G4Media.ro

Începe Festivalul internațional de film independent Anonimul, la Sfântu Gheorghe/ Festivalul din…

sursa foto: Facebook/ Anonimul IFF

Începe Festivalul internațional de film independent Anonimul, la Sfântu Gheorghe/ Festivalul din Delta Dunării este deschis de filmul regizorului lituanian Mantas Kvedaravicius, ucis de armata rusă în regiunea ucraineană Mariupol

Festivalul internaţional de film independent Anonimul, proiect cofinanţat de Ministerul Culturii, se deschide, luni, în satul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, cu proiecţia „Mariupolis 2”, ultimul film al regizorului lituanian Mantas Kvedaravicius, capturat de armata rusă şi ucis în regiunea ucraineană Mariupol, a anunţat Ministerul Culturii pe pagina de Facebook, transmite Agerpres.

Documentarul neterminat de regizor a fost montat în timp record de logodnica acestuia, Hanna Bilobrova, împreună cu producătorii proiectului, pentru a putea fi prezentat la Festivalul de la Cannes.

„Bilobrova şi Kvedaravicius se întorseseră să filmeze din nou în Mariupol, în plin război, pentru a documenta oamenii şi locurile pe care le filmaseră în 2015 pentru documentarul ‘Mariupolis’. Regizorul intenţiona să arate cum continuă viaţa acestor oameni printre bombardamente, cu imagini la limita între tragedie şi speranţă. ‘Mariupolis 2’ este o compilaţie de imagini filmate de documentarist, fără voce din off sau muzică, şi cuprinde cadre lungi din viaţa cotidiană a acestor oameni care încearcă să supravieţuiască războiului, ‘o mărturie a rezistenţei umane’ scriau cei de la Screen Daily”, se precizează într-un comunicat al fundaţiei Anonimul.

Festivalul Anonimul cuprinde două competiţii de scurtmetraje româneşti şi internaţionale. În competiţia de scurtmetraj românesc au fost selectate 12 titluri, iar în cea de scurtmetraj internaţional, 10 producţii.

Selecţia competiţiei de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova, trofeul fiind disputat de cinci filme,”107 Mothers” o producţie Slovacia, Cehia, Ucraina regizată de Peter Kerekes, „I’m So Sorry”, o producţie China, regizată de Zhao Liang, „Mighty Flash”, o producţie Spania, regizată de Ainhoa Rodriguez, „Talking About the Weather”, o producţie Germania, regizată de Annika Pinske, şi „Zuhal”, o producţie Turcia, regizată de Nazli Elif Durlu.

În afara competiţiei, vor fi prezentate 13 producţii cinematografice.

„Premiile din competiţiile de lung şi scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public. Publicul prezent va beneficia şi de proiecţii de film de lungmetraj însoţite de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public”, se arată în anunţul Ministerului Culturii.

Proiectul cultural organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart este cofinanţat de Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Judeţean Tulcea, Uniunea Cineaştilor din România şi Dacin Sara.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter