G4Media.ro

Începe programul ”Trenurile Soarelui”: 30 de trenuri vor asigura zilnic legături directe…

sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

Începe programul ”Trenurile Soarelui”: 30 de trenuri vor asigura zilnic legături directe cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării

Programul estival de transport ”Trenurile Soarelui” începe de vineri.. Turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri care vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, până la începutul lunii septembrie. Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate, susține CFR Călători, transmite News.ro.

Potrivit  CFR Călători, toate regiunile ţării vor fi conectate, în perioada 14/15 iunie – 7/8 septembrie, cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc. Astfel, turiştii vor putea călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timişoara Nord, Reşiţa Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din Bucureşti Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadenţat (la 1-2 ore) pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur.

Timp de trei luni, vor circula 30 de trenuri directe – 15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente –  din care 14 trenuri – 7 dus/7 întors –  au ca destinaţie/plecare Mangali

Totodată, 36 de trenuri – 18 dus/18 întors –  vor asigura legătura Capitalei cu litoralul şi retur: 15 perechi din Bucureşti Nord – din care 9 perechi trec şi prin Bucureşti Băneasa – , 2 perechi numai din Bucureşti Băneasa şi o pereche din Bucureşti Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie, trenurile IR 1981/ R 8653 şi R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraş şi retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanţa.

Conform sursei citate, durata călătoriei pe ruta Bucureşti-Constanţa este, în medie, de circa 2 ore şi 20 minute.

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cuşetă şi vagoane de dormit.

Biletele la trenurile CFR Călători sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/ Oferte şi Facilităţi. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilităţile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.

De asemenea, călătorii pot beneficia de reduceri precum: 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenţii de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, pe secţia Constanţa-Mangalia, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între staţiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători. De asemenea, trenurile de lung parcurs care vin din mari oraşe ale ţării (cu plecare din Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Sibiu, Reşita, Suceava, Iaşi, Craiova, Bucureşti etc) vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral, până la Mangalia.

CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie de 30 de zile, fie online de pe www.cfrcalatori.ro, fie din aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery), fie de la automatele de vânzare bilete din gări ori de la casele de bilete din gări, agenţii de voiaj CFR Călători şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...