G4Media.ro

Începe procesul atentatelor din Paris / 20 de persoane vor fi judecate…

sursa foto: captură video

Începe procesul atentatelor din Paris / 20 de persoane vor fi judecate pentru moartea a 130 de oameni / Tatăl unei victime a scris o carte alături de tatăl unui terorist

Miercuri începe la Paris procesul atentatelor din noiembrie 2015, de la teatrul Bataclan și de la Stade de France, în urma cărora au murit 130 de oameni și peste 350 au fost răniți, anunță BBC. Sunt 1.800 de părți civile implicate și peste 300 de avocați, iar în fața instanței vor ajunge 20 de persoane. Pentru acest proces a fost construită special o sală de judecată în cadrul Palatului de Justiție din Paris.

Un singur terorist în viață

Salah Abdeslam, teroristul cu dublă cetățenie, franceză și marocană, este singurul supraviețuitor dintre cei 10 teroriști care au comis atacurile sub îndrumarea ISIS. Se pregătise și el pentru un atac sinucigaș, dar și-a aruncat centura cu explozibili și a fugit la Bruxelles, unde a fost arestat câteva luni mai târziu. Atacatorul se află în izolare totală de peste cinci ani și este supravegheat video non-stop, fiind o premieră în Franța. Această procedură a devenită posibilă numai în urma unui vot în Parlament. Implementarea sistemului de protecție video a costat 160.000 de euro, în timp ce cheltuielile de personal costă 390.000 de euro anual.

Părinții unui terorist și al unei victime au scris împreună o carte

Georges Salines este tatăl Lolei, o tânără în vârstă de 29 de ani, care a fost ucisă în urma atentatului. ”Vom putea înțelege mai bine cum au fost concepute, organizate și efectuate atacurile, va fi foarte important. În boxă, pe lângă Salah Abdeslam, vor fi alți inculpați profund implicați, dacă ar vorbi, ar putea dezvălui lucruri interesante. Sau poate își vor exprima pocăința, chiar dacă nu cred. Și, în orice caz, nu în această împrejurare aștept sinceritatea sau contactul uman. Inculpații știu că sunt filmați și știu că în final îi așteaptă o sentință, deci totul este condiționat. Noi, rudele victimelor, împreună cu supraviețuitorii, vom fi probabil răniți de cuvintele teroriștilor. Va fi dureros”, a mărturisit el pentru Corriere della Sera.

Spune că va dori să fie parte în proces. ”Da, vreau să depun mărturie. Voi vorbi despre fiica mea Lola și despre ceea ce am trăit, dar și despre ceea ce am făcut după, ceva neobișnuit pentru toată lumea”, a povestit Georges Salines. Tatăl Lolei este medic și a avut puterea ca după ce și-a pierdut fiica în atentat să scrie o carte alături de părintele unui terorist. A înființat o asociație și merge în școli pentru a vorbi despre fiica sa și pentru a lupta împotriva urii. În plus, s-a asociat cu Azdyne Amimour, tatăl lui Samy Amimour, unul dintre teroriștii care au murit în Bataclan, pentru a scrie o carte. Ea a ieșit deja pe piață și se numește ”Ne mai rămân cuvintele”.

sursa foto: captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Tatăl unei victime a scris o carte alături de tatăl unui terorist „. Ce propaganda gretoasa

    • @ bogd – propaganda pentru ce? Arunci cuvinte fara sa le intelegi sensul… de altfel, cred ca nu esti capabili sa intelegi foarte multe pe lumea asta…