G4Media.ro

Înființarea Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară pentru gestionarea deşeurilor din Capitală a fost…

Înființarea Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară pentru gestionarea deşeurilor din Capitală a fost aprobată de instanță. Cele 6 primării de sector își asumă colectarea și separarea deșeurilor, iar Primăria Generală tratarea și depozitarea lor

Înființarea Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară pentru gestionarea deşeurilor din Capitală a fost aprobată de instanță. Cele 6 primării de sector își asumă colectarea și separarea deșeurilor de la cetățeni, instituții și firme, iar Primăria Generală tratarea și depozitarea lor, într-un sistem integrat care va avea o rată înaltă de reciclare.

„Pas instituțional important pentru o nouă abordare în chestiunea deșeurilor din Capitală: ieri am obținut de la judecătorie personalitate juridică pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale. E o asociere pe care Primăria Capitalei a demarat-o cu primăriile de sector pentru a rezolva în comun problema salubrității în București”, a anunțat primarul Nicușor Dan vineri, într-o postare pe Facebook.

„Avem acum instrumentul pentru a pune în practică viziunea comună a celor 7 administrații locale din București în privința deșeurilor. Cele 6 primării de sector își asumă colectarea și separarea deșeurilor de la cetățeni, instituții și firme, iar Primăria Generală tratarea deșeurilor și depozitarea lor, într-un sistem integrat care va avea o rată înaltă de reciclare și un impact vizibil în reducerea poluării”, susține edilul.

Nicușor Dan precizează că este pentru prima dată când PMB și primăriile de sector decid să colaboreze și să implementeze un sistem unitar pe această zonă, care a fost neglijată până acum.

„O singură cifră elocventă: colectarea selectivă în București e azi la nivelul de cca. 10%, față de o țintă de 50% asumată în urmă cu câțiva ani. Plătim amenzi pentru ratarea țintei”, menționează Nicușor Dan.

„Prin această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară vom derula ceea ce va fi cel mai mare proiect european din București dedicat deșeurilor. Vom atrage fonduri europene pentru a rezolva împreună, așa cum trebuie, problema deșeurilor din Capitală. Viitorul proiect va prevedea inclusiv infrastructură de colectare selectivă în tot Bucureștiul, iar la fiecare gospodărie, scară de bloc sau punct de colectare oamenii vor putea pune separat deșeurile („fracția umedă” și „fracția uscată”), care apoi vor fi transportate, tratate și depozitate tot separat”, mai susține primarul general.

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Recomand autoritalior locale sa se documenteze in ceea ce priveste sistemul integrat de management al deseurilor in tari precum Elvetia , Norvegia , nici sistemul din Singaporesau Taiwan nu este rau .

  2. Dumnezeule, tot la timpul viitor vorbim! Despre viziune! Bombastic, ”cel mai mare proiect”, hmmm, cum stiti asta? Mai bine ne anuntati echipa care deja a inceput sa scrie aplicatia pentru proiectul EU. Planul in timp al scrierii, cand aplicati. La vorbe si promisiuni, inainte, dar date concrete si fapte? Invatati sa comunicati nu bla, bla, bla.