G4Media.ro

Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”. Detalii despre cum se…

Foto: Colaj

Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”. Detalii despre cum se va desfășura procedura care va fi permanent filmată – surse

Polițiștii încep miercuri renumărarea voturilor înregistrate în sectorul 1 la alegerile locale care au avut loc anul trecut, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Primul pas va fi preluarea sacilor cu voturilor, în total aproximativ 1600, depozitați în prezent la Tribunalul București, au mai explicat sursele citate. Vor fi ridicați în tranșe de câte 500 de către o echipă mixtă formată din polițiști și criminalist, întregul proces fiind filmat în permanență, conform surselor.

Operațiunea propriu- zisă de renumărare a voturilor va avea loc la sediul Serviciului Control Intern, fin Capitală, acolo fiind improvizat un spațiu.

10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secția Specială, procurorul lansând un termen de recomandare de 2 luni până la care să aibă rezultatul renumărării.

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a fost cel care a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

PSD a reclamat o presupusă fraudă la vot, fără să poată prezenta însă nici o dovadă.

Context

Procurorul SIIJ a dispus măsura într-un dosar constituit în urma plângerii PSD.

PSD a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor și a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR.

Procurorul Sorin Iașinovschi susține în ordonanța sa că, pentru a putea face actele necesare din dosar, e necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale.

Ce cere procurorul SIIJ:

Pentru continuarea cercetărilor în cauză se impune efectuarea următoarelor activități de cercetare penală:

1. Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare
2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzatoare fiecărei din cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot
3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării
4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizare cercetărilor din prezenta cauză 

Mai mult, procurorul susține că Poliția București trebuie să renumere voturile pentru că Secția Specială nu are nici spațiu, nici oamenii necesari:

Această activitate nu poate fi efectuată de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din următoarele motive:
1. Pentru efectuarea operațiunii de identificare a buletinelor de vot corespunzator fiecărei secții de votare din cele 166 din cadrul Sectorului 1 este necesară o încăpere cu o suprafață foarte mare, care să permită acest lucru, și care totodată, trebuie să permită păstrarea temporară a sacilor cu buletine de vot, în condiții de siguranță pentru o perioadă de timp, întrucât această activitate nu poate fi realizată într-o singura zi, ori SIIJ nu dispune de asemenea încăperi
2. Această activitate necesită un număr mare de lucrători de Poliție Judiciară, precum și mijloace, care de asemenea, SIIJ nu dispune
3. Având în vedere neconcordantele ce rezultă din probele administrate pana în prezent (înscrisuri, depozitii de martor, etc) este foarte posibil ca după efectuarea operațiunilor descrise mai sus, să fie necesar accesul specialiștilor criminaliști care să efectueze constatări tehnico- științifice ale semnăturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării și de pe listele electorale

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

51 comentarii

 1. Doamne da sa castige Domnul Tudose, va dati seama ca imaginile nu mint, s-a vazut clar cum plaseaza sacii cu voturi slugile lui Closeta

  • da doamne sa castige tudorache sa va zvarcoliti 4 ani ca viermii :DD

  • @Barbu Gh.
   Asta cu sacii e la voi acolo la haznaua 3 postac mizer. Da doamne sa intre domnu tudorache cat mai repede la puscarie.

  • Dispari. Alegerile sunt terminate, nimic nu va mai schimba castigatorul, la fel cum nu s-a schimbat castigatorul nici la alegerile precedente, unde Clotilde a pierdut peste noapte alegerile in favoarea lui PSDAche, dar voturile NU AU FOST RENUMARATE, deci a fost cerut acest lucru.

  • Barbu e atât de PSDist, încât crede că pe interlopul PSD de la sectorul 1 îl cheamă Tudose.

   Eşti praf Barbu, mintea ta e ţăndări.

   Oricum, toată acţiunea e circ pentru fraieri.

