G4Media.ro

India înregistrează peste 400.000 de decese asociate COVID-19, a treia țară din…

India înregistrează peste 400.000 de decese asociate COVID-19, a treia țară din lume care a depăşit acest prag

India a devenit cea de-a treia ţară din lume care a depăşit pragul de 400.000 de decese asociate maladiei COVID-19, potrivit unor statistici oficiale publicate vineri, informează AFP, citată de Agerpres.

Numărul total al deceselor asociate noului coronavirus a ajuns în această ţară la 400.312, potrivit Ministerului indian al Sănătăţii, fiind depăşită din acest punct de vedere doar de Statele Unite (605.010 decese) şi de Brazilia (520.095 decese).

Pandemia de COVID-19 a provocat 3.949.567 de decese în întreaga lume din decembrie 2019, potrivit unui bilanţ publicat joi de AFP, realizat pe baza unor informaţii preluate din surse oficiale.

Conform mai multor experţi, bilanţul epidemiei din India ar depăşi cu mult pragul de 1 milion de victime, după accelerarea galopantă a epidemiei în aprilie şi mai, care a sufocat şi a paralizat complet activitatea spitalelor din ţară.

Acea recrudescenţă epidemică a fost atribuită variantei Delta, mult mai contagioasă, şi unei relaxări a restricţiilor.

Numărul noilor cazuri zilnice a scăzut considerabil în ultimele săptămâni şi multe dintre restricţii au fost anulate, fapt care a condus însă la temeri legate de posibilitatea apariţiei unui nou val de infectări în lunile viitoare.

Obiectivul guvernului indian este acela de a vaccina 1,1 miliarde de adulţi până la sfârşitul anului 2021.

Însă, din cauza penuriei de vaccinuri anti-COVID-19, unei administraţii dezorganizate şi unei reticenţe a populaţiei faţă de vaccinare, doar 5% dintre locuitorii Indiei sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă.

Pe 21 iunie, guvernul central a încercat să dinamizeze campania de imunizare instaurând gratuitatea vaccinării pentru toţi adulţii, fapt care a determinat o creştere puternică a cererilor de vaccinare, iar peste 9 milioane de doze au fost administrate într-o singură zi.

De atunci, rata vaccinărilor a scăzut şi a ajuns în medie săptămâna trecută la 4 milioane de doze administrate pe zi, potrivit statisticilor guvernamentale.

În această săptămână, guvernul indian a declarat la Curtea Supremă că numărul dozelor care ar putea fi disponibile între lunile august şi decembrie va fi de 1,35 de miliarde, în comparaţie cu cele 2,16 miliarde de doze prognozate anterior.

Este vorba despre cinci vaccinuri diferite, faţă de cele opt seruri prevăzute iniţial, iar numărul dozelor de vaccin AstraZeneca administrate a scăzut de la 750 de milioane la 500 de milioane.

Marţi, India a aprobat utilizarea vaccinului Moderna pentru uz intern, care se va adăuga astfel serurilor anti-COVID-19 deja utilizate în ţară şi care sunt produse de AstraZeneca, Covaxin – produs de Bharat Biotech – şi cel rusesc Sputnik V.

Compania farmaceutică indiană Zydus Cadila a anunţat joi că a depus o cerere de autorizare pe piaţa internă a unui vaccin propriu, afirmând că testele clinice au arătat o eficacitate a acestuia de 67%.

Într-o conferinţă de presă, directorul companiei, Sharvil Patel, a afirmat că Zydus Cadila ar putea să producă 50 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul acestui an.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Daaa, varianta delta, foarte periculoasa!
  Dar stai! 400000 de morti la 1,4 miliarde de insi inseamna 0.03%.
  Mmm, oare cit o insemna 34000 din 20 de milioane? Soc (si groaza): 0.17%.
  Nu se poate, avem de sase ori mai multi decedati/mil. de bizoni decit India?
  Asa ceva?!

 2. La populatia Indiei e putin. Procentual noi stam mult mai rau.

 3. Ia uite, și indienii, săracii, tot cu crucea în spate, ca noi.

 4. Cu indienii, „oculta WHO” a negociat mai tarziu termenii si beneficile acestui circ, la ei abia in 2021 a ajuns acest virus letal!