilei Eliberării, care nu are nimic de-a face cu momente de amărăciune și confruntare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...