  • si eu tot tudose vreau sa castige, mai ales ca nu a candidat niciun tudose la sectorul 1.
   troll pesedist de 2 bani ruginiti, nu stie nici cum il cheama pe candidat. loool.

  • Probabil o sa castige Grindeanu la PS1 nu Tudose, postac pesedos dement. Ce-i ma? Nu va mai livreaza psd textele la timp si scrieti dupa capul vostru? Stati dracu’ pe videochat ca-i show cu sparanghelista voastra.

  • sigur, s-a vazut clar in imaginile fabricate de televiziunile detinute de infractori …. „da doamne” ca infractorul dovedit pe post de primar sa poate fura in continuare, pentru ca noi, infractrori mai mici, sa putem si noi fura o data cu ei ….

  • care tudose mai Gheorghe?
   Nu stii ca ametitul care, cum zici tu, plasa sacii cu voturi, era chiar omul vostru angajat de BES1?

  • in imagini erau apropiati PSD…
   dar na cand te uit la latrina 3 ….

   apropos acu 4 ani nu ati vrut renumararea ipocritilor!

  • Dacă se vedea atât de clar, nu te mai rugai tu la doamne-doamne să fie așa. Cu magie alba/neagra ai încercat?

  • Ok, incepe circul cu final cunoscut, adica circ degeaba.
   Dar totusi, cine plateste distractia? Tot populimea, evident, din Bugetul de Stat, ca doar n-o plati ‘telijentul ala de Barbu Gh. sau pesedachele ala de a fost primar. Deci, tot noi, prostimea, platim tampeniile trepadusilor.
   Oare ce o fi defect la natia asta, de permite tot felul de aiureli de genul asta?

  • O sa iasa Floricica Dansatoarea sa protesteze!

 2. Imaginile spun ce vor altii sa intelegi. Fraude sunt peste tot. Toti fura….. numai ca intotdeauna exista doar unul singur care fura cel mai mult. Culmea este ca tocmai PDD ul reclama furturile ….. campioni de necontestat la acest capitol.

 3. Daca Tudorache castiga o sa iasa tavalita rau Clotide si se vor reface alegerile la sectorul 1.
  Nicusor vine si randul tau.

  • intr-o tara care a trait 75 ani in comunism crunt, smecherii si profitorii comunismului promit mereu ca „randul tau” ….

  • Altul cu creierii varza.
   Rezultatul nu se mai schimba. Singurul care plateste, daca plateste, ar fi seful BES1 cel care a validat alegerile si a confirmat-o pe Clotilde Armand primar, in locul suferindului tudorche diamantinul.

 4. A dat Covidul cu noile radacini britanico-africane in Justitie?! Acest Iasinovski chiar poate pune in practica o aberatie juridica??? CSM nu are frisoane?

  • SIIJ nu are nici o legatura cu justitia, este „justitia” televiziunilor detinute de smecheri si a psdului.

 5. ca sa vezi cu ce si ocupa timpul politaii ,e cascavalul mare la sectorul unu,au ramas multi fara
  aranjamente,da’ asa i in romanica un prost arunca o piatra si o turma sar s o scoata

 6. Amprentele celor de la Poliția Locală sect.1 prezente pe sacii schimbați in miez de noapte la ordinul lui 2Dorache vor fi colectate de pe sacii cu buletine de vot sau dom’ Procuror nu e interesat de acest aspect și caută doar să se facă util in ochii celor care i-au făcut salariu ca de bancher?

 7. Redactia, hai cu jurnalismul!

  1) Dupa ce politistii termina de numarat iar rezultatul difera cu (sa zicem, pt ca oricum nu conteaza la acest punct valoarea diferentei) 1 singur vot. Ce urmeaza si conform carei baze legale?

  2) Cate sectii de vot au fost in Sectorul 1, cate persoane au fost implicate in respectivele Birouri Electorale? Apoi, coroborat cu numarul de politisti care vor numara, cum a rezultat perioada de 2 luni?

