G4Media.ro

Infecția cu HPV, care provoacă cele mai multe tipuri de cancer de…

Infecția cu HPV, care provoacă cele mai multe tipuri de cancer de col uterin, aproape a fost eliminată în Anglia datorită vaccinării

Foarte puține femei tinere active sexual din Anglia mai sunt infectate cu HPV, virusul care provoacă cele mai multe tipuri de cancer de col uterin, în urma introducerii în anul 2008 a unui program de vaccinare în masă în școli, a anunțat autoritatea pentru sănătate publică, scrie The Guardian. Începând de anul trecut, și băieții au fost introduși în acest program.

În 2008, când a început programul de vaccinare, 15% dintre femeile tinere erau infectate cu HPV (virusul papiloma uman), care circulă în rândul persoanelor active sexual. Două tipuri, HPV 16 și 18, provoacă cele mai multe tipuri de cancer de col uterin.

Datele anunțate acum de autoritățile din Anglia arată că rata infecției a scăzut la 2% la femeile între 16 și 18 ani între 2014 și 2018. Într-un eșantion de 600 de tinere care au fost testate în 2018, niciuna nu era infectată.

Pe baza acestor date, există speranța că vor scădea dramatic cazurile de cancer de col uterin, iar în cele din urmă vor fi eliminate, în condițiile în care rata de vaccinare anti-HPV este de 83,9% în rândul fetelor cu vârsta de 9 ani.

Medicul Vanessa Saliba, consultant epidemiologic la autoritatea pentru sănătate publică, a declarat că programul de imunizare este un succes.

„În condițiile în care milioane de femei tinere sunt protejate prin vaccinarea anti-HPV, ne așteptăm să vedem o reducere importantă a cancerelor de col uterin în următorii ani, iar includerea în program și a băieților va accelera acest proces”, a spus ea. „Îi încurajez pe părinții tuturor fetelor și băieților eligibili să se asigure că fac acest vaccin care poate salva vieți”.

În Anglia, vaccinarea a fost introdusă anul trecut și pentru băieți, pentru că HPV poate cauza și cancer anal, penian și unele forme de cancer de gât.

Ministrul sănătății, Nicola Blackwood, a declarat: „Mii de femei și bărbați mai puțini vor fi diagnosticați cu cancer ca urmare a programului de vaccinare împotriva HPV și a scăderii ratelor de infecție. Este incredibil să ne gândim că această vaccinare ne ajută să eliminăm cancerul de col uterin”.

Unsprezece milioane de doze de vaccin au fost administrate femeilor tinere din Anglia, ceea ce înseamnă că peste 80% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani sunt protejate.

Citește și

Campania de vaccinare antiHPV reîncepe în această lună / Ce trebuie să facă părinții fetelor cu vârste de peste 11 ani / Coordonatorul grupului de vaccinologie explică de ce este recomandată și vaccinarea băieților

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ehe, asta merge in MB, acolo ploua des, la noi ar da autism si sterilitate. Da, da, asa e, am auzit eu niste babe foarte bine informate.

  2. Ati pus jumatate de articol.
    “We found insufficient data to clearly conclude that HPV vaccine prevents the higher-grade abnormal cell changes that can eventually develop into cervical cancer,” said the lead researcher, Dr Claire Rees, of Queen Mary University of London.

  3. Este totusi un risc de dezvoltare a autismului si de inclinare spre lesbianism.
    Inca nu au fost facute studii aprofundate pe o periada suficient de mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.