G4Media.ro

Începe perioada de înscriere pentru  300 de posturi de magistrat / Stelian…

Începe perioada de înscriere pentru  300 de posturi de magistrat / Stelian Ion: Sistemul are nevoie imperioasă de judecători şi procurori

Institutul Naţional de Magistratură organizează concurs de admitere, în perioada iulie 2021 – aprilie 2022, pentru 300 de auditori în justiţie, dintre care 175 de judecători şi 125 de procurori. ”Sistemul de justiţie are nevoie imperioasă de judecători şi procurori”, a transmis, vineri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, care a anunţat că doreşte ”o competiţie reală şi de calitate”, transmite News.ro

Concursul de admitere la INM este organizat în perioada iulie 2021 – aprilie 2022, iar vineri începe prioada de înscriere, care se va derula până în data de 10 august.

Ulterior, vor avea loc probele scrise, evaluarea psohologică şi ultima etapă va fi cea a interviului.

Calendarul complet, condiţiile de participare şi alt detalii se regăsesc aici.

Taxa de înscriere este de 1.400 de lei, criticată de unele asociaţii ale magistraţilor care reclamă creşterea nejustificată a preţului, de la 650 de lei cât a fost în 2019.

”Sistemul de justiţie are nevoie imperioasă de judecători şi procurori. A fost ratat un an de concursuri de admitere la INM şi în magistratură şi efectele se vor menţine o perioadă de timp”, a transmis, vineri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Acesta a anunţat că doreşte ”o competiţie reală şi de calitate”.

”Îmi doresc o competiţie reală şi de calitate, un concurs cu mulţi candidaţi din tându cărora să fie selectaţi, pe merit, viitorii magistraţi. Absolvenţii de drept au acum ocazia să opteze pentru intrarea în magistratură şi să contribuie astfel la o justiţie dreaptă şi în interesul cetăţenilor”, a transmis ministrul.

Citește și

Trei asociații de magistrați solicită CSM să scadă taxele de înscriere la INM și să revină asupra calendarului de concursuri pentru a rezolva problema crizei de personal din sistem

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Haideţi copii, nepoţi şi rude! Să continuăm afacerea de famiglie! Să salvăm violatorii şi pedofilii şi să luăm pensii speciale de la fraieri pentru asta! Hai să iubim interlopii! Hai să muşamalizăm dosarele istorice pentru încă o sută de ani! Hadeţi să ne facem că lucrăm! 😉

 2. Ați uitat de grefieri.

 3. Nu Stelica, nu asa, USR!
  Avem nevoie sa egalizati toti pensionatii „speciali” cu noi astia toti. Cind un magistrat va iesi pe la 65 de ani la pensie, veti vedea brusc o marire a efectivelor acestora. La fel in politie, servicii si unde dracu ati mai facut posibile asemenea situatii pentru snecheri.
  Restul e vrajeala, suplimentarea de locuri la INM etc.
  Ca de obicei, USRul merge pe burta, cu jumatati de masura, fara sa umble la xauza, acolo unde 30 de ani, partidele vechi au reusit sa faca tot felul de clase de privilegiati – stilpii societatii noastre corupte si babuinizate.
  Howk!

  • Corect, ne-ai ghicit bine politica noastră pluseristo-leghebetistă! Noi numai lătrăm, nu facem nimic. Noi și „aliații”! NOI WAXERIM!