  La o prima cautare pe net, au fost 166 sectii x 8-9 membri/sectie si le-a luat cam 4 ore sa numere tot. Asadar, un calcul grosolan zice ca 1300 de oameni au numarat tot in 4 ore. De unde putem calcula cat ar trebui sa dureze pentru, sa zicem, 10 politisti, respectiv 520 ore. Asta inseamna 65 zile de lucru, care ar fi cam spre 3 luni.

  • Au fost ~75000 de voturi la Sectorul 1. 7500 de voturi de politist. Daca numara 520 de ore, inseamna 14.4 voturi pe ora… 😉
   In realitate, ai nevoie de 5-10 secunde sa deschizi un buletin de vot si sa verifici unde a fost stampilat. Deci vor numara cateva sute de voturi pe ora si vor termina intr-o saptamana, dar cel mai probabil vor numara de doua ori si vor pierde o gramada de timp comparand rezultatele cu procesele verbale si documentand diferentele.

   Problema la calculul tau este ca ai pornit de la premiza gresita ca toti membrii sectiei participa la numaratoare (fals) si fiecare numara voturi separat (fals).

  • Ai dreptate, nu numara chiar fiecare membru, dar numara in paralel cel putin 5-6. In nicio sectie nu se face cum scrie in lege, „presedintele deschide, rasoieste, arata membrilor si consemneaza”. Deci nu aici e eroarea in calculul meu.

   Totusi, calculand cum ai facut tu, stiind numarul total de voturi, pare ca valoarea mea este exagerata, intr-adevar.

   Probabil ca eroarea in calculul meu provine de la faptul ca mai mult de jumatate din timp se petrece cu coroboratul valorilor si completatul procesului verbal. Oricum, nici politistii nu vor putea numara non-stop 8 ore intr-o zi. Si ei trebuie sa centralizeze, compare, etc.

   As estima ca n-o sa aflam niciun rezultat, niciodata, asa ca aceste calcule sunt mai degraba de dragul matematicii. 🙂

 8. Aberații !

 9. E vorba de o miniserie sau doar de un film in doua parti ? !

  PS. Trebuie sa stim macar pentru doua motive :
  1, Cata bere si popcorn cumparam ?
  2. Sa estimam cat il costa comedia aceasta pe contribuabil ?

  • @Su,
   E pierdere de timp treaba cu renumărarea, mai bine zic să ne concentrăm pe articolul care face referire la turneul feminin de volei pe plajă de la Doha, că avem ce vedea…
   Știi cumva: popcornul nu reprezintă un real pericol atunci când ochii sunt ieșiți din orbite și limba face rotocoale pe cerul gurii ? Tot la turneul de la Doha mă gândesc când intreb…

 10. Nu va mai faceți iluzii nefondate. Dacă vor fi constatateneteguli, neconcordante vafi trimis în judecata procurorul care a fost președintele secției de votare. Rezultatul votului nu mai poate fi schimbat, putea să-l schimbe doar comisia electorala, care și-a încetat atunci activitatea. Știu ca nu va convine, dar renunțați la vise. Doamnaa Clotide Armand Moroianu rămâne primar pana la viitoarele alegeri.

  • Operațiune cuur pansat

  • Procurorul care a fost presedintele?… 😉

   Rezultatul votului este o insumare a rezultatelor centralizate in fiecare sectie de vot. Conform legii, raspund toti cei care au fost platiti de statul roman sa numere voturile. Semnaturile lor se gasesc pe centralizator.
   Frauda electorala se plateste. Intrebati-l pe dragnea.

 11. Ce atâta vrăjeală cu plăcuța suedeză? Gata a trecut bulangereala acum, doar până acum și sper că nu mai departe sunteți doar cu # M. U. I. A. CĂ DE REZISTAT au rezistat mulți înaintea voastră

  • tu nu ca ai rezistat, dar va ca rezisti la mue in continuare. o iei si tot rezisti. psdistii si corectitudinea, baba si mitraliera. dar nu le numaram si pe alea de acum 4 ani, cand a castigat tudorache la mustata??? ca acolo a fost super dubios.

