G4Media.ro

Înregistrările de firme ruseşti în Turcia au explodat în 2022: 670%, comparativ…

sursa foto: Pexels

Înregistrările de firme ruseşti în Turcia au explodat în 2022: 670%, comparativ cu 2021 / Ruşii au cumpărat un sfert din proprietăţile imobiliare vândute anul trecut

Cetăţenii ruşi au înregistrat peste 1.300 de firme în Turcia pe parcursul anului 2022, o creştere de 670% comparativ cu situaţia din 2021, potrivit unui raport realizat de centrul de reflexie The Economic Policy Research Foundation of Turkey, transmite Agerpres, care citează Bloomberg.

Explozia numărului de noi companii cu parteneri ruşi scoate în evidenţă atractivitatea Turciei ca destinaţie pentru banii ruseşti după izbucnirea războiului din Ucraina. Pe locul al doilea sunt firmele cu parteneri iranieni.

Evoluţia este similară cu cea înregistrată pe piaţa imobiliară din Turcia, unde ruşii au reprezentat aproape un sfert din totalul cumpărătorilor de proprietăţi imobiliare în 2022.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, nu s-a alăturat sancţiunilor occidentale impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, ceea ce a făcut din Turcia o destinaţie atractivă pentru investitorii ruşi care caută să se refugieze din calea sancţiunilor, inclusiv oligarhii care încearcă să evite posibilele sechestrări de active.

SUA şi Uniunea Europeană au criticat legăturile crescute între Rusia şi Turcia, apreciind că majorarea exporturilor din Turcia spre Rusia permite Moscovei să ocolească sancţiunile occidentale.

Totuşi, ca urmare a presiunilor crescute venite din partea aliaţilor occidentali, Turcia s-a retras din sistemul rusesc de plăţi Mir şi a pus punct tranzitului bunurilor vizate de sancţiuni spre Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Mai sunt întregi proprietățile cumpărate de ruși ? Sau le-a pus cutremurul la sol ?

    • Cele afectate sunt in mare parte ale oamenilor „amarati”. Rusii cu bani si-au cumpărat proprietăți de lux, in zone sigure.

  2. Cum așa,ei mari ortodocsi!? Kiril ce păzeste?

    • Asta este șmecheria, s-au dus marii salvatori ai creștinătății sa-i cucereasca economic pe musulmanii de turci. Dupa ce-i cumpara de tot isi vor trage o catedrala la Istanbul.