G4Media.ro

Inflația în SUA: Este nevoie de mai multe date pozitive privind inflația…

Foto: Wikipedia

Inflația în SUA: Este nevoie de mai multe date pozitive privind inflația pentru a reduce dobânzile, spune Powell

Inflația „rămâne peste” ținta de 2% a Rezervei Federale a SUA (Fed), dar s-a îmbunătățit în ultimele luni și „alte date bune ar consolida” argumentele pentru reducerea ratelor dobânzilor băncii centrale, a declarat marți președintele Fed, Jerome Powell, în cadrul unei audieri în fața Comisiei bancare a Senatului SUA, transmite agenția Reuters.

Comentariile lui Powell par să arate creșterea încrederii că inflația va reveni la ținta sa, o condiție pentru relaxarea politicii monetare.

Președintele Fed a comparat lipsa de progrese în ceea ce privește inflația în primele luni ale anului cu îmbunătățirea recentă, care a contribuit la consolidarea încrederii băncii centrale că presiunile asupra prețurilor vor continua să scadă.

De asemenea, oficialul a precizat că Fed este acum preocupată și de riscurile pentru piața muncii și economie în cazul în care ratele rămân prea ridicate pentru o perioadă prea lungă.

„După o lipsă de progrese către ținta noastră de inflație de 2% la începutul acestui an, cele mai recente date lunare au arătat noi progrese modeste”, a declarat Jerome Powell.

„Alte date bune ne-ar consolida încrederea că inflația se apropie de 2% pe o bază sustenabilă”.

Cifrele privind prețurile de consum pentru luna iunie vor fi publicate joi.

Un raport privind ocuparea forței de muncă publicat vineri a arătat că în iunie au fost create 206 000 de locuri de muncă, dar cu o tendință lunară de încetinire și o rată a șomajului în creștere la 4,1%.

O politică prea restrictivă pentru o perioadă prea lungă „ar putea slăbi în mod nejustificat activitatea economică și ocuparea forței de muncă”, a spus el, referindu-se la riscurile de a pune în pericol o perioadă de creștere economică care, în opinia sa, „rămâne solidă”, cu o cerere privată „robustă”, îmbunătățirea condițiilor generale de ofertă și o „redresare a investițiilor rezidențiale”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...