G4Media.ro

Indignare în Grecia după ce un incendiu a izbucnit pe insula Hydra…

sursa foto: Captură video

Indignare în Grecia după ce un incendiu a izbucnit pe insula Hydra din cauza artificiilor de pe un iaht / Țara este vulnerabilă la incendii din cauza temperaturilor foarte ridicate

Un incendiu de pădure pe insula turistică grecească Hydra, în apropiere de Atena, a fost declanşat vineri seară de focuri de artificii trase de pe un iaht, au reclamat sâmbătă pompierii sezonieri, potrivit presei internaţionale, transmite News.ro.

„Focul, provocat de artificii lansate de pe o ambarcaţiune, arde singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi fără drumuri”, au semnalat pompierii sezonieri de pe insulă pe Facebook, alături de o fotografie, situaţie care a stârnit indignare pe reţelele de socializare.

Focul a fost ţinut rapid sub control şi nu mai ameninţă pădurea Hydra.

Primarul insulei, Giorgos Koukoudakis, s-a declarat „indignat de faptul că anumite persoane lansează artificii într-un mod atât de iresponsabil într-o pădure de pini”. El a adăugat că „municipalitatea va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de incendiu de îndată ce ancheta preliminară va fi finalizată”.

Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru provocarea incendiilor. Autorii pot fi acum condamnaţi la o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare şi la o amendă de până la 200.000 de euro.

Vorbind la televiziunea Skai, Koukoudakis a făcut, de asemenea, apel la autorităţi să ia măsuri, subliniind faptul că „insula nu are zone anti-incendiu sau drumuri forestiere” care să permită accesul pompierilor în anumite zone.

Sâmbătă, autorităţile de protecţie civilă au cerut vigilenţă maximă, întrucât riscul de incendiu „rămâne foarte ridicat”, în special în regiunea Attica, din jurul capitalei Greciei, în Peloponez (sud) şi în centrul ţării.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din satul Myrtia, în Peloponez, a murit vineri într-un incendiu de pădure în Grecia, unde au fost înregistrate 45 de noi incendii alimentate de vântul puternic, potrivit pompierilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...