G4Media.ro

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021, în jurul lunii martie. Repartizarea elevilor în…

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021, în jurul lunii martie. Repartizarea elevilor în ordine alfabetică în clase “eu aș menține-o” – a declarat secretarul de stat din Educație responsabil cu învățământul preuniversitar

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021 vor începe în aceeași perioadă ca anul trecut, în jurul lunii martie, după ce regulile și metodologia de înscriere la școală vor fi făcute publice în cursul lunii februarie, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion. Acesta a precizat că are în vedere menținerea repartizării elevilor în clasele pregătitoare în ordinea alfabetică a numelor celor mici, introdusă anul trecut în premieră ca regulă la nivel național de ministrul Monica Anisie. 

Regula face imposibil ca un părinte să-și aleagă o anumită învățătoare, în contextul în care anii trecuți existau liste de zeci de persoane care voiau un anumit cadru didactic.

Eu aș menține-o, chiar dacă există destulă lume supărată pe tema asta (din cauza repartizării aleatorii a elevilor în clasele pregătitoare – N.Red.). Dar principalul obiectiv este oferirea de șanse egale tuturor copiilor. Și mai e ceva: din experiența proprie, sunt clase la care solicitarea depășește mult mult mult numărul de locuri. Și atunci ești în imposibilitate de-a face niște criterii pentru formarea claselor și este mai corect așa. Plus că nu am observat anul trecut mari probleme pe zona asta. Au fost mai mari probleme în ceea ce înseamnă percepția publică atunci când a apărut metodologia, decât când ea s-a aplicat”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației responsabil cu învățământul preuniversitar.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. omul deja e ciuca batailor, de ce ii puneti si voi intrebari naspa.

 2. Mda, problema e destul de simplă: tot viitorul copilului tău depinde de start, dacă ai norocul de o învățătoare bună (cam o treime din cadrele didactice se încadrează la definiție) și copilul are suportul părinților, viața e bună. Restul, la cules sparanghel.

  • Și acum imaginativă cum ar fi fost viața fără grijă asta, cu scoli bune peste tot, cu profesori profesioniști, cu cadre medicale profesioniste, cu orașe curate și toate cele.
   Votați in continuare cu kurul și gândul numai la pensii și ciordeli, ca până acum.

  • Cred că ține foarte mult și de copil, nu doar de învățătoare. Cunosc persoane realizate pe plan profesional care au venit de la tara sau persoane realizate care nu prea au dat pe la școală 🙂

  • Da, dar macar nu merge pe șpagă și relații. Adica e mult mai echitabil.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.