G4Media.ro

Inițiativa legislativă pentru modificarea Legii grădinilor zoologice a fost retrasă de inițiatorii…

Inițiativa legislativă pentru modificarea Legii grădinilor zoologice a fost retrasă de inițiatorii PNL

Deputaţii liberali Calotă Florică Ică şi Maria Stoian au decis retragerea iniţiativei legislative pentru modificarea şi completarea Legii grădinilor zoologice şi acvariilor publice nr.191/2002, ţinând cont de dezbaterile publice pe care aceasta le-a generat.

Potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, de PNL Teleorman, vor urma consultări, pe această temă, şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care militează pentru protecţia animalelor, pentru a identifica cea mai bună soluţie privind inclusiv suprapopularea acestor spaţii cu anumite specii de animale.

„Ţinând cont de dezbaterile publice generate de iniţiativa legislativă, am hotărât retragerea acesteia din procedura legislativă, printr-o solicitare pe care am înregistrat-o în cursul zilei de ieri la Parlament. În perioada următoare, vom organiza consultări pe această temă şi cu reprezentanţii ONG-urilor care militează pentru protecţia animalelor, astfel încât împreună să găsim soluţia optimă şi oportună, înainte ca proiectul să fie supus dezbaterii şi adoptării în Parlament. Astfel, dorim să identificăm cea mai bună soluţie pentru situaţia suprapopulării grădinilor zoologice cu anumite specii de animale, situaţie care determină în multe cazuri supraaglomerarea ţarcurilor cu unele specii de animale sălbatice şi cazarea acestora în condiţii improprii”, au precizat cei doi deputaţi.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mweau chiorlau, tricouri cu pisici s ar pi sha șoarecii și câinii pe voi

  2. Gradina zoologica nici nu ar trebui sa existe (nici circul cu animale). Doar rezervatii de animale (care sunt in pericol de extinctie) fara scop comercial.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.