G4Media.ro

India: Peste 64.000 de decese sunt înregistrate anual din cauza mușcăturilor de…

sursa foto: Pexels

India: Peste 64.000 de decese sunt înregistrate anual din cauza mușcăturilor de șarpe

Peste 64.000 de persoane mor anual în India anual, în urma muşcăturilor de şarpe, din totalul global de 78.600 de decese din această cauză, a raportat duminică ziarul local The Hindu, citând un studiu internaţional, informează Agerpres conform Xinhua.

Studiul internaţional, publicat recent în revista „Nature Communications”, a fost realizat de o echipă condusă de Soumyadeep Bhaumik, un specialist internaţional în sănătate publică de la George Institute for Global Health-India, împreună cu cercetători din alte 21 de ţări, precizează sursa citată.

„Muşcătura de şarpe este o problemă de sănătate publică recunoscută de mult în India şi în multe alte ţări cu venituri mici şi medii. Însă rata globală a deceselor din cauza muşcăturilor de şarpe nu a fost cunoscută până de curând”, a afirmat Bhaumik.

Expertul a precizat că studiul recent realizat „estimează că majoritatea deceselor prin muşcătură de şarpe la nivel global au loc în India – 64.100 din totalul global de 78.600”.

Statul Uttar Pradesh din nordul Indiei a înregistrat cel mai mare număr de decese survenite anual în urma muşcăturilor de şarpe – 16.100, urmat de Madhya Pradesh – 5.790, şi Rajasthan – 5.230, arată studiul.

Rata de deces prin muşcătură de şarpe în India este de 4 la 100.000 de persoane, una dintre cele mai mari din lume, depăşind cu mult rata de deces globală din această cauză, de 0,8 la 100.000 de persoane, potrivit studiului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Comparati cu 0 (zero) decese provocate de ursi in Romania anului 2022 si remarcati isteria unora.

  2. Vrajala!!!! Au murit de covrig si acum se da vina pe serpi!!!!
    Rusine romania!!! Scuze, india!!!!

  3. pare o tara foarte civilizatanu e de mirare ca multinationalele aduc manageri de acolo pentru Romania

    nu e de mirare ca statul roman le-a vandut lor otelariile si fabricile de medicamente