G4Media.ro

Îndrumări electorale interbelice: în cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu…

Îndrumări electorale interbelice: în cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot garantat secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea

Direcţia Judeţeană Alba a Arhivelor Naţionale a publicat pe Facebook un document din perioada interbelică cu „„îndrumări” electorale. Cetățenii erau sfătuiți să apese ștampila pe buletinul de vot, să îl împăturească și să îl dea judecătorului.

„Votarea de Duminică va avea loc în sala „Caragiale” și va dura de dimineața dela ora 8, până seara la ora 8. Avem vreme să mergem și la biserică și să și votăm!

Votarea se face tot în baza Cărții de alegător, ori de alegătoare, cu care ați votat la consiliul județian și tot în acelaș mod: în cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot garantat secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea.

După apăsarea ștampilei, să împături buletinul de votare așa, ca chipul ștampilei rămas pe roată, să ajungă dinlăuntru și apoi să ieși din cabină și să dai buletinul astfel împăturat dlui judecător. Președintele alegerii în Alba – Iulia va fi dl.: Dr. Iosif Felner”, se precizează în „îndrumările” din acea perioadă publicate pe Facebook.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. G4: Mai bine ați face o listă cu angajații de la stat care primesc primă de tăiatul porcului:
    – REGIILE AUTONOME (RAR)
    – SA-urile
    – JUDECĂTORII
    – serviciile

  2. ❤️❤️❤️ Romania a fost democrata si va fi din nou, dupa aproape 80 de ani de intuneric si semi-intuneric. Si fiindca am invatat din acele vremuri crunte care este pretul lipsurilor, vom sti sa ne pazim libertatea si democratia ca nimeni altii. La multi ani de ziua nationala.🇷🇴🇷🇴🇷🇴

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.