 12. Nu pot fi pedepsiti decit cei care punctual au falsificat listele si deci doar presedintii si membrii sectiilor de votare care au semnat si unde vor fi gasite liste finale falsificate , daca vor fi gasite .

 13. Daca eu reclam ca psd a pierdut alegerile sa spunem in Craiova, atunci sa se reia numaratoarea.
  Toate lumea sa se apuce de renumarat nu?
  Porcarie mai mare ca asta nu exista.

 14. NIMIC NOU, O PIERDERE DE TIMP PE BANII PLIMII

 15. Asta cu numărarea voturilor e fumigena. Ma interesează sa trimită urgent in judecată si tot urgent sa recupereze tot ce a furat Diamantache.

 16. Si politistii o sa faca tot ce le ordona Gigel asta? Intr-o democratie nu politistii numara voturile!

 17. smecheriilor din psd … nu vreti ma renumararea tuturor voturi de la dej incoace …. ca doar tara asta, credti voi, e mosia voasta pe veci!

 18. CE FEL DE PROCUROR ESTE ASTA ? A facut dreptul la Biotera ? Blochezi Politia capitalei citeva saptamini , pt. o plingere penala niinsotita de dovezi , facuta de un politician corupt TUDORACHE , ACTUALMENTE INCULPAT INTR-UN DOSAR DE MARE CORUPTIE ? DAI LIBER INFRACTORILOR DIN BUC. NENOROCITULE ? P S— De ce Politia nu ataca ordonanta ?… Sunt multe intrebari de pus , in acest caz straniu si revoltator … Politia este deturnata de la sarcinile sale legale , apararea sanatatii si integritati cetatenilor ! Poate Inspectia Judiciara ar avea ceva de spus !

 19. o institutie inutila, cu prea multe drepturi (acum procurorul a luat o decizie pe care nu ar trebui sa o ia decat un judecator, + ca mai pot retrage si recursuri) si fara nici o legatura cu justitia.
  csm mai exista sau e prea preocupata sa apere aceasta institutie corupta, ca sa-si dea seama ca SS nu ar trebui sa aiba aceste atributii care incalca procesul justitiei!

  1 – la atata timp trecut de la alegeri pana acum suntem siguri ca acele buletine nu au fost modificate?
  2 – cercetarile au aratata ca cei care „mutau” saci NU erau de la usr.. de unde MINCIUNA asta gogonata pe care o cred toate slugile psd?!
  3 – daca se dovedeste ca rezultatul este real auzim scuze de la psd si demisii?! mai mult ca sigur nu, dar daca , cumva nu e asa, psd o sa urle 10 ani de acum incolo „frauda” deci psd este SINGURUL pardid cu un sef condamnat pentru FURT LA VOR !!!
  4 – care e scopul? alegerile nu se mai pot schimba. singurul scop pare sa fie incercarea de a ajuta psd, atat!
  5 – unde erau renumararile acu 4 ani, cand era situatia exact invcersa si au fost dovezi de frauda si toti au tacut? de asemenea probleme sunt si la sectoru 5 (parca) si acolo nu se numara nimic, d c? ca nu e in avantajul psd?

 20. Uai ce miroase asta a lovitura de imagine in derulare:

  „Primul pas va fi preluarea sacilor cu voturilor, în total aproximativ 1600, depozitați în prezent la Tribunalul București, au mai explicat sursele citate.”
  — Ba, de la alegeri pana astazi, prin arhiva Tribunalului se puteau perinda mii si mii de „pelerini” fiecare cu „scuza adecvata”. Am lucrat prin tribunal, stiu cum e.

  „10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secția Specială, procurorul lansând un termen de recomandare de 2 luni până la care să aibă rezultatul renumărării.”
  — Cum rahat si prin ce proces poti sa ai incredere si sa verifici ca acei 10 polițiști numara corect si nu au fost influentati?

