G4Media.ro

Inițiativă legislativă depusă de Alina Gorghiu: Profesorii trimiși în judecată pentru fapte…

Inițiativă legislativă depusă de Alina Gorghiu: Profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunțat joi depunerea unei inițiative legislative prin care profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră.

”Școala trebuie asociată cu principii sănătoase: educație, evoluție, siguranță. Realitatea a dovedit însă că această stare de normalitate în actul educațional, pe care cu toții ne-o dorim, este fragilă. Riscul de a fi destabilizată este mare și am în vedere cel mai recent exemplu: cazul care a scandalizat întreaga Românie, cel al profesorului de la Neamț”, a precizat senatoarea PNL.

Potrivit Alinei Gorghiu, infracțiunile penale de natură sexuală necesită, în contextul sistemului de învățământ, atenție sporită. ”Orice act abuziv sexual direcționat către un elev reprezintă un atentat la buna sa dezvoltare emoțională și intelectuală”, subliniază ea, precizând că, spre deosebire de alte categorii de persoane (funcționari publici, magistrați, polițiști etc.), pentru cadrele didactice nu există dispoziții referitoare la suspendarea raporturilor de muncă în cazul săvârșirii unor fapte penale.

”Astfel, dacă profesorul este trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte împotriva libertății și integrității sexuale sau pentru orice alte fapte penale incompatibile cu funcția deținută, urmarea firească este ca raporturile de muncă să se suspende de drept până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Este o măsură esențială pentru a asigura nu doar încrederea în școala românească, ci și o protecție sporită beneficiarului principal al actului educațional: elevul”, a mai spus Alina Gorghiu.

Citește și: Abuzurile unui profesor de la un liceu din Piatra Neamț la adresa unei eleve, prezentate de RISE Project / I-a cerut tinerei poze nud, apoi au început insultele și intimidările / Inspectoratul anunță cercetări în acest caz

Foto: Senatoarea PNL Alina Gorghiu. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. dar suspendarea parlamentarilor care sunt anchetati cand o faceti? ca e de 10 ori mai importanta. cacaniciu aia a ramas parlamentar 4 ani, desi trebuia de mult inlaturata, ca era decizie finala a justitiei.

 2. Bine, dar sa fie la fel si pentru primarii pedofili din PNL, care inainte erau in PSD.

  • CORECT!!
   banuiesc ca alinuta maxim poate cere o lege care sa elibereze acesti oameni din inchisoare, sau pedepse mai mici, eventual albire, se pricepe la legi de astea, e meseriasa la chestii gen „OUG13” si „martea neagra”

 3. Ok, doar sa nu recidiveze stimata cu proiectul „inchisoare de acasa”, propus anul trecut de chiar ea, dar retras in urma presiunii publice.

 4. Doamna vrea sa se bage in seama (ca de obicei….). Legea (daca va fi adoptata) va pica la CCR (si, de data asta, „pe bune”). Si azi ii poti suspenda pe cei din invatamant, daca se hotaraste asta in consiliul profesoral. Sau schimbi ceva aplicabil tuturor, indiferent de varsta, profesie, sex, etc., in codul penal sau amendament intr-o lege deja existenta (ca sunt…). Dar, na, despre susnumita nu s-ar mai fi scris azi nimic in presa daca tacea. O diploma, obtinuta „pe bune”, la facultatea de drept, ar fi scutit-o de ridicolul de azi/ieri/alaltaieri…

 5. Tanti asta cu alte legi cu impact pentru bunastarea oamenilor nu poate veni…ci doar abureli de țațe si femei frustrate….

 6. Alinuto, lasa-ne cu „principiile” voastre!
  Sunteti fix ca PSDeii la „principii”, una spuneti alta faceti!
  Rusine, PNLeilor!!
  Gasiti pe net cum a comentat Alinuta, intrebata despre scandalul cu chelnerita angajata de liberalul de la Bacau la Admisnitratia Bazinul apelor Prut!
  Parca vorbea despre PSD, nici o vorba ca un PNList de-al lor face asa ceva si ca PNLeii FAC asta de cand au venit la guvernare in Octombrie 2019!!!
  Rusine!

 7. Deșteaptă femeie, se vede că a terminat facultatea la peste 30 de ani.
  Rămâne totuși o întrebare – ea cum a reușit în politică ?
  Bogdane ai ceva informatii ?

 8. Matracuca asta ştie că adoptarea măsurii propuse este neconstituţională, însă vrea să se bată cu cărămida-n piept, pentru ca populimea să uite cealaltă propunere a ei, aceea ca infractorii PNL = PSD să-şi ispăşească la Monte Carlor anii de puşcărie.

 9. Ce înseamnă „punerea în mișcare a acțiunii penale”? Așa cum e formulată propunerea, pare altceva decât trimiterea în judecată.
  Deci, dacă un director nemulțumit de mutra mea pune un părinte (și se găsesc din ăștia) să declare că i-am pipăit copila, suspedarea e gata?
  Madam Gorghiu, după ce a pierdut alegerile din PNL, se zbate să fie remarcată, dar pare că n-o duce capul.

 10. Aia cu libertatea sexuala e cu apropos la transgenderi, sau la eventuale constrangeri?

 11. După sintagma penalii Pnl aruncă iar cu@@@ în ventilator.
  Madam Prună zicea că drepturile omului sunt mofturi acum tanti Alinutza anulează prezumția de nevinovație.
  Apropo ce facem cu Zupremul care …..
  Mai bine taci decat …
  Lasa-ne lasă-ne .
  Facultate mai pe seara ca Boc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.