G4Media.ro

Indicii bursieri de pe Wall Street au închis vineri la cele mai…

sursa foto: Pexels.com

Indicii bursieri de pe Wall Street au închis vineri la cele mai reduse niveluri din ultimele două luni, din cauza aşteptărilor de încetinire a economiei mondiale

Acţiunile americane au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, la cele mai reduse niveluri din ultimele două luni, trase în jos de un avertisment privind încetinirea activităţilor globale din partea FedEx, care a grăbit retragerea investitorilor către plasamente considerate sigure, la capătul unei săptămâni agitate pentru burse, transmite Reuters.

Toţi cei trei indici bursieri majori din SUA au scăzut la niveluri care nu au fost atinse de la jumătatea lunii iulie, iar indicele S&P 500 a închis sub 3.900 de puncte, un nivel de suport urmărit îndeaproape de investitori.

După o săptămână afectată de preocupările legate de inflaţie, de creşterea ratelor dobânzilor şi de semnele de avertizare economice de rău augur, indicii S&P 500 şi Nasdaq au suferit cele mai grave scăderi procentuale săptămânale din iunie.

„A fost o săptămână grea. Se pare că Halloween-ul a venit devreme”, a spus David Carter, director general la JPMorgan din New York.

Tendinţa de reducere a riscurilor s-a amplificat în urma retragerii de către FedEx Corp a previziunilor sale referitoare la profituri, joi seară, invocând semne de scădere a cererii globale.

Mişcarea FedEx a urmat remarcilor Băncii Mondiale şi ale FMI, care au avertizat asupra unei încetiniri iminente a economiei la nivel mondial.

O serie de date economice mixte, dominate de un raport asupra inflaţiei (IPC) care a depăşit aşteptările, a consolidat aşteptările privind o creştere semnificativă a dobânzii cheie, cu cel puţin 0,75 de puncte procentuale, la încheierea reuniunii de politică monetară a Fed de săptămâna viitoare.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut vineri cu 0,45%, S&P 500 cu 0,72%, iar Nasdaq Composite cu 0,9%.

Nouă dintre cele 11 sectoare majore ale S&P 500 au încheiat tranzacţiile în teritoriu negativ, energia şi industria consemnând cele mai puternice scăderi procentuale.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu ca bursele ar fi ceva util omenirii …