G4Media.ro

Finanțele vor să înroleze cu forța în SPV peste 1,5 milioane de…

Finanțele vor să înroleze cu forța în SPV peste 1,5 milioane de contribuabili: firme, asocieri, PFA și profesii liberale

Înrolarea în Spațiul Privat Virtual va deveni obligatorie pentru persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent, arată un proiect de Ordonanță de Urgență pregătit de Ministerul Finanțelor. Toate aceste entități – peste un milion și jumătate care nu sunt încă înrolate în SPV – vor fi obligate să își cumpere certificate calificate, piață despre care Economedia a scris recent că este acoperită de doar câteva companii din piață. Documentele pe hârtie depuse la Fisc nu vor mai fi luate în considerare.

La data de 9 aprilie 2021 erau înregistrate în SPV un număr de 509.679 persoane juridice dintr-un număr total de 1.554.688 persoane juridice care ar trebui să se înregistreze in SPV. De asemenea, un număr de 34.720 persoane fizice care au cod de identificare fiscală sunt înregistrate în SPV (aici ar intra PFA-urile, de exemplu) dintr-un număr total de 662.128 de persoane fizice care au cod de identificare fiscală și care ar trebui să se înregistreze în SPV.

Așadar, rămân peste 1,5 milioane de contribuabili care ar trebui să se înroleze obligatoriu în SPV, dacă proiectul Finanțelor va fi adoptat.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu am platit si nici nu o sa platesc taxe in romania niciodata, pana acuma aveam dubii ca nu-i bine ce fac dar acum m-au convins. Raman pe offshore si ii dau statului roman placuta suedeza.
    Va doresc discriminari placute.

    • Statul roman este in fapt suma cetatenilor . Sint sigur ca ati vrut sa va referiti la institutiile publice ale statului roman .