G4Media.ro

Inițiativă legislativă pentru desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare. Senator…

Inițiativă legislativă pentru desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare. Senator USR PLUS: O schemă de devalizare a banului public înființată de PSD și ALDE pe finalul legislaturii trecute

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală din Senat, a depus, marți, o inițiativă legislativă pentru desființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare, despre care spune că este ”încă o schemă de devalizare a banului public înființată de PSD și ALDE pe finalul legislaturii trecute”.

Potrivit expunerii de motive a inișiativei, ”calitatea produselor se poate îmbunătăți prin mecanisme de piață, prin creșterea producției și ofertei, fără a fi create forme lipsite de conținut care să consume resursele bugetare, fără a avea un impact pozitiv asupra producătorilor, procesatorilor si consumatorilor din România”.

”Prorogarea nu făcea decât să amâne cu un an deschiderea a încă unui robinet prin care să se scurgă banii publici, o sursă de sinecuri pentru PSD și alți șmecheri abonați la slujbe la stat. Producătorii români au nevoie de sprijin real, de reducere a birocrației și a poverii fiscale, de digitalizare și nu de încă o structură inutilă, populată de băgători de seamă cu pile la partid. Sinecurile și zecile de angajați în această nouă agenție nu fac altceva decât să angajeze sume de bani de la bugetul de stat și să impună noi taxe pentru eliberarea de documente birocratice pe care urmează să le gestioneze. Nici fermierii, nici piața, nici consumatorii și nici producătorii nu mai au nevoie de alte poveri administrative. Toți solicită digitalizare, debirocratizare și simplificarea modului de lucru, nu îngreunarea lui.  Atribuțiile Agenției sunt deja acoperite de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor sau Agenția Națională a Zonei Montane”, a precizat Sebastian Cernic, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Senatului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cred ca fiecare minister are in subordine cate 10-15 agrntii inutile. Ce se aude cu agentia de instruit bucatari si chelneri de la ministerul transporturilor? Cand o desfiinteaza drula?

  2. O initiativa demnă de aplaudat.
    Iată că useristii au si oameni cerebrali, cu inițiative benefice, nu ca Voiculescu sau trepanatul ăla care vrea să ucidă prin înfometare pisicile si porumbeii.

  3. Întrebarea mea este cum este posibil de importam ori dam voie sa între în tara celor mai proaste alimente din UE cum se controlează calitatea produselor?Iar dacă avem vreo instutie care se ocupa asta de ce a dormit 10 ani am înțeles ca corupția vine de afara se închid industriale noastre ca să importam din industriile altor tari pt ca avem un președinte incapabil și un guvern de toată rușinea as vrea sa vad concret un mecanism prin care se controlează la sânge tot ce importam pt ca suntem de cea mai joasa speță importam tot ce e mai prost de când e Iohanis președinte bubuie economia Germaniei cu importurile afacerile livrate în tara fac bani germani după României berechet Austria la fel are și un plus ne ușurează de toate pădurile care mai de care fac bani în tara noastră iar profitul se duc în tari străine nu e de ajuns asta ne închid și industriile toate instituțiile statului care trebuie sa contracareze asta iau șpăgi sa închidă ochii de o grămadă de timp nu avem nici servici de informatie nici justiție nici președinte nici guvern nici sistem medical nici politie toate instituțiile lucrează în defavoarea statului și a poporului roman!!!!

  4. Habarnistul Cernic, vânzător de apă plată pană în toamna trecută, favorizează importurile produselor care nu sunt verificate de nimeni. Omul nu leagă două cuvinte. Un ordin de la partid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.