  De aici nu poate iesi nimic bun, decat pentru PSD, la capitolul imagine, prin masluirea voturilor existente sau a renumararii, ca doar la astea se pricep ei cel mai bine.

 21. Dacă s-au activat rezistenții la neuroni înseamnă că e groasă .De asta se grăbea Stelică să desființeze SSIIJ?

 22. Ce spume fac postacii useristi. Vedeti baieti sa nu faceti vreun atac cerebral ca aveti o varsta
  Stati linistiti ca daca la renumarare se descopera ca alegerile au fost fraudate, idolul vostru nu-si va pierde functia. Doar ca va avea legitimitate zero. Tot mandatul i se va reprosa ca a castigat alegerile prin frauda.

  • Daca usr-istii au „o varsta”, atunci voi pesedeii pomanagii aveti cam doua-trei, pe-acolo.

  • Nu te enerva ca iti creste tensiunea. E un compliment sa te faca pesedist pomanagiu un tanar frumos si liber de 65+, votant usr.

  • @gsdfg:
   Mai tii minte cand la dorinta lui Geoana si a PSD CCR a decis renumararea voturilor nule de la alegerile prezidentiale din 2008 turul II ? Spera Geoana ca se vor descoperii „nelegiuirile” facute de Basescu si ai lui si va obtine victoria la masa verde !
   Mai tii minte ce s-a intamplat ?
   Au oprit numaratoarea la un moment dat cand s-a constatat ca in loc sa scada avansul Marinarului crestea pt ca se descopereau tot mai multe voturi ce-i fusesera anulate aiurea ! :)))

   PS. Dar cu „mosia” de la Nana a lui Basescu, mai tii minte cum a fost ?
   Au facut pesedistii o comisie parlamentara ca sa constate cum a furat Base pamantul oamenilor si sa-i dea la cap, dar pana la urma s-au constatat faradelegi facute de primarii pesedisti din zona si s-a lasat cu dosare penale si ceva condamnari iar Base s-a dovedit ca nu facuse nimic ilegal !

   PPS. Tot nu v-ati invatat minte ! :))) Stii foarte bine ca la renumarare se vor descoperi porcarii facute pt Tudorache ! Lucrati la greu voi postaceilor dar fara spor pt ca hotii sunt exact cei care va pun sa postaciti ! :))))

   PPPS. Ia sa vedem, g4 media imi publica commentul ?

  • @asdfg @susufler0 si ce nick-name-uri mai folosesti
   Tataie tu traiesti doar pe internet. Mai ia o pauza. La fiecare articol ai cel putin cinci postari cu tot atatea nick-name-uri. Daca se renumara voturile care e problema? Voi spalatilor pe creier nu aveti de ce sa va temeti. Pentru ca ciudata voastra a castigat alegerile corect.
   Nu au intrat useristii noaptea in sala cu sacii de voturi si au inceput sa umble prin ei.

 23. Ma duc sa il sterg la fundulet pe Dan Voiculescu. A facut cacuta.

 24. Cine stie ce s-a intamplat intre timp prin saci. Daca o sa rezulte ca dupa numaratoare primarul este Tudorache, ceea ce si cred ca se incearca, este doar pentru a invalida moral mandatul lui Armand. Sectorul 1 este cel mai bogat din Bucuresti si se invart multi bishtari pe la negru. Multe proiecte au fost avizate pe shpaga grea in parcuri si terenuri VIP. Tudorache are spate greu la mafie si este bazat porcul. Totusi cine va plati mascarada asta facuta pentru un hot cu diamante si curve platite bine? Sunt 1600 de saci numarati de politisti. Adica unii vor fi relocati sa faca munca asta. Imi cam pute de la o posta a aranjament. Cocina TV si Latrina 3 abia asteapta sa bage pe teava demisia lui Armand. Din pacate va trece si vantul asta puturos iesit din troaca de mate a Varanului. Asta a avut curajul sa o faca langa Iliescu in direct la o emisiune si zambea dupa ce a tras-o.