  • Ești un bou. Deși admit că și în poliție și în magistratură sunt multe lepre, putori și infractori, țipi și alții ca ține deasemenea, egalizare cu tot poporul, etc, bla bla bla. In primul rând, cei pe care i-am menționat mai sus, au „darul” de a ieși ca păduchele in frunte, adică le place sa fie vizibili, crezând că sunt miezul. Ca in multe locuri, cei onești și la locul lor, sunt aproape invizibili. Dintr-un motiv foarte simplu: pentru ce să fii cocoș, dacă doar ți-ai făcut treaba pentru care ești plătit? Cu „păduchii” in schimb, e altceva. Ei cred că trebuie să-și demonstreze valoarea. Dar ei sunt conectați direct cu politica și asociații acesteia. Dar cel mai rău este să latri ca un prostoi, împreună cu alții ca tine, că trebuie să se pensioneze la 70 de ani toți, să aibă pensie mică precum restul lumii etc. Un idiot interesat a aruncat în public tema „specialilor” și gușterii au halit-o instant, fără să gândească. Motivul e simplu: toată lumea, sau aproape toată, urăște poliția și magistrații. De ce? Din diverse experiențe trăite cu unii sau alții. Dar hiba e la cei ca tine, datorită frustrărilor voastre, cu educație precară, când te doare de capra vecinului. In primul rând, nu poți ține un polițist pe stradă până la 60 de ani. La birou da. Problema e că cel din birou are condiții mai bune și salariu mai mare. Un magistrat poate lejer să stea până la 60 de ani in activitate. Nu poți să ceri să aibă pensie ca un muncitor pentru că au niște restricții, au niște drepturi restrânse. Astea trebuie compensate. Nu ca acum, când unii au pensii de mii de euro. Cel mai corect ar fi ca pensia lor(polițiști, magistrați și militari), să nu depășească 7000 de lei. Indiferent de salariu. Și un lucru foarte important, pentru orice infracțiuni comise cu intenție, in cazul unei condamnări definitive, să se piardă pensia total. Asta se poate face prin lege, extrem de lejer. Dar politicienii se tem că dacă fac acest pas, următoarea mișcare e din tabăra magistraților. Le vor da condamnări grele. Iar ei nu vor așa ceva. De asta se bagă bățul prin gard și se agită subiectul „specialilor”, ei nu au urmărit decât ațâțarea mulțimii excitate asupra unor întregi categorii socio profesionale. Și au reușit. Lucrurile se pot aduce într-un făgaș normal, fără patimi prostești. Dar nu este voință politică. De la niciun partid. Doar declarații sforăitoare și penibile.

 4. NU MAI AVETI PE CINE SA SCOATETI LA 40 DE ANI LA PENSIE SPECIALA URIASA ?

  • Se aude ca ii vor pensiona la angajare ! II vor fac cumularzi direct: salariu + pensie speciala !

 5. Învață bă boule și tu cît învață un magistrat

  • Asa e! Iti trebuie multa scoala! Au decis sa-l elibereze pe tov Nichita comndamnat la 5 ani inchisoare dupa nici-un an detetentie… Si pentru ce l-au condamnat ? Isi luase comisionul instituit de facto de Partid. Pai nu ar fi trebuit sa-i ia SS la ancheta pe judecatorii care s-au abatut de la linia Partidului ?

  • Oare Portocala cat a invatat?

 6. Sistemul are nevoie de hoti si mafioti.

 7. Măi zizi, demonstrezi că ești paralel. Tu nu înțelegi cum funcționează sistemul. Indiferent dacă magistrații sunt buni sau răi, LEGEA trebuie aplicată așa cum este. Nu ai ce sa faci când legile sunt făcute în acest mod. Și cine face legile? Nu înțelegi că răul major este parlamentul? Ei când fac legile, se pun in pielea infractorului 😄😄 și se gândesc cum să facă să scape dacă pica beleaua pe ei.

 8. Angajează-i bă dracu pe baza de dosare și gata, ați rezolvat problema. Ce atâta văicăreala mă cu angajările astea la voi, dacă la doctori se pot frauda examenele, iar voi le-ați clasat(cazul de la Timișoara, 2017) acuma veniți și vă mai kakați pe voi că n-aveți lucrători în justiție. Păi poate orice bou care a terminat dreptul să facă un dosar de kăkat și să de-a la final o clasare, că oricum trăim într-un stat mafiot cu o justiție mafiotizată. Ce dracu bă, e așa mare impediment pentru voi angajarea unor astfel de bezmetici, procurori sau judecători care trebuie să facă și ei cum le impune mafia. Pentru asta puteți angaja pe oricine doar pe bază de dosare, că și așa numai justiție nu s-a făcut în kakata asta de Românie, f-van g.ră de escroci ordinari ce sunteți, procurori și judecători mafioți. Toate dosarele de mare corupție le ați omorât bă, dosare cu prejudicii de stute și sute de milioane de euro.

 9. Ma bag io, shefu’, ma recomanda vocea si talentu’! Puneti si voi acolo de un salariu cum trebuie si vin! In 3 ani ies la pensie si va pupa tata!

 10. Peste un an o sa fie iar criza de ”magistrati”‘ ca implinesc cateva sute dintre ei 40 de ani si ies la pensie! Si tot asa in fiecare an! Pt.” nemagistrati”” se ofera posibilitatea sa munceasca pana la 70 de ani!

 11. Pentru toate putorile din Romania care nu au habar de cata pregatire are nevoie un absolvent de drept, ca sa spere la profesia de magistrat: puneti burta pe carte, parcurgeti toata admiterea I.N.M., apoi daca mai aveti timp, mai comentati.

  • Medicii sau inginerii sau orice altceva nu au nevoie de pregatire? dar au posibilitatea sa munceasca pana la 70 de ani , ca sa recupereze!