G4Media.ro

Înscrieri fictive la Sibiu Astra Film Festival. Hackerii au strâns câteva mii…

Foto: Alex Damian / AFF

Înscrieri fictive la Sibiu Astra Film Festival. Hackerii au strâns câteva mii de dolari

Persoane încă necunoscute au copiat identitatea Astra Film Festival din Sibiu și au cerut taxă de înscriere de la zeci de producători de film, pentru a intra pe programul festivalului din acest an, anunță Turnul Sfatului.

”Au înscris festivalul nostru pe o platformă de înscrieri la festivaluri de film și au introdus datele lor, furându-ne nouă identitatea. Cineva a creat asta fără consimțământul nostru, iar oameni de bună credință s-au înscris și au achitat niște sume modice de bani. Din câte am înțeles ar fi vorba de 10-20 de dolari pentru fiecare film înscris. Notorietatea festivalului, însă, a făcut să existe numeroase înscrieri, astfel că se vorbește de câteva mii de euro, în total”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Csilla Kató, director artistic la Festivalul de Film Astra.

Ea spune că totul s-a aflat în momentul când s-a contactat producătorii elvețieni ai unui film documentar. ”Noi i-am contactat să-i chemăm la festival, iar ei ne-au replicat că sunt deja înscriși. Așa am aflat de existența acestei platforme și de acești hackeri care se foloseau aici de numele nostru”, a explicat directorul artistic.

Foto: Alex Damian / AFF

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...