G4Media.ro

Indonezia: O femeie a fost biciuită de 100 de ori pentru adulter…

Indonezia: O femeie a fost biciuită de 100 de ori pentru adulter în singura regiune din țară care aplică legea islamică Sharia

O indoneziancă a fost biciuită de 100 de ori pentru adulter, joi, în provincia conservatoare Aceh, singura regiune din Indonezia care aplică legea islamică Sharia, în timp ce partenerul ei, care a negat acuzaţiile, a primit doar 15 lovituri de bici, transmite agenția News.ro.

Biciuită, femeii i-a fost greu să suporte durerea. Calvarul i-a fost întrerupt pentru scurt timp, a remarcat un jurnalist AFP. În aceeaşi zi, un alt bărbat, condamnat pentru relaţii sexuale cu un minor, a fost bătut de 100 de ori în acelaşi mod. De asemenea, va trebui să petreacă 75 de luni de închisoare, potrivit procurorilor. Zeci de oameni au venit să urmărească pedepsele. Scena a fost filmată şi apoi difuzată pe reţelele de socializare.

Un „spectacol” criticat de apărătorii drepturilor omului, care au denunţat cruzimea acestei practici, deşi este susţinută de populaţia din Aceh, unde din cei cinci milioane de locuitori 98% sunt musulmani. Această provincie foarte conservatoare s-a bucurat de o relativă independenţă de la un acord încheiat cu autorităţile centrale din Jakarta, în 2005, pentru a pune capăt unui conflict de decenii cu rebelii pro-independenţi, potrivit News.ro.

Purtarea vălului este obligatorie pentru femei, se pedepsesc adulterul, relaţiile sexuale în afara căsătoriei sau cu o persoană de acelaşi sex. Consumul de alcool sau jocurile de noroc sunt interzise. Sunt interzise şi cinematografele, pentru a evita comportamentul „ne-islamic”.

În 2019, 43 de bărbaţi şi 42 de femei au fost condamnaţi oficial la biciuire pentru infracţiuni religioase numai în oraşul Banda Aceh. (Sursa foto: Twitter/ zainab mohammed)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Și care e știrea??tara lor legea lor. Nu tot ce vreți voi merge peste tot.

    • Uhm…nu
      Dupa 1945 toata lumea a convenit sa nu mai lasam drepturile cetatenilor exclusiv in seama statului, cu exceptia cazului in care statul prevede drepturi superioare drepturilor civile si politice internationale.

  2. Aviz amatoarelor Mirela de la scularie, Oliveea, Florinica, Sosolina.

  3. Eu celor vaccinați le-as înjumătăți loviturile de bici.
    Nu ca sa păcătuiască cu inima deschisa, ci ca sa stimulam vaccinarea, dacă știți ce zic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.